::Cuti Sabah- Small Gift From Us::

*Mama jadikan ini entry sticky mode hingga 15 July 09. Entry terbaru sila scroll ke bawah yek..=)

Huu..skang kol 5.15am..baru jek lepas menghantar papa zara balik ke kuantan (erk..antar dpn pintu jek yek, bkn smpai kuantan..hehe). Act balik dr sabah hari selasa malam. flight AA delay lagi (sila bg lagi vaucher free yek) so smpai lcct dh dekat kol 1am. Wlupon penat n mengantuk hari rabu esoknye mama gagahkan jugak diri pergi kerja wlupon otak sume ade kat umah n atas katil..=p. papa Zara plak mmg amik one more day leave, tu yg pg2 buta ni baru bertolak blk kuantan..Nenek ma Zara yg join skali ke Sabah, pon dh selamat balik kampung. Smalam kami antar kat puduraya. bas ke pontian mmg lalu btol2 dpn rumah so takdela risau sgt (pnt pujuk nenek blk ujung mgu ni, mama leh antar blk kg tp die tak mau..huhu)

So spt yg mama bgtau kat entry lepas, mama ade belikan souvenier kecil2an utk pembaca setia blog mama ni..diulangi, souvenir kecil2an yek. takut org pk mama nak belikan hadiah mahal2, tp tetibe dpt benda cikai tak puas hati plak kan. bajet dh lari wat merayau sekitar sandakan n kundasang so kite belila ape yg termampu..janji ikhlas ye tak..=p..so sesape yg 'bertuah' nanti diharap sudi2la menerima souvenier yg tak seberapa tu. yg penting, jauh mama beli tau. sebrang lautan..hehehe..

Okla..syarat utk dapat small gift mama ni senang jek:-

1. mestila kena bg pandangan, komen, experience sndiri dll utk setiap entry yg mama labelkan as 'cuti sabah'. sbb mama mmg nak bg hadiah2 ni utk mereka2 yg rajin membaca n mengikuti perkembangan kami sekeluarga. so dgn komen2 tu barula mama tau sesiapa yg rajin melayan blog mama ni kan..=p.

2. mama tak decide lg either nak bagi pade peng'komen' terbanyak or just adekan cabutan bertuah based pd sesiapa yg meberikan komen itu. yang pasti setakat ni 4 orang kawan mama akn dpt hadiah2 tu..=)

3. yg penting hanya 'follower' mama jek yg ade can nak dpt small gift tu yek..klu ade silent reader blog ni, sila2la jd follower n tinggalkan sepatah dua kata dlm entry2 mama ok (haha..perasan punye mama.. mcmla ramai bace blog ni kan..=p )


Sekali lg, hanya komen dlm entry yg berlabel 'cuti sabah' akan dikira (kalau perasan ni adalan entry 'cuti sabah' yang kedua dari mama..=) ). sbbnye mama akan selang2kan jugak entry2 lain dlm blog mama ni. nak harap cerita sabah berderet2 muntah darahla mama..hahaha..kalau nk tau small gift ape yg mama beli, meh tgk dlm gmbar nih..


(Ni antara hasil shopingan mama disana. tp tak semuala. ade gak yg termiss diambil gmbar. ada yg beli utk sedara mara, kawan2, budak2 opis n untuk kami sendiri. korang tekala sndiri small gift mane yg mama nak bagi tu yek. mesti ade yg dpt teka dah kan..hehe)
.
.
p/s: mama saje nk bg souvenier tanda penghargaan utk mereka2 yg sudi mebaca blog mama yg tak seberapa nih. selain tu, mama jugak sbnrnye terlampau eksited dpt pergi Sabah almaklumla first time..tu yg sibuk nak beli itu ini utk kawan2..hihi..

30 comments:

Zetty84 said...

Erm...rajinnyer akak...pagi2 lagi dah update blog...!!! Zati salute arr... ;p zati rasa yg kecik2 berderet 6 tu kot small gift yg akak nk bagi...hihi... ;p

inur said...

hye lily.. semangat sehh update blog... BTW aku dah agak, ko msti beli pearl.. tapi, ko x jumper ker keychain yg bntuk2 sompoton(alat muzik tradisional sabah tu) heheheh... tapi.. mahal ckit arr dkat area kundasang n sandakan.. mungkin arr.. hehehe

Sidratul Muntaha said...

yah yah
kita pun bru blik dr tioman
hmm..
mesti bestkn sabah?
last time gi sarawak...
mesti enjoy..
by the way..
takde pic scenerio kat sabah ker?
and then..
of course ler yg chomeyl2 itu as gift aiight?!

