Semakin lasak?

Huhu..ini anak dara sudah tambah skill level baru. Kalau sblum ni die mulakan ngan pandai memanjat katil, lps tu die mula pulak memanjat kerusi menan die. Aksi stunt berdiri 2 kaki kat atas kuda n kereta die toksah ckp la..mmg dh selalu sgt. N ini yg terbaru..die sudah pandai panjat ini SOFA..adoyaii..

Gmbar smpat disnap sbb mase ni ade papa tlg tgk2 kan…

Iyahhhhh!!budak Zara berusaha memanjat sofa
Photobucket

Huh..huh.susah pyh nye (sori yek..gmbar bontot Zara ..hahaha)
Photobucket

Berjaya akhirnye..
Photobucket

Part ni mama tak suka..die nk capai main kipas plak..=(
Photobucket


Utk pengetahuan, sblum ni kipas tu letaknye kat sblah tv n tepi dinding ruang tamu. tp semenjak Zara pndai berdiri sndiri, die suka sgt panjat atas tapak kipas tu n nak capai2 ke dlm kipas. bile kitorg adjust ketinggian kipas tu plak, benda tu jd tak berapa stabil n pernah sekali hmpir jatuh menghempap Zara sbb si kecik tu main tarik2 wayar. Last2 letakla kat celah2 sofa nih sbb lbh selamat Zara tk dpt capai.Tp nmpaknye skarang dh kena take precaution blk la kan. Skarang ni dh jarang bukak kipas tu. Harapkn kipas kat siling jekla (tp time panas mmg tk rase sgt kipas siling tu)

Erk..ke Zara bg hint kat papa spy pasang jek air con kat ruang tamu. Lagi selamat n selesa..hahahahaha (mau telan air liur papa zara baca ni..=p )

*Gmbar tambhan. After korek2 pc, terjumpe jugak gmbar Zara wt aksi stunt atas kuda..=)

11 comments:

Zetty84 said...

Uish....zara mengganaz...aktif dia erk...!!! nanti kalu dpt bb boy, dia yg ajar adik dia nanti...haha..;p

tHrEE oF us said...

yea!! yaribba angre angre!!
leh geng cikbetty yg suka smackdown kuda dia. ngaaaa~~

lily azliyana @ mama zara said...

Zati- huhu..anak dara ni mmg lasak. ntah mane la die belajar tuh. semulajadi kot..=p

ThreeOfUs- haha..cik Betty pon same2 ganazz ker. tulaa psl. beli kuda suruh naik leklok die pi wat aksi stunt plak. macam2..=)

inur said...

cutenyerrr zarra... bilerla aku nak ziarah anak dara ko ni lily.. erm... kawaii ne!!

shila ariff said...

heee...lasak cam hazim le..suka sgt panjat turun tangga..huh!! tak larat nak melayan sampai letak buah durian atas tangga..then baru dia dah x pnjat..takut kat durian tu..heeee...

lily azliyana @ mama zara said...

inur- jom jumpa di SABAH!!hahaha..tp aku pi sandakanla. ko duduk kat kk kan..

shila- hehe..budak2 mmg suka sgt ngan tangga kot. pntang nmpak mesti nak pnjat. mak ayah die yg smput nak layan..=p

watie said...

hihihi semakin lasak yer... senang mama zara x yah jogging kat luar hihihi jogging kejar mengejar zara jek kikiki

Fara_Adura said...

Leh geng sangat ngan Sofea neh zara neh..hu2.xduk diam..beskal da jadik saksi aksi stunt die

lily azliyana @ mama zara said...

Watie- masalhnye dh penat kejar zara dlm umah pon bdn still maintain chubby..hehehe..klu leh kurus tu okla jugak kan..=p

Fara- tula. budak2 kecit ni pndai btol mengaplikasikan menan diorng. agaknye dh bosan kot main cara yg same jek ari2..=p

lily azliyana @ mama zara said...

Watie- masalhnye dh penat kejar zara dlm umah pon bdn still maintain chubby..hehehe..klu leh kurus tu okla jugak kan..=p

Fara- tula. budak2 kecit ni pndai btol mengaplikasikan menan diorng. agaknye dh bosan kot main cara yg same jek ari2..=p

Jess said...

lagi sikit die boleh lompat dari sofa...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016