Celebrate hari bapa?

Ahad lepas Fathers Day kan..macam tahun2 sebelum ni..mama lupa lagi!!! hehehe..siap papa plak tanya mama.."Hari ni Fathers Day eh..awak tak wish kita pon"..pastu mama tgk fb n blog..ok..sume org buat posting hari bapa..hihi..hampeh nye bini ye tak..entahlah..mama mmg selalu tak alert bila tarikh Hari Bapa nih..mungkin faktor dah bertahun2 ketiadaan ayahanda tercinta kot membuatkan mama selalu tk ingat sbb jarang wish kat orang..tak macam hari Ibu..every year kalau tak bagi hadiah special pon, sekurang2nye mesti ingat nak wish kat mak..lagi2 hari Ibu selalunye dekat2 ngan bday mama..so mmg tak pernah lupe..=p

Nway, disebabkan rasa bersalah lupe nk wish..maka mama belanja makan on the day k..itupon bile dh kuar umah, mmg takde idea nak pi makan kat mane..last2 merayap punye merayap..terrrrrsmpai kat area TTDI Jaya..nmpak ada restoren western Big Food..terus singgah dengan harapan foods tak menghampakanlah kat situ..hehe

Happy Fathers Day papa!! wish from Zara n Zareef..^__^

Budak kecik yg happy sokmo kalau dpt kuar umah..sejibik cam mama kan..heheh


Kakak Zara tak payah cakaplah..pon suke jugak klu dpt kuar berjalan ye tak

Bergmbar ngan lampu yang cantek nih..deco2 dalam restoren ni mmg english style..okla..cantek jugak..

Papa n Zareef

Sibuk nak tarik2 bunga nih

Menu kakak n adik smpai dulu..mushroom soup siap dapat free garlic bread

Mama n Zara

Rootbear float n air longan..dua2 gelas mmg besar..puas minum..=p

Masa untuk mamam..adik kena duduk cni k..

Ok..ni menu mama..chicken chop..dapat fries, corn, coleslow n blackpepper sauce sekali..nmpak simple kan tp portion besar gile sbnrnya...kongsi ngan Zara mmg puaslah makan..

Ni plak menu papa yg diraikan hari itu..grill lamb..side dish ada corn, mix vege, mashed potato (tersorok bawak lamb) n blackpepper sauce..ni pon portion besarrrr punye..hebat papa leh habiskan sensorang..hehehe

Adik dah bosan dok makan diam2..mintak kuar nak duduk semula kat kerusi biasa..mase nih dh sibuk nk kecah2kan benda atas meja dah..huhu


Apepon, first time makan kat cni tp puas hatilah..foods leh tahan sedap + potion pon besar..ala2 Big Plate yg kat Subang nun (lame tak gi Big Plate..org kate foods n servis kat sane dah tak best..betul ke..huhu).. harap papa puas hatilah ye..sorry kami tak bagi hadiah tahun nih..ngeeeeee...

4 comments:

norly a.k.a mamaDZ said...

Area mana ni? kite xpenah lg merayau smp ttdi, tu yg jakun sikit tu.hehe
ok x servis n rasa? highly recommended ke nak jejak?

samalah kite lily, jarang sambut father's day sbb dah lama sgt bapak meninggal.

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

alahaiii terliur tgk steak hehehe .. lin siap ajar kyra say father day dah ari jumaat dia pi wish plak kekekke ..

zara cam budak darjah 1 ..beso tinggi hehhe

izla said...

samalah, selalu lupa hari bapa.

Izan Ishak said...

lily dapat juga raikan papa zara zareef makan2 ye... izan tak sempat buat apa2 pun. wish pun sbb hubby yg ingatkan... kita ni serupalah.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016