Insiden & Accident?

Huu..act insiden ni berlaku pagi jumaat yg lepas tp tk nyempat2 nk strori kat cni. Mama accidently terlanggar devider kat tpt parking mase nak antar Zara kat rumah bbysitter. Act mama takdela tergesa2 sgt waktu tu. tp ntah mcm mane mase nak adjust kereta masuk parking tetibe 'DUMMM!' mama dgr mama dh terlanggar devider tu. Act mama rase mcm slow jek mama langgar, so tnpa pikir panjang tros reverse balik kereta. Mase reverse tulaa dgr plak bunyi KRAKK!!..aiseh..menda plak kan..
.
Rupe2nye bumper bawah depan kereta dh selamat tercabut. Bukan stakat tercabut tapi patah dua. Tukang sapu yg ade dkt2 kereta mama pon siap terbeliak biji mata. agaknye kuat kot bunyi bumper mama 'koyak'..huhuhu..mama dgn tak segan silu tros pungut balik 2 cebis bumper tu campak dlm kereta. tk smpat nak belek2 lama sbb takut lewat pi opis.
.
So skang keta mama dh kurang jelitala nmpaknyer. Wlupon gaji br masuk, tp sorry ye Pn Getz, takde bajet nak pasang bumper awak balik. Kena tgu bulan lain yek. Lagipon bumper bawah jek terkoyak, so takdela fungsi2 kereta yg terjejas. cuma dh kurang cun la..huhu.. tahun ni patutnye 1st time bwk Pn Getz beraya kat kg tp nmpaknye Pn Getz beraya ngan bumper botakla..=(
.
Act mama tak banyak koleksi gmbar kereta mama ni, tp nak jugak share rupe bentuk die. Mungkin tk berapa jelas sbb ini jekla gmbar yg mama ada..
.
.
Ni rupe bentuk Pn Getz mase baru2 amik + 2 model dr 2 generasi..=p (bulan 12 tahun lps mama amik keta nih)
.
Ni rupe terbaru Pn Getz. Sudah kurang kejelitaannya..huhu..
.
.

p/s: Mama ni mmg selalu bernasib malang part2 bwk kereta nih. Dulu time bwk kancil 2 kali mama eksiden (wlupon salah satu tu mama just jd mangsa keadaan). Then mama jugakla org pertama yg calarkan body Gen-2 papa, mama kasi gesel ngan pintu gate rumah. This time, bumper Pn Getz plak jadi mangsa..huuuu..Hopefully tkde jadi pape lps ni kan..

18 comments:

Zetty84 said...

Haa...pict. yg bwh skali tu ker divider yg akak langgar...? ni papa zara dah tau ke lum nih...?

psst...x pe, tetap akak x salah ! divider tu yg rendah sgt kann ? hihi...

shila ariff said...

hah..semua tu diluar ketentuan kita..sesuatu yang tak kita nak duga..hope,jgn ada incident or accident yg besar le..mintak dijauhkan..amin..

mama idzareef said...

papa tak balik minggu ni yekk lily.. hehe sure sbb mengelamun rindu kat dia ni tu yg tercium divider tu kot..ekekeke..

lily azliyana @ mama zara said...

Zati- oh..bukan divider yang itu. akan langgar divider kat kaw rumah bbysitter. lagi rendah dari yg dlm gmbar tu..huhu


Shila-itula..hopefully takde insiden lain lagi lps ni..

lily azliyana @ mama zara said...

mamaIdzareef- haha..mane de tak balik. ntahla..tk tau cmnerla leh terlanggar. padahal bukan tk biase parking kat kawasan tu. dah nasib badan la kot..papa Zara tgk keta tros bebel kate keta dh tak cntik..dr dulu die mmg dok berkenan kt bumper keta tu..=p

mama_umar said...

lily,zt pon penah langgar divider camtu gak,tp pelik,dividernye simen pecah,kete zt tayar je pecah dgn ade calit kaler itam hehehe,hmm..mmgle kdg car bad day kan?

Dilla Zaidi said...

huhu..dilla lagi truk, tak tau pun bwk kete...tu pun kete ade gak tercedera..terkuak pintu kuat sangat trus terlanggar pasu bunge...kemek sudaa pintu kete..laling hubby wat le moncong itik dua ari tak abis..hikhikhik

azzul said...

mm takpe la bkn sengaja kan..mgkn next time ble extra careful lg kan....

lily azliyana @ mama zara said...

MamaUmar- tulaa..car bad day. padahal pernah jugak terlanggar divider sblum ni tp calar sket jek. kali ni ntah mcm mane leh smpai bumper koyak plak.tkde luck la haritu..=p

Dilla- hee..tak bwk kereta pon leh calarkan keta ek. hmm..tula.kdg2 benda2 mcm ni berlaku tk dijangka kan. tp part nk repair yg siksa tu time tgk duit kuar..huhu

Azzul-hmm..kena EXTRA1000x careful nih..=p

YatieJay said...

Kalau bwk keta husb, kena minor accdnt akak senyap2 jek, sbb takut dia marah. Bila dia perasan lama lepas tu, terus akak tuduh dia bwk keta tak cermat.....hahaaa...kena pandai cover line....

ibu_umairah said...

tak pe kecik je tu....jgn terlibat ngan nyawa sudah....minta jauhkan lahhhh

lily azliyana @ mama zara said...

YatieJay-hehe..pandai akak cover line eyh...=p

ibuUmairah- yekla...mintak dijauhkn dr kejadian yg tak baik. dhla bwk baby kan..huu..

wawa n nasz said...

he,kira ok la tu..keta aku dua2 bijik dh slamat dicalar-kemikkan dek hubby tersayang.bior la dia yg btolkan..bkn aku yg buat...hehe

watie said...

rasanya divider tue yg salah tue.. suh zara babap sikit itu divider hihihi..

take care!!

re = suspen kejap jek hihihi.. susah gak bila cik mya pandai amik gambo coz dia sudah mula tunjuk arahan gaya2 yg cam ne nak kena posing huhuhu

halen said...

hehe.. sama ngan kete my mum. elok2 ader skirting kt bwh tu pi langgar divider trus togel dh..

kakyong said...

hmmm... pasni harus berhati2 lah kan... hihiii

mama tisya said...

salam..


pls vote for me di http://sereniety.blogspot.com/ utk Breastfeeding Photo Contest 2009 tq..my code BPC20 - Aimi Shalfarina aka mama tisya

shazniJ said...

skirting lama tak ada tak apa.. body kereta masih cantik lagi

-shazni
Hyundai Getz Malaysia Community
www.getzzone.com

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016