Syukur, mereka ada menemani di sisi..

Disebabkan kamera n laptop mama sudah kena samun (huhuhu..masih bersedih hati ni), maka takdelah gmbar2 best utk diupdate kat blog kesayangan mama nih. gmbar2 riang ria Zara dapat balik kampung aritu pon abeh ilang. sayang sgt2. ada gmbar Zara ngan cousin2 die Ikhwan n Iman, n jugak gmbar Zara ngan atuk n nenek2. lom lagi gmbar2 Zara ngan pelbagai pose manja tuh..nak buat mcm mane kan..mmg tkde rezeki dah..=(

Nway, masih berkisar pada kisah selepas kes samun tuh. Alhamdulillah, papa dapat cuti wlupon cuti emergency utk balik amik Zara n mama. act pagi kejadian tu mmg mama tk dapat kontek papa langsung sbb nset sume dh kena kebas kan. Then kol 9am, barulah dpt cakap ngan papa sbb ade sorang kenalan kazen baik hati pinjamkan nset die utk kitorng. mase call papa, die kate dh on the way ke Bangi utk jemput mama. Wlupon bersedih, tp sekurang2nya ngan kehadiran papa dapatlah menenangkan hati mama yg sedang lara masa tuh. cume rase bersalah kat papa sbb laptop papa yg jadik mangsa samunan. But papa kate takpela..yg penting mama n Zara selamat kan..

So, pas papa smpai bangi, teroslah kitorng gerak balik shah alam. smpt singgah dengkil nak mandikan Zara. Act pagi tu b4 papa smpai mama smpat folo kazen2 mama kuar gi Celcom centre utk replace sim kad baru. mase tu sian nak mandikan Zara sbb die baru bangun tido. iye..for the 1st time, Zara tdo almost 12hrs tanpe berdecit langsung nak susu malam tuh. penangan kena pukau gamaknye..huhu. Then mandikan die on the way tu sbb ingat nak uruskan ape2 yg patut but bile smpai shah alam, tros balik melencong ke umah. Papa penat sbb drive dr kuantan, mama plak mcm lembik n lemah semangat gara2 kejadian tuh



Ceriakan diri ngan gmbar2 Zara kat hentian Dengkil. Zara muka happy jek sbb die tak paham lagi ape yg dah jadi sbnrnya..



Tgh hari tu, kakak mama plak sms papa kate nak datang melawat. mula2 mama tak bagi dtg sbb takut menyusahkan diorang. tp kakak mama kate husbnd die dh siap2 amik half day dah. pastu siap pesan diorang dtg bawak lauk siap2 n just mintak tolong papa masakkan nasik jek. Dlm kol 3pm baru diorang smpai. Alhamdulillah, kehadiran kakak n anak2 buah mama dapatlah jugak menceriakan balik hati mama nih. sekurang2 nye terlupelah seketika kesedihan mama mase tuh..=)


Lauk pauk yg dimasak sndiri oleh kakak mama n ditapau dtg ke umah kitorng. soo nice kan..


Zara n cousins






After Maghrib, diorang pon sume bergerak balik ke KL. smpat lagi singgah minum2 n makan roti canai kat kedai mamak depan umah. kol 9pm ++ baru kitorng berpisah..




Gmbar kat kedai makan..






1st time try cheese nan nih


After balik makan, Zara main ngan toy baru die. hadiah dari kakak mama sempena bday Zara arituh



.

..

p/s1: Gmbar sume guna nset papa jek. ntah bile ade rezki nak replace kamera mama..huhu

p/s2: malam tuh masa tidur mmg mama agak susah nak lena. dok asyik mengenang semula kejadian yg dh berlaku. macam susah sangat nk percaya yg mama dirompak sewaktu tgh nyenyak tdo..T_T

12 comments:

YatieJay said...

Dah lama tak online....baru tau pasal kisah Lily ni. Syukur semua org selamat! Akak doakan Lily cepat2 pulih dari trauma ni.

lily azliyana @ mama zara said...

kak yatie- thanx kak..tgh cube menguatkan semangat semula ni..moga kejadian mcm ni tk terjadik lagi kat umah sndiri plak..nauzubillah..

Norly Saliana a.k.a Mamazahra said...

biasalah, bila ada kejadian sedih berlaku secara tiba2, pasti susah nak lupakan.
so, lily kena bykkan bersabaw, pasti ada hikmah atas segala yg terjadi neh..
pasal kamera & laptop tuh, mmg ralat kalo dok pikirkan kan, anggap jek itu bkn rezeki lily.
kalo ada rezeki nanti, manatau bleh dpt yg lebih bagus..


take care & kem slam sayang kt zara (^_^)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

Slm lily..

Laa..ct br tahu psl kisah Lily ni. Syukur semuanya slmt!

ninieZUERYANNIE said...

lily, sekurang2nye bile husband ko balik + family kakak ko dtg, dpt kurangkan sedih kan.. ape2 pon, alhamdulillah, syukur xde pape..

mizzyN said...

hi lily,
le kena samun dengan keparat mana tu? sian koo. take care dear pren.

ita cutevirus said...

trauma gile...

sedey ita baca lily.. harap lily tabah... dugaan Allah tu...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

la ye ker...jangan sedey2 ek lily...maybe tak de rezeki...mungkin ada hikmah disebalik semua ni...nanti kiter sms no kiter k....sabar ye dear

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestkan jd budak2..tak tau apa2..happy jer...Siap posing lentok lg Zara.. :)

>> Kita pon slama ni amik gmbr guna nset jer..hehehe.. :)

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

OMG lily...lama tak jengah sini..rupanyer ada kejadian yg tak di ingini berlaku..hope lily tabah k..

mmg tak kan senang ler hidup si penyamun tu

Diamilikku said...

sabar banyak2...rezeki boleh dicari..nyawa tu yang penting..bersyukur sebab allah panjangkan umur lily zara dan keluarga...

nza said...

kekuatan kita adalah sokongan family....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016