Mandi buih versi Zara..heheh

Hihi..sejak 2 menjak ni anak dara mama suka betul bermandi buih. dah pndai mintak mama tuang sabun banyak2 sbb die nak extra syok main air kan. mama pon layankan jekla...tp yang kesiannya anak mama ni takde lagi pool mini cm anak orang lain. bathtub apetah lagi. jadinya, layanlah mandi buih dlm besen jek..kekekek..tp kire okla. at least terkawal sbb letak besen air cetek jek. nak tinggl skjap pon tk risau..=p
.
so layanlah aksi2 sekdikit 'cencored' budak Zara bermandi buih. kualiti gmbar cam biasa kurang memuaskan. sony ericson mama ni kalau gmbar outdoor leh tahan cantiknye. but gmbar indoor, FAIL!! hehe
.
.
opsss mama..jgn amik gmbar saya!!
.
tp tak pelah. comel juga sy tk pakai bj ni kan..=p
.
lalalalalalala...bestnye mandi buih!!!
.
kat toilet bawah, pakai besen kecik. kat toilet atas plak, rendam dalam bathtub kecik Zara mase bby ni plak. berguna tub ni smpai skang..kekekeke
.
.
.
p/s: dialog kat gmbar adelah rekaan mama semata2. bestnye kalau Zara dh dapat cakap lancar mcm tu kan..hihi

13 comments:

nza said...

hi.hi.hi.......ceksinya....kecik2 xpe..nnti bila zara dh besar boleh tgk balik pic tu.....comei jerr..

kak mas said...

syeksinya anak dara ni.. mcm da tk bape muat jer besen tu zara.. :D

Nana said...

besen mandi mcm zara tu kita buat rendam kain hahahah...

nk masuk damia kan tertumpah2 air so klw dia nk mandi buih tiop dia nye kolam pastik tu boh dlm bilik air

lily azliyana @ mama zara said...

kak Nza- budak kecik cekci sket takpe. cube kalau mak budak yg cekci..terbeliak mata org menengoknye karang..hehee

kakMas - hahaha..mmgla. tangkap muat jek besen tu. yg penting dak kecit tu puas hati dpt main air n main sabun..=p

nana- mcm yg disebut kat atas, Zara agak malang sbb takde kolam kecik mcm budak lain. ntah bile mama papa die nak belikan ntah. layan jekla mandi besen tu sementara wkt ni..kekekeke

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Oooppsss...Cekci..cekci...Tp x pelah.. masih kecik..hehehe
Syok kan Zara mandi buih..Qis pon suke..tulah cadang nk beli kolam kecik tu gak..Tp umah ktorg ni mana ada laman nyer nk bentang kolam tuh..hehehe :)

Ummi Aisyah said...

heheh..seksi meksi anak dara ni yek..zara dah macam dalam iklan buih2 cinta lak..

Diamilikku said...

alesha walaupun dah ada pool plastik tu..tapi tak leh biar dia mandi dalam tu selalu...rumit sket..so selalunya memang dalam besen atau baldi macam zara jugak lah....lagi sempoi...selalu sebut nak mandi je..terus dia laju2 amik towel...

"ummi nak wim alam olam"...ummi nak swim dalam kolam..kolam tu besn lah....hahahahha

shila ariff said...

hehehe..anak dara berendam dlm 'bathtab' bulat...so sexy u!!!...hhuhuhu..yg penting zara puas dpt berendam...

mama_umar_maryam said...

baik2 zara,jgn smpi termasuk mate buih sabun tu.,.,hik3..having so much fun!

lily azliyana @ mama zara said...

Lily- bentang dalam toiletlah apelah..hehehe

ummiaAisyah- ni buih2 Zara..hahhaha

kak su- oooo..mcm tu tk pyhlah kitorng belikan pool. belikan besen besar sket jek..ehehehe (lokek nye parent kan..=p )

Shila- mau tak puas. mama biarkan smpai die nk kuar sndiri..smpai kecut2 tangan berendam..hehe

Zety- stakat ni tk pernah lagi masuk mata. tp masuk mulut pernah!!sadis tak..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah macam artis plak..."tolong jangan amik gambo saya"....comey zara

kakyong said...

hahaaaa... anak2 memang suka main air, lebih lagi kalo byk buih.. kakyong guna besen besor utk anis & aliya berendam dlm rumah..

.:: Suhaidah Tan ::. said...

hahahah zara....zara..nak join best nyer

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016