Yeay!! berjaya akhirnye..=p

Haha..tajuk entry bukan main riak lagi kan. mcm berjaya naik pangkat or naik gaji jek..=p

Act ni haa..mama br berjaya menukarkan blog mama dari 2 column kepada 3 column. mama ni mmg buta it sket so selama ni mmg takut nak godek2 html tu takut silap godek kang lagi lintang pukang jadiknye. tp mlm ni mase surf2 tenet, terjumpe plak satu tutorial yang best. tutorial siap ade gambar n step2 yg jelas so mama yg buta it ni pon dpt memfollow ngn jayanye..mama saje nk tukar blog jadi 3 column sbb rase mcm byk benda nk sumbat dlm blog ni..heheheh

nway, rupe bentuk blog yg baru ini masih dlm tempoh percubaan. letih la plak dh memalam buta ni nk carik2 background tu sume kan..lenkali klu rajin mama makeover la lagi..=p

so kpd sesiapa yg berminat nak tukarkan blog kpd 3 column, lehla view tutorial tu kat SINI yek..slamat mencuba..!!=p


p/s: sesape nk komen rupe bentuk blog mama yg baru ni sila-silakan la yek. klu ramai yg kate ok, mama stay dulula ngan rupe bentuk skang. klu ramai kate serabut, kenala berusaha mencarik background lain..mklumla org br belajar kenala slow2 gerak..hehe

12 comments:

Zetty84 said...

Wah...pandaila...
zati pun tingin nk tukar gak...tapi cam malas nk menggodek2 dah... ;p

Raja Radiah said...

wah wah wah..tahniah tahniah tahniah..,hehe akak pon sebenarnya tengah nak nukar from 2 column to 3 column..tak nyempat2 lagi ni....rahsia nak kurus?hehe tak susah pun...nanti bagi email address kat akak ek?tau pun kalau ada ym lagi bagus..boleh chat time keje...

lily azliyana @ mama zara said...

Zati- hee..akak dh lame plan nk tukar jadi 3 column. tp sbb tk reti nye pasal tertangguh2 la usaha tu. ntah cmner smalam tgh2 bosan tk tau nk tulis entry ape, terbukak plak hari nk surf psl edit mengedit blog neh..=p

kak radiah- utk permulaan, akak lehla follow link yg sy bg tuh. sng jek sbb die dh bg fully guidance. psl tips2 tu, nnti sy bg emel kat akak yek..=p

Diamilikku said...

wah wah ....congrats congrats..cantik2..kaler hijau yang sangat lembut...hehehehhe

mama_umar said...

heheh bagus tol mama zara nih,rajinn.keep up dear :)

shila ariff said...

heee..nak blajor gak le..tenkiu tenkiu....

lily azliyana @ mama zara said...

diamilikku- hee..ok ker. ni smalam main rembat jek wat syarat sbb dh mls nk surf cr background lawa2..

mamaUmar- yee..mmg rajin membuang mase demi mengupgrade blog tercinta..hehe

shila- slamat mencube yek. sng jek. smalam kite buat pon skali cube tros jd. cume nk cr background klu kat thecutestblogontheblock ni mmg limited sket utk 3 column. kna rajin surf web lain la pilih background cantik2..=p

mummyseri said...

waaa tahniah gak.sbb berjaya..seri pon ada godek2 juge tp stkat ni blum berjaya....uwaaaaaaaaaaaaa..:(

Linda Latip said...

huhu rajin la mama zara ni tukau2 layout..ummeh ghazi ni malas..tk nyempat..Zara & Mama sihat kan?

~mamazahra~ said...

sgt ceria =)

:iBuAfiQah: said...

tahniah dah dapat buat 3 column...
irnie pun sbb budak kat opis niey ajar....

kakyong said...

kakyong nak adjust sidebar mcm ni la... nanti nak p jengah2.. kot2 boleh tweak sket... mekasih;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016