Obses dengan kereta??

Alkisah si anak bujang mama..lately ni dah mula nmpak minat die dengan kereta..opsss..keta mainan jek ye..belum kenal keta betul2 lagi..hihihih..pntang nmpang menan keta ni mmg suke sgtlah die..mane2 pon die leh lalukan keta2 die tu including muka n badan mama tau..huhu..kalau kat atas lantai, meja, katil n tepi dinding apatah lagi..mane2 pon boleh asal tayar keta tu leh gerak..=p

So, kat bawah ni antara gmbar2 Zareef ngan keta2 nye..ni amik 2 malam lepas..lom banyak pon koleksi keta die.yg betul2 sendiri punye baru ada 2 biji..hadiah time bday dulu + mama beli rm5 punye jek..hehehe..lain2 tu sume dari zaman kakak Zara..sume pon free dpd Shell n Nutrigen tak silap..kekekeke..


Ohhh.abaikan katil tk bercadar tuh yek..anak2 baru lepas buat main lompat2 atas katil..habis berterabur sume..T__T

Emmmmmm..emmmmmmm..emmmmmm (patutnye vroomm..vroommm..vrooommm..tp Zareef tk pndai cakap lagi so bunyik ni jek kuar dari mulut die..hahahaha)

Tgh berbaring pon pegang keta lagi


Yg ni dah tengah malam pon..muka nmpak dh ngantukn tp demi keta2 die gagah kan jugak..=p

Mata layu tp keta tk mau lepas..hahaha

Opsss..paling mama tk gemar..bile masukkan tayar keta dalm mulut..huhuhu..tp tgkla..ada keta die yg tayar pon dh ilang..ganas betol anak mama main yek..=p



Tak lame lagi bile besar sket mesti dh pndai nak demand beli keta mainan yg macam mane die suka kan..macam kakak Zara yg pndai demand nak beli Barbie mermaid lah..barbie butterflylah..huhuhu..tapi takpe..sesekali bolehlah layankan..kalau selalu, payah jugak tuh..klu mamanye keja cop duit takpelah jugak..=p



p/s: Tibe2 teringat kat Zakwan anak MamaZN yg sgt obses ngan watak CARS2 tuh..agaknye Zaref nnti ada harapan jadik cam Zakwan ke ye..hihihi






10 comments:

zailamohamad said...

banyak dah gigi Zareef..Ashraf baru ada 4 batang..isy masih macam baby lagilah anak zaila tu!

dah besar nanti jadi engineer kereta r..jangan jd pelumba F1 pula Zareef, kang mama awak kecut perut sokmo..hehehe

izla said...

sama ngan aiman dulu, tak lepas tangan dengan kereta mainan. maybe perangai dia tu akan berjangkit kat adik zarif pulak kut

Nad @ MamaZN said...

eheheheheh...
baru nak ckp jgn jadik cam abg zakwan
sekali tgk dh ada nama kite kt bawah tu, heheheheh...

baru la boboi namanye, main kete2 ni
nnt tggu setahun 2, zareef kenal jenis2 kete kat jalan..honda la, toyota la, proton la..cam abg zakwan, hehe...

kite plak tggu baby nayli ni
mesti jadik cam kakak zara
main barbie..haha!

NzA said...

anak lelaki sejati ni...mcm abg farouk, hidup sntiasa dikelilingi kereta smpai skrg....cuma skrg hobi trarah pd hot wheels.....geram tgkkan dia selerakkan bilik dia dgn kereta...hu.hu.hu....

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

nama pun lelaki kan ..toys utama sure car hehehhe

ieda said...

ekekke ahh anak lelaki dikk
macam zahrien , obsess ngan sticker dan kereta juga .. hurmmm sampai jahanam kereta2 dia main
tuu akk tgk yg zareef molek aje lagi ;)

Zurani said...

bgs2 obses ngan keta. nnt tgula bile die jd sgt kreatif. die cabut satu2 part kt bhgn keta tu pastu smbg balik.lg pening klu die cube masukkan tayar lori kt tayar keta kecik, tayar keta kecik nk msk kt lori. x dapat ngamuk!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..anak lelaki mmg ni lah minat diorgkan..kemain happy Zareef.. :)

Syima ~Mama Kyra~ said...

Dah nama pun boboiboy..
tak minat car, minat robot x pun pistol..hehehe

Kyra yg girl pun minat kete..smpi jadi byk koleksi kete kyra..huhu

Izan Ishak said...

kalau lelaki mmg wajiblah dgn kereta kan. hmmm.. dah faham sangat tu lily...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016