~mamazahra~ said...

wah, sonoknyee lily!!!
berjalan jauh smp ke sabah nun...
kte x pnah jejak lg sabah dibwh bayu tuh...
teringin gak baa!
lupa yg lily nk ke sabah...
patutlah, dok tunggu n3 baru xde..hikhikhik =)

lily azliyana @ mama zara said...

Zati- huhu..terpaksa menggigihkan dirila zati demi blog tersyg. skang dh takleh update kat opis so time smpat kat rumah kenala update jugak. akak dh addicted blogging nih..hehe..

p/s: klu nk tau btol ke tak hadiahnye, kenala jadi salah sorang yang 'bertuah' tu yek..=p

inur- aku tk perasanla keychain tu. tp mmg harga kat sandakan mahal sket dr kk. itupon kakak akula yg ckp. aku tk pernah gi kk, so pd aku dh kire okla..hahaha..

sidratul muntaha- haahla.. awk balik tioman kan. tk smpat lg nk bace sume sbb dh susah nk online skang. mase limited sgt..huhu.

pic2 kat sabah akan diupdate sikit2. byk giler amik gmbar..eksited terlebih..haha..

mamaZahra- takpe, ade rezki lain mase turn norly pulak pergi kan. amik cuti pjg2 sket br puas berjalan. kite aritu rs tak puas jek sbb cuti skjap sgt..=)

mama idzareef said...

ala2 contets plak mama zara buat..hihi.. papepn seronok ke coti2 malaysia.. tgg entry gambar2 kat sana nnti je la kan.. :D

MaDihays{Ida} said...

ermm, dah banyak kali awk sebut small gift maka saya teka yang paling small skali ler.. hehehe,
x kisah la small ke big ke, janji hadiah, dah org nak bagi harusla penerima tu syukur..

lily azliyana @ mama zara said...

mamaIdzareef- haha..saje mengada2. akibat terpengaruh join contest sane sinila tu. cume yg ni bukan contestla. tp entry suka suki jek. nk belikan utk sume tk mampu. so buatla cara mcm ni..hihi..

Ida- haahla. byk sgt sebut 'small gift' mestila org teka yg plg small kan. tp selain yg kecik2 tu ade jugak hadiah yg saiz besar sket(small tu dr segi nilai yek, bkn saiz semata2..hehe)

:iBuAfiQah: said...

Alahamdulillah mama zara sekeluarga dh selamat smpi semenanjung...
woo..ada souvinur tuh...
nak jugak..hehehe..
dulu h/mate org kundasang,sabah
sayur2 dari kundasang nie murah2 n fresh katanya...cam cameron la kalu kat sini...
xsabar nk tgk pic dr sabah...
mana la tau pic2 tu jd panduan bila kami kesana plak nnti kalu ada rezeki lebih..hehehe..

lily azliyana @ mama zara said...

ibuAfiqah- ye..btol tu. kundasang tu lebih kurang mcm cameron la kalau kat sini. udara die sejuk, pemandangan cantik. suka sgt suasana kat sane. sayur n buah2 an mmg murah2 tp saye tkde beli sgt sbb susah nk bwk naik flight kan. nk tgk gmbar..kenala tgu di entry2 seterusnye..hehe

mizzyN said...

yey dah buat giveaway, aku nak buat gak tapi entah bila entah tu.

lily azliyana @ mama zara said...

mizzyN-haha..tak tau mcm ni kire giveaway ke tak. hadiahnye simple sgt..=p

Sidratul Muntaha said...

heheh
ya betul
mmg tguu2 gak entry psl sabah ni
before this just baca2 gitu n mls nk tgglkn komen
cepatin siit
saay tak sabo nk tgk sabah camner
last 2 months
sil dh gi sana tapi lupe bwk kamera
aduyaii
oh..sabah!!
akan ku tawan jugak engkau suatu hari nanti!

Sidratul Muntaha said...

by the way
mmg tenet cam hamsat ler
tensen arr
nk buat entry n baca blog lenlain pun susah
lembab tahap gaban!!

lily azliyana @ mama zara said...

