Entry sesaje di pagi buta..

Heheh..mcm kasar jek tajuk entry ade word 'buta' ni kan..but nak wat cmner..mmg tgh pagi buta ni pon..almost 2am. saje tido lewat sbb esok mama CUTI!!! yeyey..cam biaselah..comp jepun mmg murah hati bab cuti2 ni. kalau cuti umum jatuh ari sabtu, kompem2 akan diganti ke ari Isnin ..org gomen pon tk dpt cuti cenggini kan..ekekekeke..

Nway, mama act ada kat umah kazen mama kat bandar baru bangi sebenarnya ni..kan mama ade inform minggu ni papa Zara tak balik kan..mama plak rase rinnnnddduuuuuu giler kat kampung n mak mama..mula2 konon nak try drive balik sndiri ngan Zara jumaat malam tuh..tp papa tak bagi sbb die kate nxt week die leh bawak balik kg. lagipon die still tak yakin mama boleh driver berdua jek ngan Zara..kebetulan plak ada kazen mama nak balik kg petang sabtu, so mama folo lah..cume isunye die balik satu malam jek sbb balik tuh nak attend kenduri kat kg ari ahad semata2x..but tak kisahlah kan..yg penting, dpt balik kg..dgn free transport plak tuh..mama sponsor tol balik ke sini jek tadi..=p

citer pasal balik kg satu malam tu mama story kendianlah..ni saje2 nak bubuh gmbar 'comot' Zara ni..sebenarnya ni gmbar lama..mase kitorng gi makan2 n shopping kat Giant minggu lepas. hari yg sama masa bwk Zara tgk Rabbit tuh..sblum tgk rabbit, act smpat menjamu selera kat chicken rice shop + layan Zara main kat playground. pas tgk rabbit, barulah gi shopping sket brg dapur, n mama n papa gi potong rambut kat salun kacik dlm giant tuh..=p


Time makan pon smpat wat aksi lentok2 utk mama..=D

Zara sdg menjamu selera..isunye budak kecik ni skang ialah bile die dh jumpe sup, langsung taknak makan nasi dah..lmbatlah besar cenggini Zara..huu


Smpat tepon nenek kat kmpung..tgk baju Zara yg sudah basah kuyup ngan kuah sup tuh..=p

Smpat jugak melayan Zara main slide nih..


Zara tgu mama tapau air teh o ais limau..

Act kan, waktu tgh tapau air teh o ais limau tuh , mama terserempak dgn sorang kawan blogger. mesti ade antara korang kenal dgn Adda aka mama syafi kan. die baru lepas anjurkan contest 'Happy Faces at Playground' yg mane mase tuh Zara menang saguhati top 12. wlupon duduk satu shah alam, barulah hari tu dapat bersua muka..nway, sbb tgh kelam kabut n papa plak tkde sbb tgh potong rmbut, maka tk smpatlah nak amik2 gmbar bagai..tapi dah balik tu rasa terkilan jugaklah sbb tk amik gmbar Syafi n Zara sama2..sbb dua2 budak tu macam tgh cun jek duduk dlm troli sebelah2 masa tuh..takpelah, harap2 nxt time dpt jumpe lagi n dating ngan Adda n family..=)

Huuhhhh..tetibe mama dh start menguap ngan hebatnya..so stop membebel kat sini dululah. jap lagi pagi2 kol 7am nak gerak balik shah alam. kazen mama akan antar kan on the way die nak gi kerja..n esok siang tkde plan ape pon . nak tido, n berehat puas2 plus mengemas ape yg patut kat umah jek..hihi

10 comments:

Diamilikku said...

alesha pun suka sup..kalau dah makan sup takde nasi pun takpe..sebab tu akak suka letak macam2 dalam sup..biar dia kenyang jugak..kalau makan kat luar..akak letak nasi siap2 dalam sup bagi jadi ala2 moi sup..heheheh

ita cutevirus said...

huuuiii... sedap tu nasik ayam TCRS... hehehehhe... kite pon same² dok shah alam.. tp, tak pernah jumpe kan?? kihkihkihkih...

mummyseri said...

Salam lily..at least rindu2 dpt jugek balik kg..uwaaa kite ni pon rindu juge nak balik kg :(..
anak kite pon suke mkn sup,kite campur je nasi kt dlm sup tu ..kalo cam ni zara tanak mkn ek?

Ummi Eisya said...

sedapnye zara makan..sampai basah2 baju..

bestnye cuti 3 hari..puas dok ummah..

Nowwa Fitri said...

bestla zara mama dia cuti tu...

nza said...

jeles nie...lg jeles bila dngar org balik kg...hu.hu.hu...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Zara dh semakin pandai posing..
Siap wat aksi lentok2 lg ..hehehe.. :)

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

sudah ku katakan...kalo masuk je blog lily ni mesti terliur punyer...banyak entry mamam2....sedaopnyer..amboi sonot zara mama bawak pi jnjalan weekend ek

mama_umar_maryam said...

heheh,isnin cuti gak eh,zt pon cuti gak,tp bkn kompeni bagi ponn,EL,hehehe

shila ariff said...

mmg tak dinafikan..kalo pi mkn2 kat luar..kalo blh nak bwk sepasang lagi baju utk hazim...mana taknya..nak mkn sendiri then comot le jawabnya...kalo nak tlg suapkan, mmg susah le nak bkk mulut tu...huhuhu...gelagat anak2 kita..huhu...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016