Sedapnye mee ladnaaaa....

Gara2 terliur tgk gmbar kuew tiaw ladna kat blog norly aka mama Zahra semalam, balik kerja tros angkut Zara gi makan kat kedai depan rumah. selalu klu ngan Zara rajin order nasik ngan ayam goreng kunyit tp semalam kire tukar seleralah.mmg dh lame giler tak makan mee ni. itupon, tk dapat makan kat kedai yg mama suka. sbbnya lepas parking jek, Zara tros jerit 'nanak..nanak' kat kedai tuh. boleh plak die dok tarik tangan mama gi kedai satu lagi. dhlah kedai ala2 mamak. hentamlah labu..asal ada mee ladna yg diidamkan tu jadilah..kekekekeke

So, inilah mee ladna yg diorder pertang semalam. not bad rase die..pedas sket jek tp Zara leh tahan. in fact, die makan lagi banyak dari mama. sudahnye, mama terpaksa tapau plak nasi goreng kampung bwk balik sbb macam tak cukup kenyang..=p

.
Mee dh selerak sket sbb Zara tk sabar2 nak makan..haha
.
Bukan main besar mulut Zara dpt makan mee..=)
.
Budak lasak. tak reti duduk wktu makan..huhu



Abeh sudah citer mee ladna..haha..nmpak sgt takde citer menarik nak share kan. nway, balik umah semalam try test lah kamera nset mama tu kan utk amik gmbar Zara. tp tak berjayalah. apsal gmbar nset SE ni mcm kabur jek. pastu susah sgt nak dpt gmbar yg btol2 cntik. byk bergegar. Salah mama tk reti amik gmbar ker, or salah Zara yg tk mau duduk diam posing ker, or mmg kamera nset SE mcm nih..rase tak puas hati plak. gmbar2 dari nset Nokia papa lagi cntik rasanye..=(


Zara dlm keta
.
zara kat umah



Tak cantik kan gmbar2 tu sume..huhu

12 comments:

mama_umar_maryam said...

zara blh geng umar lah,suke mkn mee..yg camera hp tu mayb bergerak2 kot,tu yg blurr..klu hp zety ni amik gamba statik je mmg ok la..klu nk amik gamba budak2 ni manjang blur,hehe

lily azliyana @ mama zara said...

Zety- tula psl. kemera nset sesuai utk gmbar statik + budak2 yg pndai posing jek. Gmbar budak yg tak reti duduk diam mcm Zara ni kompen fail...huu

Nad a.k.a MamaZakwan said...

nyum nyum nye mee ladna tu, huhu!!! :)

Norly Saliana a.k.a Mamazahra said...

lily: wahh!gara2 norly eyh lily tingin nk mkn mee ladna.hahaha
kalo lah reader blog norly tuh ngandung, tak pasal2 ngidam kan.hikhik

kalo nak ikukan kamera henpon SE lebih cantik hasilnya.sbb mp dia besar lg dr nokia.tp, biasalh kan..anak2 dara kte ni mana lah reti dok diam time kte snap.sure gegar punyee..hehe

takpe lily, pektis mek pefek (^__^)

nza said...

sedapnya....nasib baik br lepas mkn kt kantin nie....

mayb kena setting kot...xtaulh tu...biasanya snap pic kak nza mmg suka guna kamera...gegar camne pn picnya ttp ok.....

lily azliyana @ mama zara said...

Nad- hehe..silelah order di warung2 makan berhampiran yek kalau teringin..=p

Norly- haha..kebetulan lama tak makan tu yg terliur jek. lagipon mmg nmpak sedaplah ladna yg norly makan kat kedai tuh..hehe

KakNza- tulah pasal kak Nza. selalu kamera compact wlu tak canggih cam DSLR, at least akan lebih lawa dr nset kan..huhu..rindunye kat lumix sy yg ilang arituh..=((

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

memang tak tahan singgah blog ni tau...entry makan banyak sangat sampai i terliur u....nyam2 sedapnyer

Sha@Mama Tina said...

hehehe..boleh Lily tapi kena amik byk kali..sha yg takde camera canggih ni pun guna hp jek.. betul kata norly.prektis make perfek..hahaha

ninieZUERYANNIE said...

boleh la tuh lily..

Diamilikku said...

biar tak cantik takpe...janji ada jugak kenangan dan memori untuk disimpan kann...sedap pulak tgk mee ladna tuh...mcm nak pi makan je....hehehehhe

~mama danish~ said...

erm mee ladna!!sedapnye... lunch td pun ida makan mee ladna, tekak teringin nak mkn mee2 yg cenggini..

.:: Suhaidah Tan ::. said...

salam akak....huh lme nyer tak mnjeguk kat sini...bnyak citer yg moi ttingal..kcian kat akak yg psal kna rompak tue..hrap akak sabar k...wah sedap ahh mee ladna tue..tringin nak mkn heheh...takpew2 nnti suh mama msak

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016