Hati berbunga2..kenapa??

2, 3 hari ni mama asyik mentioned yg hati sedang berbunga2 kan..act mama pon tk sure kenapa minggu ni macam mood baik jek. Pegi kerja pon hati lapang n penuh senyuman kt sume orang yg mama jumpe. Bile bos suruh buat itu ini pon mama settlekan ngan tangan terbuka. Konfius dgn diri sndiri..kekekeke..

So, arini just saje2 buat entry ni utk post mortem apekah yg menyebakan mama bersenang hati sejak 2 menjak ni..mungkin ade antare atau sume sebab kat bwh ni yg buat mama happy semacam..=p

- tentang Zara. Lately die dh tdo awal sket dr biasa..ade satu zaman tu kan smpai dekat kol 2am baru die nak tdo kan menyebabkan mama over mengantuk n letih kat opis. But now, at least sebelum 12.30am die dh mintak tdo. Yess..die ‘mintak’ tdo. Die suka sebut ‘nak tido’..pastu ‘mama..tepuk’..means suruh mama tepuk2 die. Now mmg sgt manja n suka klu mama peluk die before tidur..=). So kesimpulannye, bile die tdo awl, mama pon dpt rehat awal sket. That’s why bangun gi kerja pon cergas dr biasa kot..hihi

- harini ni plak mak mama nak dtg dari kmpung. Esok malam plak kitorng akan bergerak ke Kuantan naik bas. Act papa kebetulan kena kerja weekend ni so die ajaklah mama n Zara ke Kuantan. Pastu mama plak ajak nenek ikut sama. Saje nak bawak die jalan2 kan. InsyaAllah, kalau smpat teringin sgt nak bawak Zara main tepi pantai..=p

- psl mama n papa. Act yg ni mcm personal sket. But since most of my reader pon kaum2 ibu yg dh berkeluarga, rasenye tk salah nak share kat sini kan. Act, baru2 ni mama n papa decide nk stop our family planning. Yessss..it means that we are quite ready nak terima kehadiran ‘orang baru’ (quite ready, means lom 100% lagi ker..hehehe). so insyaAllah, kalau ade rezki nak jugak dapatkan adik utk Zara. Tp kalau belum ade rezki, kami akan sabar menanti n terus berusaha ke arah itu..hehe

Act, hati terbuka nak stop family planning sbb tgk keadaan Zara yg suka sgt2 berkawan skang ni. Then pantang jumpe baby mesti die nak tengok n tegur. Kalau tanye die pon ok jek respon..

“Zara nk baby tak?”
“ Babyyyyyy!!! Nak!!!!”
“Zara nak adek??”
“Nak!!”
“Sape nak jadik kakak angkat tangan”
“Zaghaaaa!!!” (skang dh tak panggil diri sndiri yaya dh. Dh pndai sebut zara..hihi)



- psl kawan. Baru2 ni ter’jumpa’ balik ngan kawan lama mama dalam fb. Act mama kenal die sebelum couple ngn papa lagi. Kitorng takdelah couple dulu tp leh dikatakan kawan baiklah jugak. Byk berkongsi cerita n mslh. Lame dh lost kontek sbnrnya. Last mama sms die masa lahirkan Zara dulu. Itupon sms just nak inform yg mama dh selamat bersalin. So now die rajinlah tegur n tanye psl mama n family. (To papa, harap awk tak jeles lah tgk nama ‘orang tu’ dlm fb kite ye. Anggap die sama mcm kawan2 yg lain jugak k..=) )


Hmm..itu jek yg dpt dipikirkan setakat ni..agak2, ape yg main reason mama happy semacam tu yek..Reason no 3 tu ke *wink*.. =p


P/s: tak tau sebenarnya Zara paham ke maksud ‘adek n kakak’ tu. Ke ko main hentam jawab je Zara mase mama tanye..kekekeke

19 comments:

nadnye said...

seronoknya.. sebab tak lama lagi zara nak ada adik kot..:P

kami pun akan ke Pekan jumaat nie..

lily azliyana @ mama zara said...

