Cuti Sabah: Episod makan2 lagi..

Ahakss..tak abeh2 cerita hari pertama. sbr yek..ni last entry. pasni leh msuk entry jln2 tpt best plak..=p


Seterusnya, kami menuju ke tgh bandar mencari tpt rehat n minum2. pusing2 bndar ternampak kawasan tepi laut ni. Ade byk kedai makan n ramai org tgh2 lepak tepi laut tu. Rupe2nye kaw ni berhadapan jek dgn tldm base yg kami pergi tenghari tadi. So dudukla kami berempat smbil layan chicken wings. Papa kata kat Sabah mmg famous dgn chicken wings. Tak taula btol ke tidak (org sabah tlg betulkan..hehe)

Ngan Sofiyah n Zafirah

Mama n papa

Senyuman nilaaa yg selalu mama rindu2 bile berjauhan..=)

Chicken wings yg cedaapp.. budak berdua tu pon laju jek makan

Cantikkan pemandangan laut ni. Tenang jek rase

Kol 6.30pm matahari dh nak terbenam. Lps dgr azan maghrib kami pon tros balik..


Malamnye, sekali lagi keluar . kali ni dinner plak. Hehe..act kat kuarters tldm tu tgh ade prob air so kakak mama malasla nk susah payah masak. N mama pon kebetulan dah janji nak belanja makan sbb dpt ‘small b’ aritu kan. ingat nk makan kat kedai2 seafood yg famous kat sandakan tu tapi abg ipar tak berani sbb ke’halal’an kedai2 tu diragui. Dgr2 citer wlupon setiap kedai tulis ‘serve no pork’ tp mostly diorng masak guna wine. .=(

Akhirnye, kitorng menuju ke satu bistro tepi laut ni. Hahaha..bistro ni act sebelah jek ngan tpt kitorng makan chicken wings petang harinya tu. Entahla..hari pertama jek dah 3 kali kitong dok melepak tepi laut yg sama..=p. tkpela, asalkan boleh makan. Menu simple jek. Nak order ikan mcm dh muak sbb lunch tu kan dh bntai 4 ekor ikan bakar. So just order tomyam campur (byk isi, tp mcm lain sket dr sini sbb kuah die ade santan sikit), udang goreng mentega, chicken omelet, chicken blackpepper, kangkung belacan n fries utk budak2. susah payah gak makan ngan melayan 4 org anak dara yg boleh tahan lasak. Akhirnye kena bergilir2 jaga budak sbb diorng sume tk reti nak duduk diam. Asyik nak maaaaaiinnnn jek termasukla budk kecik mama tuh..huhu..

Kami dinner kat sini..

Zara n bibik indonnya..hehe

Ni sorang lagi ‘bibik’. Kena bergilir jaga budak2 terjal tuh..=p

Simple dinner

Wlupon simple tp tetap berselera..nyummm..

.
Ceh..budak Zara buat gaya otai plak..=p


4 org anak dara. Sape2 nk dtg meminang sila pilih mane yg berkenan yek..hehehe..yg baju merah tu hantarannya paling tinggi..hahahaha..



Pas dinner tros balik rumah. Zara main smpai dkt 1 pagi. Mama dh terlelap dulu dh. Nway, mlm tu few times gakla die terjaga n merengek2. penat sgtla tuh. Terpaksela mama n papa gilir2 urutkan kaki n badan die biar selesa sikit. Hai zara..zara..

10 comments:

kakyong said...

meriah nya makan2...

sunset tepi laut tu rasa mcm penah tgk foto kawan..

azzul said...

mesti berselera mkn tepi laut kan..fresh gitu..

Diamilikku said...

aaarghhhhh chicken wings.....sorga ooo kalau dapat meratah.....upssss jeles jeles....sabah memang terkenal dengan chicken wings nya kannnnnn janet kan kan kan.....

arghhhhhhhhhhhhhhhh tensen...nak jugak...awak nak kena denda nih..bikin ibu mengandung terliyorrrr

lily azliyana @ mama zara said...

kak yong- ni guna kamera cikat tk berapa cantik. agaknye klu guna slr lagi cntik2 pemandangan boleh diamik..=p

azzul- yup..mmg fresh..mkn makanan fresh + hirup udara fresh sekalik..hee..

lily azliyana @ mama zara said...

umiAlesha- alamak..ni yg rase bersalah. lenkali kena tapisla entry2 psl makan nih. tkt bby dlm perut umi nnti teringin jugak..=D

~mamazahra~ said...

sonotnye dpt jln2 cari mkn kan??
syok jek...
mkn chicken wing febretku :P

:iBuAfiQah: said...

rindunya nak makan kat tepi laut camtuh..bestnya.....
syok la ditiup angin sepoi2..
kesian zara,agaknya kepenatan sgt la tuh smpi mama n papanya kena urut zara tuh!hehehe..kanak2 bijak niey!

Fara_Adura said...

Psst lily..cantek tudung..hehe

Wahh..makan2 neh my peberet time too..hehe. Ciken wing plak..haihh..mengecurkan air liur oh.. g tempat orang besh kan nak cuba lain dari yang lain kan

lily azliyana @ mama zara said...

mamaZahra- ape lagi norly. pasni lehla masak sndiri chicken wings. rosemary roasted chicken pon dh lepas, nk buat chicken wings ni mesti petik jari jek kan..=)

ibuAfiqah- mane tak penat irnie. satu hari suntuk berjalan + main tak ingat. tu agaknye dh tgh malam br die rase sakit2 badan tuh..=p

fara- hee..tula. bile pegi tpt org, mulala nak rase ape yg org kat tpt tu selalu makan kan. yg prnting kena cr tpt yg diyakinin halal la..=)

Zetty84 said...

Akak...cantik la tight zara nih...suka laa... ;p

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016