TUDM Mes Dinner @ Renaissance KL

Malam Ahad yg lepas, mama berpeluang follow papa ke mes dinner die buat kesekian kalinye..lama dh tak ikut papa pi mes dinner nih..Last tahun 2009 mase tu dinner kat Grand Dorsett Subang. Kali nih, mes dinner sempena persaraan pegawai2 kanan TUDM..ada 8 org pegawai yg diraikan..sume pon jawatan besarrrrrrrr2 belaka..hehehehee
Apepon, tk banyak amik gmbar..malas nk bawak kamera besar..so cume harapkan si putih S II mama..plak tuh bateri nk kong..so tkleh nk guna flash..gmbar makanan kat table pon tk dan nk amik sbb kebetulan dok semeja ngan org2 tak dikenal + dh agak berumur..so segan2 sgt lah nk snap2 pic kan..=p

Bersiap kat umah kakak mama..tinggal Zara n Zareef kat sana..huhuhu



Tuan Kapten..harap2 tak lama lagi tukar status tuan Mejar plak k..=)



Mama yg sempoi..sibuk nk pakai baju lace ni tetibe smpai masa baru sedar ada bahagian lace yg koyak kat depan..tu yg cover abeh ngan tudung tuh..=p



Husband n wifey..=D


Proud to be his wife..=)



Mama yg gemukssss..


Berduaan lagi



Ok..satu2nye gmbar makanan yg semenggah..ballroom tu gelap..nk pakai flash segan + bateri kong..maka ni jekla yg nmpak..hahaha..ni main course papa pilihkan chicken breast set utk mama..selain tu ada lamb slice utk appetizer, wild mushroom soup n last dessert ada choc cake n ice cream yg sedapppppp..



Antara keadaan dlm ball room..banyak persembahan tarian + nyanyian and ada gak karoke dpd pegawai2 besar yg bersara tuh


Heee..jumpe kawan FB kat sana..Act suami kak Azila ni senior papa kat ATMA..tp kitorng ni berkenalan kt FB jek..tk sangka jumpe kat sana (iskkk..nmpak mama besar sungguh kat sblah akak ni kan..=p )



Ni plak antara geng papa dari ATMA smpailah ke based Kuantan nih..selalu gak jumpe diorang kat occasion2 yg melibatkan TUDM



Keseluruhannya, majlis abeh kol 1am..time balik tu pon anak2 mama dh tidur..tumpang tidur terus kat umah kakak mama then esoknye gerak kerja dari KL..ohh..ada org tanye mama susah tk attend dinner2 mcm ni sbb kena berprotokol kan..act mase mula2 tu kekok lah jugak..sejibik2 papa kena tunjuk...skang kire dh ok sket..tp kan, act dinner2 mcm ni bergntung pada majlis jugakla..mcm malam tu just utk majlis persaraan kan..so kitorng pon takde skema sgt..ada ahli semeja yg lebih berpngkat besar dr papa pon selamba jek makan ngan senang hati..hehehehe

11 comments:

Nana said...

xpernah kesempatan g mess nite
maybe ada bln 4 ni kot

zailamohamad said...

tak pernah berpeluang pergi dinner macam ni sebabnya en suami eden bukan Kapten..uhukuhukhuk

Diamilikku said...

akak attend majlis pentauliahan..memang sangat protocol..tersasul2 akak :)time nak ambik sudu mana untuk hidangan mana

mummy_ayu said...
This comment has been removed by the author.
mummy_ayu said...

bestnyan attend dinner2 mcm nier..of coz rasa bangga ngan hubby.. :-)

ieda said...

seronok majlis macam nie
hurmm teringat lak zaman ayah akak dan mak ke mess nite dulu .. akak dan adik2 duk rumah je ngan nenek kami ;)

littlehumblelynn said...

lily

pernah dgr biras bercakap..mess dinner ATM boleh tahan jugak..

sure seronok kan...

sekali-sekala kasi mama-papa dating balik..

iizla said...

untungnya husband keje TUDM.. leh selalu gi dinner. :)

mama_umar_maryam said...

bestlah blh folo slalu dinner, zt bab makan2 ni mmg lajuuu jelah..lg satu bestnye ialah, blh buat/beli baju utk dinner byk2 ;)

mamalieyna said...

mesti best kan..tp tulah dinner camni, sure ada protokolnya...^_^

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

perggghh .. cam dato ngan datin hehhee

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016