kak nad- hihi..insyaAllah. skang tgh berusaha. kalau ade rezki, cepatlah Zara dpt adek..=p

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Semoga cepatlah Rezeki tu..Zara pon nnt x lah boringkan..dh ada kwn.. :)
Samalah Cam Qis ni..suka sgt berkwn..
X leh tgk budak2..dia lah tu yg nk tegur dulu..tpkan kekdng kesian gak tgk..kekdng budak2 x nk kwn ngan dia..huk..huk..Nk kena 'wat' adik gak utk Qis nih..hehe.. :D

Diamilikku said...

wahh baguslah gitu...lepas nih kalau tgk lily buat tajuk...rasa tak sedap badan la...pening2 dan meloya jer...haaa confirm ahhh tu...zara akan jadi kakak...yeayyyyyyyyyyy

Nana said...

wah..beznye ek nak tambah bb..kita juga kena teruskan lagik family planning...mcm payah je..sorang jaga ank husband jauh plak tu...tingin nk tmbh bb tp keadaan xmengizinkan huhuhu

Ummi Aisyah said...

wah..bagus2..zara ada harapan nak dapat adek..hehe
p/s:napa zara salu tido lambat yek?12.30a.m~kalu saya dah lama di layar impian~

@>--ummi zahra--<@ said...

seronok nyer zara nak dapat adik..kdg2 rase rindu plak nak pregnant lagi..hihihi..

lily azliyana @ mama zara said...

Lily- jom kite sama2 'buat' anak baru yek..ade geng..kekekeke

KakSu- hehehe..insyaAllah..harap2 cepatlah rezeki tu kan. tetibe rase bersemangat sgt nak bby baru..=p

Nana- sebelum ni kite pon pk mcm tu gak. tp sejak 2 menjak ni terbuka plak hati nk menambah. harap tuhan kuatkan mental n fizikal lah nak jaga anak sorang. mane tau2 kot2 ade rezki bby baru en hubby dpt pindah ke kl ke kan..hahahaha (cehh..cakap mcm dh kompem dlm peyut ada bby..=p )

ummiAisyah- huhu..mmg minah tu suka tdo lewat. die suka ajak mama die main. tak puas jumpe kot. siang seharian kat taska jek..=)

ummiZahra- ehh..lom lagi sbnrnya..ni baru perancangan jek..klu ada rezki awal, cepatlah sket Zara jadi kakak..hehe

Izan Ishak said...

lily...
seronoknya dengar mama zara dah ready nak bby lagi. izan doakan semuanya lancar...tanpa ada apa2 halangan ye lily...!

Ummi Eisya said...

selamat bergumbira ye..

bagus la dah ada plan nak tambah..moga cepat dapt rezeki..lagipun sementara muda lagi ni..hihii..

Dokter faRyn said...

AFUNDI adik untuk zara :)

hehehhhe.

.:: Suhaidah Tan ::. said...

wah bez nyer tak lme gie zara dpt adik hehe

shila ariff said...

heheheh...suka ngn reason no 3 tu...meh le kita menambahkan ahli keluarga kita..moga dimurahkan rezei kita..huhuhu...lgpun anak2 kita dah 2 thn..tahun dpn dah 3 thn..amat sesuai le nak tmbah lagi kan??..huhuhu..

p/s: selamat bercuti ke kuantan ye..kami balik kg esok...tak dpt nak jumpa zara ler...huhuhu...no lama lily mmg dah tak boleh pakai ye??..ada no baru ke????...

intanmaria said...

yeah..kita sokong about nak tambah adik zara! jom join kita sekali
=D

__________________________
http://mariaariffbaby.com

Nowwa Fitri said...

Bestla Zara nka ada adik pasni..hhehe

ninieZUERYANNIE said...

yeayyy! zagha suke ye nak ade adek..

Cinda... said...

hihi... jom2..wat baby.. huhu hahaha

Sha@Mama Tina said...

seronoknya... kalau ada rezeki zara nak ada adik nnt ek..selamat berusaha ye..chaiyok!

kakyong said...

kakyong doakan semoga zara cepat jadi kaklong... ngeeeehhh.. ;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016