Stuntboy

Weken baru ni catat rekod rasenye tak kuar jenjalan pi mana2..request dari papa yg kata nak rehat2 aje kat umah..huhuhu..takpelah..weken ni kite ikut kata papa..tp next weken kalau papa balik WAJIB outing ye papa..bukan ape, beku gak otak mama rasenye weken2 duduk kat umah jek..eheheheh (Madagascar bile kuar wayang ek..nk bwk Zara pi tgk nih)..

So, bile duduk umah tu aktiviti cam biasalah..layan anak2 jek kan..smpatlah snap beberapa aksi si kecik mama yg suka berlagak cam dah besar tuh..papa panggil die 'stuntboy' skang sebabnye..macam2 aksi tak terduga die suka buat tau..sebelum ni mama pernah citer pasal aksi ganas atas buai kan..yg kt bwh ni, aksi stunt atas motor kakak pulak..T__T..


Motor kakak, motor ku jua..=p

Mula nak melasak

Aksi2 kat bawah ni yg mama kurang berkenan..suke sgtttttt berdiri atas motor ni skang..




Budak tak makan saman..berpuluh kali mama turunkan die..berpuluh kali jugakla die pnjat balik atas motor tu balik..belum lagi die buat aksi berjoget atas motor..klu dh start nmpak die berjoget atas motor tu memang dh menjerit2lah mama amik die bwk turun..seriau wooooo...huhu




Okeh..tu bab pnjat motor kan..yg terbaru..die dh start panjat grill umah jugakk!!. perasan aritu sbb mama dok luar basuh porch umah..papa dok kat dalam layan Zareef..leh plak smbil usha mama membasuh porch, smbil die pnjat gril umah tu satu persatu..papa biar jek dulu nk tgk tinggi mana die berani panjat..tengok2, dekat separuh pintu jugakla die memanjat tuh..last2 nk turun terkial2 papa jugakkkkk kena tolong..=p..klu nk mengelakkan budak kecik ni pnjat grill, nmpaknye kena selalu bertutuplah pintu umah mama...mesti org kata satu family ni sombong ke apa kan..siang malam pagi petang umah bertutup jek..hehehehhe


Aksi panjat grill pulak

Haihhh..suke btol dpt memanjat yek


Nak turun baru tau terkial2..tu papa tgh tolong pegang kat belakang..=p




Hmmm..macam nilah kan budak2 tgh nak membesar..melasak sana sini..kakak Zara dulu aksi panjat motor mmang takde time umur cam Zareef nih..tp panjat grill die pernah gak buat..tp dah tak ingat umur berapa die start pndai memanjat..kena cek balik entry lama dlm blog nih..=p


p/s: Ohhh..selain motor n grill nih, arituh die pnjat meja makan jugak tau..rase nk pengsan kuar2 dapur tgk die dh atas meja makan tgh kebak bekas sudu garfu mama...meja makan kite dahlah kecik..jangan smpai roboh sudah dik...huhuhuhu

11 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Gerun jer tengok Zareef panjat motor tu..bahaya tau Zareef...kang jatuh...tapi memang macam tu lah kan makin membesar makin lasak...banyak je akal diorang.. :)

pena rozie said...

Biase la anak2 tengah membesar ni

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah dasyat la dia, nak jadi stun dah ni...kita pun tak pi mana weekend ari tu, dok rumah je...

ninieZUERYANNIE said...

adehh, senyum sorg2 tgk gelagat zareef ni.. barula hero kan?

yatie chomeyl said...

anak lelaki dgn anak pompuan mmg berbeza kan? dh kata hero, haruslah panjat memanjat hehehe

izla said...

saya pon seriau tengok zareef awak berdiri atas moto tuh..huhu..satu rumah kene lapik toto je. kalau jatuh, x sakit

mama_umar_maryam said...

hehehehe, hero lily..yg heroin kt umh nipon lg dasat parut/lebam dari abangnye ..tulah,klu kt umah terperukk je mmg tepu otak kitekan ;p

Zurani said...

Lily...aku rasa xpe kot klu die panjat grill.mmg bahaya, tp kdg kite xleh nk halang aktiviti die.dlm ms yg same kau ajar die cara turun dr grill tu.ms nk turun dr grill tu kau jgn dokong die tp ajar die turun sendiri slowly.at least die dpt 2 bnda.cara memanjat n cara turun dgn selamat.so, pasni klu kau nmpk die pnjt, xdela seriau sgt sbb kena konfiden die bole turun.aku praktikkn kt aiman.memula mmg ssh sket nk ajr tp lelame mmg die bole buat.sama mcm klu die sepahkn barang.biarkn die nyepahkn umah tp ajr die cara nk kemaskn blk.

LYAfrina said...

wah...zareef beraksi

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

wah dasyat ... nama pun boiboi kekkee benjol sana sini tetap x serik kekekke .. kyra aksi panjat tangga plak ..jalan x tau lagi sibuk panjat sana sini

norly a.k.a mamaDZ said...

ya allah, sama jek ngan zharif. suka sgt memanjat. mama dia ni selalu terjerit pekik mcm tarzan takut dia jatuh, tp dia buat dono je. gerammm! ingat zharif je yg lasak, rupanya sama je ngn zareef.hehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016