After cruising...

Ni sambungan citer lps kitorng cruising kat Mines tu. Erk..act tkde citer pon. Tp sj nak tepek few gambar lagi..simpan dlm kamera jek sayang la kan..hehe..

Mlm tu kat Mines smpatla jugak jalan2 window shopping skjap. Mama usha2 gak baju Zara kat few butik tp papa dh jeling semacam jek. Sbbnye mama br inform yg mama dah selamat mengshopping baju Zara 3 pasang kat online. So papa kate cukup2la tuh..hehe..menyesal mama bgtau. Kalau tk kan boleh beli barang sehelai 2 lagi..=p

Tgh jalan2 tu jumpe gerai jual selipar n kasut budak2. Mama pon belikan Zara sepasang selipar kaler pink utk buat basahan. Gmbar selipar tkde lupe nk amik. Selipar biasa jek..rm10. saje nak praktiskan zara pakai selipar. Kalau nk tau zara setakat ni cuma pndai pakai kasut, or sandal yg ada tali belakang tu. Klu pakai selipar biase, baru berapa langkah jalan, dh tercabut. Anak2 korang umur berapa boleh pakai selipar yek?

Ni fevret Zara..mendaki tangga
Photobucket

Kalau mama, suka pimpin Zara sblah tangan jek. Papa plak suka pegang zara dua belah tgn mcm tu
Photobucket

Ini budak sibuk nk pegang plastik beg sndiri. Dlm tu isi selipar pink die tulaa
Photobucket

Hampir sume org dok menegur Zara yg terkedek2 pegang plastik bag sndiri. Silap2 diorng ingat zara kena buli ngan parents die..=p

Photobucket

Selain selipar tu, smpat gak mama menyinggah beli wallet baru. Beli LV, tp replica jekla. Tak smpai rm100 pon..Hihi..tgk..kan mama dh kata dpt bonus sikit. So kena pndai2 bajet beli brg nnti tk cukup nk buat jalan Sabah. Asalkan boleh guna ye tak. Pastu singgah ke Giant beli brg2 dapur and stok dalam peti ais.

Lps dh abeh shopping kat Giant, perut pon mula lapar. Papa ajk makan kat Kenny Rogers. Abehla, makan fastfood lagi..Bile nak insaf makan makanan berkhasiat nih..=).Mula2 port kat dalam restoran. Tp bile tgk luar ade kosong, tros tukar tpt. Makan kat luar lagi best kan, leh smbil2 tgk ikan dlm kolam (heh..tak puas2 lagi. Padahal br lps naik bot tu)

Tulaa wallet baru mama. Tkde gmbar dekatla..hihi
Photobucket

Tukar tpt makan kat luar. Anak dara tu sibuk nak tgk ikan dlm kolam
Photobucket

Besar2 jugak ikan dlm kolam tuh
Photobucket

Dinner dh smpai. Sedapnyer Kenny Rogers..berlemak2 sungguh..hahahaha..
Photobucket

Zara spt biase kenalah mkn juga. Mama suap ayam+cheese jek..=)

Photobucket

Pas makan, tros balik. Dh penat dah sbb dah kuar rumah dr petang tadi kan. Zara dlm kereta mama bg susu n tros tertido. Smpai kat rumah pon die tak sedar2 lagi. Terpaksala mama biarkan budak tu tak bermandi. Sian plak nak kejutkan. Salinkan baju jek n lap kaki n tangan sikit2..


Hari Ahad esoknya, mmg takde akt menarik sbb kitorng tak kuar gi mana2 pon. Rehat2 kat rumah tgk tv jek.Papa plak sibuk praktis main keyboard die tuh. So pagi mama just prepare roti telur+cheese, tengahari masak tomyam ayam+bebola and ayam goreng, malam plak tambah2 lauk ikan bilis goreng (fevret papa) ngan sambal telur jek. Uih..catat rekod ni satu hari suntuk tak kuar rumah.selalu plg koman pon bwk zara gi playground..=)

Nilaa lauk tomyam mama. Sj letak sini sbb tetibe mama rase mcm best jek tomyam nih..hehe..tomyam ayam+bebola ketam+bebola ikan+sayur2an. Anak suka..ibu gembira..=p
Photobucket

Ok..mama stop cerita kat sini dulu..=)

7 comments:

Zetty84 said...

Erm...sedapnyer tgk tomyam akak tu...terliur jerk... ;p

DYLA said...

zara pndai makan tom yam? yg tak pedas ye?

lily azliyana @ mama zara said...

Zati- ala..tomyam simple jek Zati. masuk jekla segala stok yg ada dlm peti ais. yg penting satu family leh makan. tk pyh masak byk2 lauk..hehehehe (kes mama mls masak)

Dyla- Zara suka tomyam. Selalu lps dh masak asingkan sikit utk die. then baru tmbah cili api kat dlm periuk besar. kdg2 mkn ngan mihun pon die suka jugak..=p

mama_umar said...

terer zara kecik2 dah suke mkn tomyam,pasni blhla mama buat tomyam kung plak ;p

lily azliyana @ mama zara said...

MamaUmar- Hehe..Zara mmg suka makan. Kalau sdp kat mulut mama die, maka sedapla kat die jugak..

nway 'tomyam kung' tu ape..=p

tHrEE oF us said...

zara mamam tomyam pedas meh? terror..

lily azliyana @ mama zara said...

ThreeOfUs-hehe..tk pedas pon tomyam tu. sbb tu die boleh mamam..=)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016