Weekend gateaway @ Bukit Tinggi Pt 2

Sambungan citer short holiday ke Bukit Tinggi. Hari Ahad tu pas checkout tros gerak ke Colmar Tropicale pulak. Ohhh..bukan utk bermalam lagi yek tp saje nak jalan2 kat situ before balik shah alam. Act, gi Colmar ni mmg sangat2 menggamit memori mama n papa Zara. sbbnye, Colmar lah tpt pertama kitorng gi 'makan angin' mase pas kahwin dulu. sbb tu aritu mama kalau boleh nak stay one nite kat sana konon nak refresh memories tp apakan daya, bilik dh penuh kan. Apepon, mmg seronok pergi kali ni sbb kami dah berTIGA kan..=D


Zara n Family at Colmar Tropicale Bukit Tinggi..






















Mama L.O.V.E.S Papa..=)


Nice views of Colmar..





Zara sangat2 berminat tgk pasangan angsa putih n hitam ni..but die dok panggil angsa tu 'itik' plak..haha






Smpat bwk Zara main kat children playroom



Lunch kat one of the restaurant


Sementara mama n papa makan, Zara layan stiker ni plak


Papa n 'orang besi'..heheh


My Zara yg macam2 kerenah. kadang hepi..kadang nanes..nanes sbb tak puas tgk 'itik' n main kat playroom..haha



After puas jalan2 kat Colmar, terus turun bawah ke Rabbit Park. niat di hati mmg nak gi japanese tea house tp dah tk smpat coz malam tu papa nak balik ke Kuantan dah. nway, as expected Zara mmg suka sgtlah gi tgk rabbit. dah ade experience feeding rabbit aritu kan. kali ni dah lagi pro. rabbit kat sini yg bestnye lagi banyak + gemuk2. cume tak seronoknye sbb tak boleh diangkat rabbit2 tu sume. 3 tahun lepas mase mama n papa pergi ok lagi. mama siap amik gmbar peluk2 rabbit lagi mase tuh..=p



Zara n rabbits..






Dah macam mak rabbit dah. sume nak berkerumun cari makan kat Zara..=p


Mama pon try test bagi makan rabbit gak..=)


Pas tgk rabbit, jengah plak donkey kat bahagian belakang rabbit park ni


Haha..donkey pon pndai senyum amik gmbar!!


Ok..habis daa stori short holiday kitorng..tunggu citer short holiday lain kay..(berangan jek.. entah bile dpt jalan2 lagi gamaknye..=p )

14 comments:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah sonotnyer pi bercuti...cantik2 la pemandanagn nyer lily...teringin nak pi jugak

Cinda... said...

ops... ingt dpt org 1st bg komen tadik..

best nye.. kat mane tu Colmar?

Adyshariz said...

kalau tambah skit kabus dan cuaca lagi sejuk, picture ni mmg nmpk cam pg holiday at oversea la.. cantik3

lily azliyana @ mama zara said...

MamaAqish- lom pernah smpai ek. bwkla aqish jenjalan cni. dekat jek boleh balik hari..hehe

Cinda- Colmar Tropicale ni kat Bukit Tinggi Pahang..atas sket ngan genting highland klu lalu hway tuh..=)

Adyshariz- hehe..tpt ni mmg dibuat ikut bandar colmar kat perancis tu kan..tp kat cni cuaca mmg dah panas dah. tk cukup sejuk cam genting. masa kitorng pergi tu kebetulan mendung so dptlah sejuk sket..=p

mama zharfan said...

wah..semua sceneray stil mcm dulu2 masa i pegi thn 2006 :)

Diamilikku said...

akak nih duk plan ngan hubby nak gi sana tak dapat2 lagi lily....hurmmm...ntah bila le..daripada kitorang duk kajang dulu..skrg dah pindah duk perlis nih alamatnya lagi lambatlah nak kesana.....syukur lah tu lily dapat gi walaupun tak stay di colmar...yang penting bersama suami dan lil zara kannnn

lily azliyana @ mama zara said...

MamaZharfan- hehe..mmg same jek mcm dulu..sy last pergi tahun 2007. cume angsa tu tak tau angsa yg sama ke, dh ganti angsa lain..kekekke

kak su- takpe..ade rezki lain kali lehla kak su n family gi plak..=)

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

wah!cantekknya colmar tropical tuh.
tingin sgt nak pergi tau.
tp, ntah bile la.
jejak bkt tinggi pon xpenah lagik.jakun....hikhik
nak samut aniberseri kt sana gak la nanti..hehehe

nza said...

sronoknya...cantik tmpt tu...tringin nk g ttp masih blum kesampaian...

DYLA said...

nampak menarik sgt gambar kat bukit tinggi ni. ingat memang nak bawak inas pegi sini jugak la :)

mama_umar_maryam said...

xpenah g sini lagi,tp mmg rmi puji best tmpt nih..wah2,sonok zara jmpe rabbit ye

lily azliyana @ mama zara said...

Norly- hee..sila2x..klu gi sana jgn lupe singgah kat japanese tea house diorang...leh sewa baju kimono tau. kitorng aritu tak pergi sbb time limited..=p

KakNza- tkpe..ade mase cuti skolah pjg nanti lehla dtg cni..=)

Dyla- tpt die mmg cantik..gi balik hari pon dh ok..byk tpt leh explore..hehe

Zety- mmg cantek tpt ni..buat tpt family photoshoot mesti cun habisss..=p

E.L.I.Z.A said...

wah syiok jgk ek kt sana ada rabbit park..dh la comel gile rabbits tu..yg tak pernah eli tgk ialah angsa hitam hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wow..cantiklah tmpt ni lily..Kita tgk pon tertarik..suasananyer cam kat oberC jer..suatu hari mesti nk p sana gak nih.. :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016