Wayang time!! Shrek Forever After...=p

Weken yg lepas papa kena kerja sbnrnya ari Ahad. tp cam biasa disebabkan tk dpt menahan rindu kat mama n Zara (hahaha..statement ni mama buat sndiri), so papa balik jugak 1 malam. Jumaat malam kol 11pm smpai shah alam, then ahad pagi2 buta kol 4am balik Kuantan. ehh..kire dpt gak lah 2 malam kan ngan kitorng..=p
.
Ahad siang tu kitorng just lepak umah smbil2 bersihkan halaman depan belakang. cabut rumput n meracun sume..nasiblah ni umah sewa kalau umah sndiri mama dh simen sume halaman biar tk payah susah payah cabut rumput lagi..hehehehe..nway, petang tu after dh berehat2, papa ajak kuar tgk wayang plak. kebetulan citer Shrek dh kuar so apelagi, tros lah menuju ke jj bukit raja. ohh..mama ni mmg tk berapa minat tgk 3D (nnti kepala pening) so tkde mslh lah nak cari panggung wayang kan.
.
Apeon, citer ni mmg BEST!!! Zara pon tak berdecit langsung. khusyuk sungguh die tgk Shrek. minah ni mmg peminat shrek pon. kalau kat umah tu citer Shrek 2 and 3 antara cd yg rajin diulang2 tgk. Panggung pon gamat sungguh ngan gelak tawa lagi2 tgk aksi si Puss in Boots yg dh montel selepas bersara tu..mmg kelakar..Overall, mesej utama dlm citer ni ialah 'hargailah ape yg kite ada n miliki sebelum kesemuanya hilang dlm sekelip mata'- ni pon ayat mama buat sndiri yek..=)
.
.

Watak2 dlm Shrek yg comel2 belaka..haha

.

.
Lepas tgk wayang, just jalan2 keliling jj mcm biasa. smpat renew kad jj. ingat nak belikan Zara few dresses baru sbb dh lame tk shopping baju baru utk die. tp tak tau apsal, mood nak membeli tkde haritu. papa smpai pelik tgk mama dok berapa kali belek2 dress tp akhirnye sume tk dibeli..huhu..nxt timelah Zara yek..mama belikan Zara baju k..Nway, layan jekla sikit gmbar yg ada ni k...
.
.
Zara wif papa
.
Zara wif her new fren. Bear jusco yg dpt free sbb mama renew kad jj..=p
.
Me n Zara..
.
Mama..antek baju nih..
.
Zara dh pening kepala nak baju mane satu..

.Zara pening..mama pon pening..last2x tak beli satu baju pon..huhu..nxt time kite cari lagi k Zara..

.

p/s: Hari ni mood berbunga2 di tmpat kerja..tk tau apsal tp kagum ngan diri sndiri. org laen pon pelik tgk mama dok senyum memanjang jek arini..kekekeke. harap mood baik utk bekerja smpai ujung minggu nnti..=p

16 comments:

Dokter faRyn said...

wahh, semua orang mood berbunga-bunga ni :)


guess we all had a nice weekend!

lily azliyana @ mama zara said...

fary- hahah..ramai ke mood bunga2 arini..aku pon kagum apsal hepi sgt padahal hubby ahad pagi dh kena balik kuantan..kire tak puas jumpelah tp still mood masih ok..=p

Me_Lina said...

uish dh tgk shrek ek... last week x sempat... mgu ney kot... nak balik kluang... leh bwk niece skali... ehhehehe

p/s baju zara sama la ngn alya.. hikhikhik..

nza said...

sskali jupa mmg best...brbunga2 rindu tu pd mama n zaranya....

Diamilikku said...

wahh bestnya dapat tgk shrek...kat sini takdak panggung 3d...nak jugak tgk shrek

azzul said...

wah dh baca entri ni rasa nk gi tgk wayang gak le..takat ni tak pernah bawa nopal tgk wayang..bkn main lg si zara belek2 baju :-)

lily azliyana @ mama zara said...

Me_Lina- ohhh..org kluang ek..hehe..nway, baju baby Gap ni kan mmg ade satu musim arituh sume comel2x..smpat smbar 2 helai. yg selai lagi pon same gak ngan alya sbnrnya (kaler biru muda ade tulisan Gap kat depan..=p )

kakNza- haha..sesekali jumpe mmg cmtu. tp kdg2 ade gak merajuk2nya..tk sah klu tak gaduh langsung kan..kekekeke

KakSu- kitorng tak tgk yg 3D pon kak su..tgk yg biasa pon dh bestttt..=p

Azzul- cubelah bwk nopal gi panggung. tgk citer kartun mesti die suke..hehe

E.L.I.Z.A said...

wah syiokk..nk g tgk gak ar shrek..eli pun xsuka 3D.pening kepala heheh

berbunga²? apa yg dibangga tu ?share la heheh

mama_umar_maryam said...

heheh,mood isnin kite samelah lily =), wahh dah tgk shrek ye..samelah kite xsuke tgk 3d ,pening

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestlah tgk wayang..Zara pon dh reti nntn wayang..Klu Qis kompom x leh bawa lg..takut ngan bunyi besar2..

Baju itam yg Zara pegang tu..cantiklah.. Pandai Zara memilih baju :)

shila ariff said...

mlm tadi kami di antara dua, nak tgk movie shrek forever after or nitemare on elm street..tapi disbbkan hazim kat kg..then tgk je le nitemare on elm street...huhuhu...pas ni nak gak tgk movie shrek...

Nana said...

zara pakai baju kaler tema cite shrek la hehe suka dia tgk movie ek
hehe comei jek tgk dia pilih2 baju tu sama je mcm damia kang dia letak kat badan dia pastu dia cakap MUAT x?? hahah

kakyong said...

anak2 kakyong pun suka shrek.. shrek yg baru ni tunggu kuor kat DVD la..
x penah lagi bawa 3-3 org masuk panggung...

bagus lah hati berbunga2.. bermotivasi...

Yan said...

klu tengok wyg 3d... tengok camtu je ke guna spek???
kat jb baru ade pawagam 3d.. igt nak tengok shrek kat sane jugak

Cinda... said...

nak tahu gak.. nape ati berbunge2.. semlm cinda takde mood nak keje, al maklum ari isnin..

ari ni baru semangat sikit,tp still rs mlas jek nak p keje bile tgk hubby tdo best jek pagi tadi..

hehehe..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

wah syiokk nya..nk g gak lah tgk shrek tp hubby nk tggu tygn prince of persia..huhu..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016