Tak sayang barang atau tak pandai jaga barang?? T__T

Huhuhu...rasenye blog mama ni tak sah kalau tak citer pasal barang rosak kan..dpd dulu smpai skang, ada jek citer psl nset rosaklah, kamera rosakla, laptop rosak pon pernah jugak..tak tau nak klasifikasikan mama ni mcm mane..ganas sgt ke pakai barang ek..tk pernah beli barang yg berjaya bertahan smpai bertahun2..adeeeeeeeee jek problemnye tau..huhuhu...

Yg terbaru, nset samsung galaxy SII mama pon rosak jugak!!! aduhai..baru jek beli bulan 1 lepas..kesayangan mama tu tau..tk mampu nk beli gadget2 canggih yg lain..SII tulah peneman setia mama skang..selain utk tepon n msg, mmg senang utk online lagi2 kat office yg serba serbi kena block tuh..update blog, fb, sume gune die..pastu jadik modem utk laptop kat umah jugak..amik gmbar anak2 pon senang..huhu..nasib baik ada waranti lagi..so smalam dh selamat antar balik kat kedai..insyaAllah, dapat semula dlm masa 2 minggu..buat sementara waktu nih, papa bagi pinjam nset die dulu..siap mengalah bagi mama nset baru..die pakai nset buruk..=p


Nset kesayangan yg dh rosak..takleh nak charged wlupon dah cube dengan 3,4 charger..tk tau apa punca..hope pas repair ni takdelah rosak2 lagi..huhu



p/s: Ada member opis ni plak..sgt cermat orangnye..laptop yg dipakai sejak 7 tahun lepas elok jek lagi..pastu tepon pon tak pernah rosak smpai die plak mengeluh tak dpt nak beli nset baru sbb sayangkan nset yg masih elok tuh..bagusnye kalau mama pon pndai jaga barang mcm ni kan..iskkkkkkk..

11 comments:

Mummy Princess said...

Sama ler, ada 1 nset tu Nokia, beli sblm ada anak lg, still masih elok smpai skrg....

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

alahai sayangnya, tak pe hope lepas repair ni leh pakai balik...

pena rozie said...

sabar... nanti ok kan....

Nad @ MamaZN said...

hope pas dah repair dah ok la nnt
kengkadang tu bukan sbb phone
tp sbb charger
ada kemungkinan jugak

zailamohamad said...

handset zaila pon dah rosak sana rosak sini dikerjakan oleh anak-anak..tak teringin nak pakai handset baru sebab tahu kalau ada yang baru pon konpom kena dengan budak2 tu..huhuhu

izla said...

alahai sayangnya rosak dah. sib baik ada waranti..
kadang2 kita yg tak cermat. macam saya, henpon jatuh katil la, anak2 gigit lahh.. huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nasib baiklah ada waranty...hope pasnih tak rosak2 lagilah..

Syima ~Mama Kyra~ said...

seb ada warranty lagi..
samala kita ls yr hp sony rosak..tp en hubby htr kedai repair dah elok tp kita xnak pakai,beli BB terus..last hubby ambil..alasan nk beli baru..ngeh3

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

mmg sayang huhuhu dah la mahal kekekke sbb tu mama 2k ni guna lagi cikia dekat 3thn dah ni kekekke x mampu nak beli yg lain kekekke

ieda said...

sayang kan dik ..
harap leh guna layie ;)

Ezna said...

benda selalu ada bersama kita....mesti la sayang kan...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016