Wives Enrichment Programme

Sebelum ni mama dh pernah tulis kat blog tentang papa yang kena berkursus 3 bulan kat Penang kan..So dlm tentative kursus papa ni, kami si isteri2 pon kena dikursuskan sekali tp just untuk seminggu jek..arituh dah dapat details sket pasal kursus yang mama kena attend nih..Tajuk kursus "Wives Enrichment Program"..Date kena attend awal bulan July . Start dari 2 smpai 6 July..Papa kata diorang buat kat Hotel City Bayview Penang..Alhamdulillah, leh dapat bilik sorang satu..so mama awal2 dah ajak nenek ma ikut sekali..bukan ape..sepanjang kursus ni ikutkan mmg disediakan babysitter..tp macam tk yakin nk tinggal Zareef ngan org tak kenal..die dahlah lmbat mesra kan..Nenek pon tak kisah ikut ke Penang sbb leh jalan2 makan angin skali so settle bab anak2..mama leh pi kursus dgn tenang sbb anak2 nenek jaga kat bilik kan..^_^

Actually masa awal2 papa bgtau pasal kursus ni memang 'berat hati' mama nak pergi tau..sebabnye mcm malas nak pi kelas2 bagai nih..dahlah memang tak tau schedule program mcm mane..yg mama tau kena attend mes nite jek..huhu..tp tu dululah..skang ni disebabkan mama dah over STRESS dok kerja kat opis, maka dh jadik tak sabar plak nak ke Penang..mama nak anggap kursus tu sebagai laluan keluar utk mama release stress buat sementara waktu..hihi..selain tu,  harap dpt belajar benda2 baru..+ paling penting kira ala2 holiday gakla sbb memang dari dulu ada plan nak gi Penang..=p

Nway, lepas ni nak tanye ngan kawan2 mama aka isteri kawan2 papa yg dh pernah gi program ni..nk tau gak sket sebanyak benda apa yg bakal dikursuskan ye tak..nk wat preparation mental sket..hihi..klu ikut kakak mama (die pon pernah gi kursus ala2 mcm ni tp tajuk lain mase abg ipar naik pangkat leftenan kol dulu), kena belajar public speaking, proposal making, isu2 kekeluargaan, aktiviti minda dll..tp takpelah, buat masa ni, just nak survey2 dulu best ke tak hote city bayview tuh..yekla..bwk anak2 n mak sekali kan..kenalah make sure diorang pon seronok n selesa..


Ni sume amik dari website hotel jek..tak tau lagi dpt bilik mana satu pon..bilik conference pon tk sure mcm mane..main tepek je nih..hihi..btw, City Bayview hotel ni letaknye kat bandar Georgetown..









p/s: Papa kata insyaAllah kalau sempat, alang2 dh ke utara nk jugak menyinggah satu dua tempat sebelum n selepas ke Penang nnti..stakat ni dalam plan nk singgah Taiping and Cameron Highland..yippie!!! hope2 plan menjadik..lama gilerrr tk holiday..^__^

p/s 2: Errrrr..berangan lebih2..tapi cuti tak mintak lagi nih..harap2 cuti luluslah yek..klu tak haruuuuuuu..

7 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wah..nampak menarik jer hotel ni...bestnye..

littlehumblelynn said...

Bestnya penang.baru verangan nk g penang blk bfr posa.kalo xde aral.

ieda said...

wah dah dpt bayangkan betapa bestnya holiday lily kali nie ..
semoga semua berjalan lancar ;)

mama_umar_maryam said...

wahh best,sambil kursus jln2, tp part jln2 tu yg best dgn dok hotel free!!!

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

kursus sambil berholiday paling best anak2 join sama kekeke

NzA said...

menarik jugak dpt p kursus di luar bidang tugas mcm nie....dpt ilmu baru kan lily...view hotel pn cantik n selesa.......slamat brkursus + cuti2 Msia...
hujung bln ni pn akak akn ke penang 3 hr 2 mlm....

Syima ~Mama Kyra~ said...

Wah syoknya kursus smbil holiday..sure rasa heaven kan..kan..one of my list holiday too =))
Bln lps kita beli voucher hotel city bayview Penang RM50 only..valid till oct 2012.Kita plan nk pg penang oct ni sempena my besday..hehehe
Nnt Lily update apa yg best kat Penang :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016