Madagascar 3:: SUPER BEST!!!

Heee..memang berkobar2 sangat nk tgk movie nih..bukan setakat request dari kakak Zara..mamanye pon peminat tegar Madagascar sebenarnya..mmg dh follow dari yg first lagi...so ari Jumaat dah siap2 beli tiket online sbb tau weken mesti panggung penuh kan malas nk beratur2 amik tiket..so amik slot ari Sabtu pagi, kol 11.45am..itupon lewat gak masuk panggung 5 minit rasanye citer dh start..=p


Seriusly, citer ni mama bagi 5 star..memang best sangat2..banyek adegan kelakar smpai mama rase tak berhenti2 gelak tgk citer nih...kire bukan anak2 je suke..mak bapak pon sama ya..hehehhe..yg penting..rasa releaseeeeeeee tension mama tau layan movie nih..enjoy habis..sesape yg lom tgk..very highly recommended..kebetulan time kami tgk tu tgh hari kan..waktu nap Zareef..so suku citer die dah tido..kompem2 lah mama dpt layan movie ngan tenang..hehehe

By the way, short sinopsis utk citer ni..mengisahkan Alex (the lion), Marty (the zebra), Gloria (the hippo) dan Melman (the giraffe) yang berusaha nak balik ke new york..diorang ni asal usulnye binatang dari zoo..tp dlm madagascar 1, tercmpar ke hutan Madagascar..dlm sequel kedua plak, on the way balik ke new york terkandas kat Africa..so kali ni usaha balik ke new york diteruskan..dlm pada nak balik ni diorang kena kejar ngan pemburu binatang Kapten Dubois..dan akhirnye diselamatkan oleh keretapi Circus..so sbb nk pastikan circuis ni leh smpai ke new york, Alex dan kawan2 die pon tolong ahli2 circuis ni buat persembahan yang baru dan menarik utk tarik perhatian promoter circuis dari America..along the movie, banyak jugaklah watak2 baru yg muncul..sume pon best2..=)


Antara watak2 lain dlm movie nih..geng penguin, Kapten Dubois dan the circuis gang (Vitaly, Stefano n Gia)

Leh layan trailer kat cni yek..budak2 suka sangat lagu 'I want to move it - afro circuis version' nih..kuar2 wayang leh dengar budak2 lain dok nyanyi2 lagu nih..hehehehehe



Klaaa..dh berbakul dah mama puji citer ni..pasni nk beli cd or download plak..leh bagi Zara tgk puas2..hehe..kat bawah ni layan gmbar kitorng plak k..gmbar sebelum n selepas tgk movie..=)


Kakak Zara yg eksited nk pi tgk wayang


Adik cume eksited sbb dapat jalan2 jek..=p

Kat poster movie

Opsss..Zara tumpang posing kat cni..citer ni pon mcm best kan..tk tau dpt tgk ke tak nih..huhu


Pas movie abeh, lepak kat Subway sebelah TGV Aeon Bkt Tinggi tu

2 sandwiches + 1 drink + 1 soup + 2 cookies..sume sedap!!


Mama with anak dara..=)


Zareef tukang perabih popcorn..hasilnye, super duper aktif lepas tu..terlebih gula gamaknye..=p



6 comments:

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

a'ah 5 stars ! heheh jumaat malam dah pi tengok mmg gelak sakan tgk geng2 alex tu hehhe kyra siap citer balik ngan unty2 dia kikiki

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Best ye..macam nak ajak en.hubby p nontonlah..mesti Qis suka citer macam ni.. :)

Sidratul Muntaha said...

aku tingin nak bawak ank2 aku gi wayang
tpi masalahnya dgn aqil la..
dia tak bape minat
tpi klu ara aku rasa ok je

mama_umar_maryam said...

good review dr lily ye..kitorg pon tgk gak madagascar ni..hrp2 jgnlah tgk dvd yg part 3 ni,hahaha

Syima ~Mama Kyra~ said...

Best..kyra really enjoy watch this movie..gelak sakan dlm panggung..
mama kyra yg x tgk madagascar 1 & 2 pun turut terhibur..kehkehkeh

zailamohamad said...

zaila plan lama dah nk bawa budak2 ni tp sampai sudah tak bawa2 lagi..hehehe kemalasan melanda..hehe

tapi nanti nak beli DVD sebab konpem anak2 suka tengok:)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016