Sidratul Muntaha- guna celcom broadbnd gak ker. dh 2 mgu ni mmg hampas btol. susah btol nk edit2 blog. dhla kt opis tkleh online. nk berkunjung ke blog kwn2..hmm lagila susah..=(

shila ariff said...

zara dah balik....mana cenderahati utk mama n hazim??...heeee..nak yang besor2...heeee....

Fara_Adura said...

Nak nak..nak menang adiah..kikiki.

Beshnye eh...cuti2 sabah...hmm,weols nak pegi2 neh xsampai2 lagik neh...:)

xper2..ade rezeki lebey..leh poie yer idak?

lily azliyana @ mama zara said...

Shila- meh dtg rumah kite belanja teh sabah..hehehehe..

fara- yup..ade rezki turn fara n family plak pergi. mesti lg cantik2 gmbar yg fara amik ngan slr tu kan. kami kamera cikai jek. tpt cntik pon jadi tk berapa cntik dah dlm gmbar..=p

Mama_Aqish said...

nak jugak hadiah tu...sungguh manrik gitu....

sonotnyer pi Sabah....biler nak publish citer sabah....hu...hu....banyak ole2 gitu walaupun dah kopak...still ingat kat kengkawan blogger ni ek....usaha yang gitu....

lily azliyana @ mama zara said...

mamaAqish- hee..mestila ingat kat kengkwn blogger. wlu tk pernah jumpe tp sy hargai org2 yng selalu bertanye khabar di blog. nway, dpt idea ni pon dr mama Aqish mase mama Aqish wat ole2 cameron tuh..hehe..tk pe kan cilok idea..=p

mama auni firdina said...

hi mama zara..welcome back!sonot jln2 kt sabah?zara sure hepi kn..windu lak nk bace cite psl zara ngn mama die yg cute tu..

nnt if mama auni nk ke sabah,leh le mintak info2 dr mama zara yer..=p

lily azliyana @ mama zara said...

mamaAuni- hee..citer byk. tp masa takdela nk update blog. kena update sikit2..=). nway, pertanyaan ttg sabah terhad kat sandakan n kundasang jek tau. kk kami tk smpat jejakla..hehe..

mama_umar said...

cewah lily,cayalah dah mcm contest, wpon kicik tp yg penting the thot right? zt xtgk yg kicik2 tu,dok tenung hat rantai manik pjg2 tu je,hahahaha, bestnye ke sabah..tingin nk g :)

lily azliyana @ mama zara said...

mamaUmar-hehe..sj jek mengada2 ni. klu boleh nk beli utk sume tp apakan daya..bajet terhad kan..=p. tkpe, nanti tgu adek umar dh kuar n besar sket, lehla bwk jalan ke sabah plak ye tak..

kakyong said...

wow... meriah kotak komen nih....
btw, kakyong x penah g sabah lg..
dengor citer dr kwn2 & tgk foto2 kawan2 yg dok sabah jer lah..
juga ade la tgk foto2 kwn yg panjat gng kinabalu bbrp bulan yg lepas..

azzul said...

seronoknya dpt gi bercuti..br ni sy dpt bc blog lily sbb bz dgn kursus di melaka...amboi shoping sakan ni..sudi2 ler anto skt kt ibu nopal nih heheheh

lily azliyana @ mama zara said...

kak yong- hehe..tula. thanx utk kwn2 yg same2 berkongsi kegembiran (or kejakunan) sy yg baru balik sabah..=p

azzul- terlupe plak azzul kena berkursus kat melaka. smpat jugak beronline kat sane yek..=)

zieha said...

siapalah yg bertuah tu..yg pasti its me..hahahahha..No lah..juz kidding:P Bestkan gie sabah..byk tmpt menarik disana espeacially mount kinabalu(very adventure)n shoping time at pasar filipino(syurga kristal n pearl)Zieha tak jelezz sbb dah 3 kali gie sana..jangan mare ye..
hik3x

lily azliyana @ mama zara said...

Zieha- hee..kite yg jeles ngan ibu firas ni tau. dhla dpt pi korea aritu. rupe2nye pi sabah pon dh 3 kali yerk..mesti bosan bc entry psl org 1st time jejak kaki ke sabah ni kan..=p

en_me said...

sonoknyer gi sabah bah.. ehehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016