Sukenyerrr Zara dpt main ngan Abbit!!



Lokasi: Taman Arnab, Giant Sek 13
Tarikh: Sabtu, 24 April 2010

Hehe..singgah ke Rabbit Farm ni secara tak sengaja sebenarnya..dok parking kat Giant tetibe nmpak lak ade Rabbit Farm tu..so pas makan, trosslah singgah. n as expected, my Zara was sooooo excited dpt jumpe rabbit..and suprisingly, die mmg tak takut langsung. siap nak pegang, peluk n tak lepaskan peluang bagi makan kat arnab tu sume..honestly, am so proud of you sayang..=)

Layan jekla gmbar2 Zara dgn rabbit2 yg comel ni yek (Zara pnggil rabbit as Abbit..=p )

Sgt happy dpt jumpe abbit lagi..last tgk abbit kat zoo aritu tapi mase tu tk dpt pegang


Mama!!Abbiitttt!!


Siap nak sayang2 abbit tuh..=D


Sgt cumel abbit ni minum air..suke tgk..=p


Feeding session. Papa try ajar Zara bagi makan abbit


Sekejap jek dh pandai!!


Nampak tak senyuman happy Zara tuh..=)


Nmpak lagi sekor..sibuk nak bagi makan jugak..=p


Pandainya anak mama suap abbit makan..


Tak cukup..die mintak lagi supply dari papa


Budak yg gumbira dpt feeding abbit die


Abbit ketiga yg dapat hasil suapan tangan Zara..=D


Abbit, abbit n abbit lagi..








Kalau ikut ati, rase nk smbar jek satu bela kat umah..hihi


Zara yg hampir2 taknak balik..kena pujuk tgk horse dulu baru nak balik (mane ade horse, umpan jek tuh..haha)



Nak tau ape Zara cakap each time tgk gmbar2 die ngan Abbit tuh??

Abbittt!!! Yaya tak takkut abbit nihhh!!

(tak pasti samada maksudnye Zara mmg tak takut rabbit, or rabbit tuh yang tak takutkan Zara..ekekeke)


p/s: Ade video Zara tgh pegang2 rabbit, n satu lagi tgh bagi makan rabbit. tp file besar susah nak upload kat opis..try upload kat umah nantilah..=D

17 comments:

Diamilikku said...

beli la satu lily..bagi dia bela kat umah..budak2 dah minat pets macam tu kira okay lah...alesha nih so far tak tunjukkan minat lagi

lily azliyana @ mama zara said...

Kak Su- hahaha..Zara mmg suka ngan sume animals..klu dpt gajah n rimau pon silap2 die mintak nak bela nanti kat umah..ekekeke. nway, psl pet..cukupla dulu ngan pishh sekor kat umah tuh..yg tu pon rajin die layan bagi makan skang..=D

Nieza Ishak said...

seronok nya dia ...

boleh gak akak pi dgn anak2. banyak abbit ... hihihi

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Suke nyer Zara ngan Rabbit tue..
tak takut yer..Nampak syg sgt dier kat Rabiit tu..Kemain lg aksi Zara bg suap rabbit tu..Mama kena beli lah 1.. :)

lily azliyana @ mama zara said...

Kak Nieza- leh pergi..tp kena tahan bau sketla..bau taik rabbit..hehehe

lily- die mmg suka sgt ngan animals lily..ikut mama die kot..nk bela, tp takut tak terjaga..lagipon nnti kalau jadik ape2 kat rabbit yg dibela, mesti sedih..huhu

Nana said...

heheh zara tak takut ek sama mcm damia aritu g kedai pet kat tropicana mall dia menjerit2 dalam kedai tu geram ngan rabbit siap dia goncang2 pagar kandang rabbit tu heheh

kat semenyih ada satu rabbit farm besar gak la..tingin nak pegi

Qistina's Mama n Abah said...

aih..sha baru berangan nak bela sepasang sebab nek lang tina ada bela rabbit. dah beranak pinak smpi jual2 lg ha..dia nk kasi tina sepasang..

Izan Ishak said...

hi lily...syiok je dia main2 dgn abbit ye!

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

hai lily..

zara tak tkt ner main ngan rabbit..ct yg tgk jer dah rs geli & tkt.. ct ni penakut ckit lily..kucing pun ct x suka..tp danish mcm ayah dia, ok jer..hehe..:)

ninieZUERYANNIE said...

comel nyer zara.. menurun ko la nih lily, syg kat binatang..

mummy_ayu said...

ala tomeinya..berani zara pegang yer...

@>--ummi zahra--<@ said...

sweet nyer..nampak betul zara ni memang pencinta haiwan-haiwan kan..

Sue said...

comell... best je kan ada rabbit farm dekat2 tu. x yah nk g jejauh. kita pon mcm plan nk bela seko dua rabbit tp rajin dgn tak je la nnt. 2 rabbit comel kat umah pon da penatt..hehhe

mama_umar said...

alahai zara..rabbits tu pon suke kt zara tau ;)

nza said...

so sweet...nie lily kena bela la...rabbit senang dibeli n cpt membiak......mesti zara suka..

Farra Rizal said...

Jom join blog saye

http://terataimewangi.blogspot.com

Ade yg menarik tau

Saye dah join blog awk…♥nice blog

mummyseri said...

salam lily..hehe best tengok zara suke ngan cik rebit ni..anak kite ni pon suke..siap soh beli nk bela..tp nnt dululah..bkn dia yg jaga nnt tu..kite juge..stakat ni ada kwn bela so ank kite tmpn main2 ngan rebit kwn aje..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016