Bila mama balik awal..

Ini kisah mama, kerja dan anak2..hehehe..act mama habis waktu kerja kol 5.30pm..tp sangat jaranglah dpt balik on time yek sbb kerja mmg overload sekarang..dulu time Zara Zareef dok kat bbysitter, memang selalu jek mama balik lewat..mklumlah, bbysitter tak caj OT..tp skang, semenjak diorang dok kat taska yg dekat ngan umah tuh..nak tak nak mama kena set jugak balik kol 6pm..sebabnye..nk smpai taska sebelum 6.30pm so tak payah bayar caj lebih masa..hahahaha..mahal gak die caj satu jam rm4..itu utk sorang..klu dua org dah rm8..kalau hari2...???? ohhhh..tidakk....mama mmg kedekut nk bayar lebih..sesekali klu ada kerja super penting nak buat takpelah kan..dah terpaksa..=p

Btw, klu mama balik kol 6pm..mmg terus amik anak2 dulu..pastu kalau ada nak tapau makan ker, singgah kedai beli barang or isi minyak, mama akan bawak anak2 sekali..cume sesekali ada gak mama dapat balik awal..(klu dh stress sgt ngan keja malas nk layan..hihi)..so time tuh mama dh siap2 beli apa yg patut..so lepas amik anak2, takyah kuar2 lagi dah..time2 macam nih, barulah mama ada peluang bawak anak2 main kat playground yg dekat ngan umah tuh..=)..memang anak2 happy sungguhla sesekali dpt gi taman kan..mamanye plak yg letih lagi2 bila melayan yg si kecik lasak tuh..hehehehe


Budak yg suke nmpak rumput..=p

Kakak paling eksited klu dpt main cni..

Adik..

main buai plak

Main slide..susah nk amik gbar die kat slide..lom smpat snap, die dh turun laju dah..mmg fail nak posing2 si adik nih..heheheh




Bile malayan budak2 ni kat taman..memang susah nak snap gbar byk2..mklumlah tk menang tangan...nk tau kenapa??..nilah..melayan budak sorang nih..kerja die kan..berlari, berlari, berlari dan berlari..laju plak tu naik semput mamanye nak mengejar..walaupon taman ni penuh rumput..still risau takut die tersadung ke ape kan..huhuhu


Si kecik mama yg suka sgt berlari...

Berlari..

Berlari..

Terus berlari...

dan melarikan diri..




Haaaa..nmpak tak..cmner mama nk amik gmbar klu dah gitu gayanye kan..=p..agak2 klu layan zareef berlari hari2 macam ni leh kurus tak mama eh...hihihihi


Penat sudah..abeh satu kotak air dikerjakan

Mama dh tak larat..bwk Zareef dok dalam keta jek sbil tunggu kakak puas main..=p

Cheeky boboiboy..^__^

8 comments:

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

rajin btul mama layan anak2 yea kalau kita la rela dok umah je kekekke ..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mahal juga diorg caj lebih masa tu...

Budak2 kalau jumpa playground mmg sukalah..klu Qis sampai taknak balik..betul2 dah letih baru ingat nk balik...hehe..susah betul nak amik gambar Zareef ye..aktif betul dia lari2.. :-)

Nad @ MamaZN said...

lily, tak surut2 lagi ke lebam zareef tu?
jelas jek lagi..

Putra Mama said...

ok la tu caj OT sejam RM4.. kat cni sejam 10hinggit.. 2org dah 20hinggit.. average every month OT 80hinggit.. sabor je la..

zailamohamad said...

zaila xpernah bawa anak2 ke taman permainan..al maklumler kat area rumah ni takde playground yang selamat untuk anak2..huhuhu

mama_umar_maryam said...

satu nikmatkan klu dpt blk awal2, main dgn anak2..klu zt dpt blk awal sket,mmg masak lah utk mkn malam, klu x mmg tapau jugak

mama_umar_maryam said...

satu nikmatkan klu dpt blk awal2, main dgn anak2..klu zt dpt blk awal sket,mmg masak lah utk mkn malam, klu x mmg tapau jugak

LYAfrina said...

itula..sesekali melayan kerenah anak2 kan.. lya balik awal pon..biasa gak ajk asya lepak2 luar rmh je..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016