ZARA in actions!!

*Psttt..Zati..akak ciplak title post Zati neh..hahaha (sesuka hati jek kan)..=p *

Disebabkan takde idea nk crita ape, so nak share lagi gmbar2 anak dara mama nih mase ikut mama n papa shopping kat Giant hari ahad lepas. So layan gmbar jek la hari ni k..=D


Zara dh ready nak keluar jenjalan
Photobucket


Sblum shopping, kite makan dulu. Habis selekeh n bersepah meja dibuatnye bile dak kecik ni mamam
Photobucket


Terasa Zara dh membesar dgn cepatnye..tgkla baju zara dah senteng sungguh kan. baju ni beli mase umur die 11 bulan..
Photobucket


Aksi Zara yg bosan menunggu mama n papa habis makan. Sibuk main kat pintu masuk giant tuh..=p
Photobucket

Photobucket

Photobucket


Muka masyam sbb kena paksa duduk atas troli (alaa..tak bertahan 15 mint pong)
Photobucket


Sungguh eksited zara bile nmpak papan gelungsur ni. Tros dgn tak segan silu pi main kat situ..ni display punye barang la zara, bukannye tmn permainan..
Photobucket

Photobucket


Yg ni tak ingat die duduk mogok sbb ape ntah
Photobucket


Smpat juga try test bicycle nih
Photobucket


Sian zara dihempap ngan basikal nih mase die try nak langkah keluar. Nasib baik basikal tu ringan jek..klu tak haru..
Photobucket


Yeay..balik sudah..Zara beraksi plak ngan rantai pearl mama beli kat sabah aritu. Pndai die sarungkan sendiri rantai kat leher die tau..
Photobucket


p/s: kelakarla opis mama nih. Dh sebulan ni die dok blocked blogspot kat opis. Then 2,3 hari ni die open blogspot wktu lunch hour je pulak. After lunch hour die blocked balik. Hmm..stakat nk udate citer ringkas or jalan2 blog kwn bolehlaa kot dlm mase 45 minit tu. Lelain, baik mama update sepuas hati kat rumah jek..=p

11 comments:

Zetty84 said...

Hihi...x pe laa...mana ada tiru...nama len la...hihi, comel la walaupun dress dia dah senteng, nanti leh simpan tuk adik2 dia laks...hikss..hopefully lepas ni boy la kan..? syaza pun kalu nek beskal cam gitu gak, mesti terbalik punya...ank dara kita ni edisi ganaz la akak... ;p

lily azliyana @ mama zara said...

Zati- haha..tula psl. ganazz + lasak. klu bby boy ntah lasak mcm mane plak kan..=p

nadnye said...

orang perempuan mmg camtu... habis rantai mamanya dicuba...
tak sabar nak tunggu Sarah besar.. almaklum anak perempuan tunggal..
kalau dah beso mesti best gi shopping ngan maknya:)

mama auni firdina said...

comel la dress zara ni..auntie suke..hehehhe..

lily azliyana @ mama zara said...

Nadnye- yekla..agaknye klu Zara dh besar sket mesti best bwk die shopping. ladies day out mcm tu kan. tp kang die besar, rindu plak ngan zara yg kecik..hehehe..

MamaAuni- Haha..Zara dh membesar. dress tu pon nmpakla mcm comel..=p

Naddiea said...

mama,seronok kemain si kecik zara main2 kat situ.main slide lagi.budak2 kecik mmg sgt suke main slide.pasal baju senteng anak kita serupa.hahaha..harraz malam2 tido pakai baju masa baby.huhuuh...sian anakku itew.

YatieJay said...

Kat opis kita pun blogspot kena block. Tapi still boleh baca dan tinggal komen cuma takleh view gambar2 dan update blog sendiri. So, kalau ada kelapangan kat opis sekadar baca dan tinggal komen mana yg patut. Balik rumah baru masuk lagi sekali utk tengok gambar2 yg tak dpt tengok sblm tu.....

p/s : pandai zara bergaya dgn rantai tu....dah namanya pun pompuan ek....

Fara_Adura said...

Hehehe..lasak gak eh zara neh.. sama cam Sofea juge.. troli tuh awal2 aje semangat nak duduk.. lama2 buhsan..suh dukung pulak..huhuhu

mama_umar said...

cute je zara sarung rantai tu yek,sungguh girly, opis lily pandai je x blok time lunch,mane smpt nk updet citer pjg2kan?tahpapotah

DYLA said...

lily,
slalu tgk zara pakai gaun mcm ni.. mana bli ye?

:iBuAfiQah: said...

pandai btul zara niey posing..
zara ditimpa basikal tuh..
isk2 bahayanya...
afiqah pun sama xnak duk dlm troli lama2...
asyik kena dukung saja...hmmm

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016