Nak outing berdua..tp akhirnye outing berlima..=)

Petang semalam spt yg mama inform dlm blog mama nak bwk Zara kuar outing sempena nak celebrate ngan die bday mama. Niat di hati nak bwk die makan kat secret recipe. Nway, masa mama publish status kat fb nak bwk Zara kuar jalan2, tetibe ada kawan mama ni cakap nak join. die pon duduk tak jauh dr jj bukit raja tpt fevret mama n Zara tu. So, mama pon setuju nak amik die. then petang mase mama balik keja tu, Kak E ni msg plak bgtau yg die nak bwk adik n anak buah die sbb diorang kebosanan kat rumah. mama pon tak kisah jeklah kan. the more, the marrier..hehehe

Nway, keciwa sungguh bile smpai2 jj tgk secret recipe dah takde. tk taulah nak renovate ke or mmg dh pindah terus. so last2 decide nak makan pizza jek. tp sebelum tu smpatlah singgah baker's cottage nak carik kek barang sepotong dua..dptlah belanja dari kawan mama tu Choc Mousse 2 pcs..jadilah kan...wat syarat sah smbut bday jek..kek aniverseri dah tmpah lain dah..hehehe

Layan gmbar kat pizza..gmbar makanan lupe nak snap..pastu cam biaselah, byk gmbar kabur..takde sape ke nak bagi mama hadiah bday kamera digital satu..haha


Mama n Zara, peneman setia mama ke mana jua..=)

Peneman2 sampingan..Dari kiri kawan mama, Kak E..anak buah die Adam n adik die Hannan

Kasih hati mama, Zara..

Kami lagi..

Lepas makan, baru kuarkan choc mousse tuh..Zara dh usha tak sbr nak makan dah..hehe

Mereka lagi..comel btol si Adam ni..suka tgk die berselera makan..=)

Choc mousse yg sedaaappppp..rose tu dibuat dr white choc. Zara pon suke sgt ngan mousse ni..

Budak comot makan kek..

Dah kenyang dah..nak gi jenjalan plak..

Kak E, Adam n Zara

.

Nway, tak jalan sgt pon sbb abeh makan n borak2 dah dekat 10pm. cume smpatlah gi jusco nak belikan botol air baru utk Zara..pastu tros balik antar kawan mama tuh kat sek 36. Yg sadisnye, time nak balik tu Zara leh merajuk n ngamuk plak. sebabnye die tak puas main ngan baby Adam. leh mase si Adam tu kuar keta, die sibuk kata nak ikut. smpatlah mama masuk umah kawan mama tu sekejap. Pas buatkan susu Zara ajaklah die balik..Menangis2 n guling2 die dlm kereta..huhuhu..dekat 10minit gak mama pujuk baru die ok then tros drive balik. nxt time kite main lagi ngan baby Adam k sayang..

...

p/s: Zara, Zara nak adik ker..dh suke berkawan nmpaknye skang..klu nak, mintak kat papa ek. Mama macam still takut nak tempuh pengalaman bersalin sekali lagilah Zara..hahahahaha

14 comments:

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

kami pun tertipu lily.
beriya nak mkn SR semalam time lunch, sekali dah tutup plak.udahnya, mkn KFC je...

nway, HAPPY BIRTHDAY dear (^__^)

pasal celebr8 lmbt anniversary tu, xkesahlah.janji celebr8 kan.belum ada rezeki lily nak stay sama ngn hubby...sabaw eyh

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

so sweet zara...nak adeq lagik ek...ye la zara nak kawan ek...sonotnyer dapat together2

ita cutevirus said...

mama nak suh papa beranakkan ke???
klaka la statement lily... mintak kat papa...
ekceli, da layak si zara tu dapat adik.. die da 2thn da.. huhuhuuh..

lily azliyana @ mama zara said...

norly- tulaa..baru agaknye die tutup. rase sebulan/2 lepas ade jek beli kek kat situ..nway, mmg lom rezki nak dok sekali..dhlah tak berusaha pon. masing2 taknak mengalah pindah tpt kerja..heheh

Mama Aqish- nmpak skang mmg die suka sgt kalau ade kawan kat umah. mungkin tanda die dh ready nak ber'adik' kot..=p

Ita- kalau lah lelaki leh beranak, kan best...hahahha..

mama_umar_maryam said...

best jugak mule-mule plan ber2 sekali tibe2 ber5,meriah gitu!ni tgu papa zara balikla nih clbrt lagi ye ;)

Me_Lina said...

eh ney adam mikael ker? anak opismate i... hehehhee

lily azliyana @ mama zara said...

Zety- hee..nmpaknye mcm tulah..ala..celebrate makan2 kek je kot..=p

me_Lina- yekla..ni adam mikael..laa..satu opis ngan mama die rupenye..uitm shah alam kan..sy ngan adek die tuh mmg kawan dr utm lagi..=)

mummy_ayu said...

the more the merier..happening gitu kan?

Me_Lina said...

eh bukan ngn mama dier.. ngn papa dier... kt sentul tu... ahhahahaha

lily azliyana @ mama zara said...

mummy ayu- betol2..bile ramai lagi best nak borak2..=D

me_Lina- ohh..salah org ghupenye..eheheh..sy mmg lom smpat berkenalan ngan mama papa adam nih..kenal ngan makcik2 die jek..hehe

kakyong said...

meriahnya diraikan kawan2.. hepi belated besday mama zara.....

kakyong ade kawan yg dah 3 tahun kahwin tp masih tak rela nak pregnant.. sbb PJJ.. hubby di KL, dia di Ipoh...

zara nak adik yay.. ramai lebih baik, semakin meriah rumah.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Hehehe...Zara nk adik lah tu..sunyi kot sendiri2 je kan..nk gak ada kwn baru best..ye kan Zara..

Samalah Lily..Kita pon ada gak terpikir nk nambah ni..tp klu di imbas kembali camne sakitnyer bersalin & time ngidam tu...aduhhhh... X sanggup... :)

nza said...

ramai2 lg best....

Nowwa Fitri said...

Hmmmm...Zara..oo Zara...bilala Mama zara ni nak order coklat ke popcake from Aunty Nowwa plak ni?

Lily..Happy Belated Birthday dear!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016