TUDM Mes Dinner @ Grand Dorsett Subang

Adeh..arini opis dah blocked 100% blogspot, wordpress, facebook, frienster n sume social network yg sewaktu dgnnya. sblum ni leh jugak bukak wkt lunch hr. skang, hampeh. act, pengurusan ttg network dh diamik sepenuhnya oleh japan site sana bermula harini, tu yg abeh sume kena blocked tuh..haru betoi..
.
Kesimpulannya, demi blog tercinta terpaksala mama menggigihkan diri berjaga malam utk menghapdet..slalu smpat gak curi mase update kat opis..la ni tk bolehla..=p
.
Nway, nak stori psl TUDM dinner yg mama sebut dlm entry sebelum ni. Dinner tu diadakan kat hotel grand dorsett subang sempena nak meraikan persaraan bekas panglima tentera udara yg dh naik pangkat jadik panglima angkatan tentera. seperti biasa, pegawai2 yg di'buli' pergi ni konpemla kena bwk partner kan. nasib baik kbetulan hari jumaat tu adik ipar tak kerja, so bolehla die babysit Zara..sian Zara kena tinggal malam tuh..hihi
.
Dinner kali ni nampaknye tak formal sgt mcm mes dinner yg mama pergi sbelum2 ni. kali ni meja pon meja bulat..ala2 candlelite dinner beramai2 la..makanan sedap2..n acara hiburan pon best2..artis jemputan faradhiya..mmg boleh tahan la suara die. selain tu ade persembahan nyanyian n tarian dr kumpulan seni TUDM..gempak gak diorng punye show..nyanyian, tarian sume BEST!
.
Selain Faradhiya, tersermpk gak ngn sorang artis yg lain. rupe2nye kawan papa ade plak yang berawekkan sorang pelakon nih..nk tau saper..tunggu gmbar kat bwh nanti k..=p
.
Layan gambar mcm biasala ye..=))
.
Gmbar sebelum masuk dewan dgn partner2 yg lain..=p


Kawan2 seangkatan papa masa kat ATMA dulu..papa paling membesar dgn jayanye (rs kitorngla pasangan plg besar kot di kalangan kawan2 papa..hahaha)


Mama smpat posing dgn ukiran ais berbentuk burung kat belakang nun..cntik ukiran tu..

Mama n papa dalam dewan makan

Menu malam tu..Chicken salad, mushroom soup, beef steak n dessert puding karamel..sume sedap2..hihi..

Our nametags atas meja. nama mama depa salah eja plak..

Nilaa kawan papa, Mej Tg Haziman. Kenal tak partner die tuh, pelakon Faezah Elai. citer terbaru dia La dolce amira tak silap..kecik molek + sgt2 pemalu orgnye

Mama duduk jauh dr pentas, so terpksa amik gmbar dr skrin jerk..=p

Bergambar di banner Jeneral Tan Sri Datuk Sri Azizan, special guest yg diraikan malam tuh

The captain, and the plane (haha..mcm la papa tu pilot kan..)

Acara hiburan yg smpat disnapshot

Antara best buddy papa..Kat wedding diorang nila 1st time jumpe ngan blogger Shilaarif aka Mama Hazim..=p (Shila..masih ingat lagi kah..hehe)

Adeh..nmpak besar sungguh mama di smping faezah elai tuh..(leh tahan seksi minah tu..'telus' jerk baju die..haha)

Yg menariknya, di akhir acara..semua orang dijemput berdiri beramai2 n menarikan tarian joget bersama2. konon2 utk menyokong kumpulan seni TUDM tu la. lawak btolla dgn mama n papa yg kaki bangku ni kena menari plak..opss..gmbar kitorng menari tak boleh tunjuk..maluuuu!!

Berjoget beramai2..

Majlis berakhir almost 3 am. giler betulkan. nila dinner paling lama mama pernah pergi. bukan ape..vip2 n datuk2 yg attend tu punyela syok dok berkaraoke n menyanyi. so pegawai2 lain cume boleh tgk n tunggu majlis habisla..itu la die mes dinner punye stail kalau korang nak tau..mase utk pegawai2 atasan tentera ni berseronok..huhu..balik tu mmg lepak gilerla. zara pon slamat tido kat ruang tamu. angkut die naik bilik, tros sume zzzzzzzzzz..hehe

.

.

.

p/s: Act ade satu video mama nk upload. gmbar penari2 n mak2 datin menari tarian poco2. best tgk diorang menari. tp malangnye video size terlampau besar n tak terupload2 dr tadi..huu..

19 comments:

~Zetty84~ said...

wah..purple gitu...
cantik la colour tuh...
jumpa pelakon tu ker..?
comel jerk tgk dia... ;p
sian zara, x de dlm N3 nih...huhu

nza said...

wah..sedapnya. Kesian zara kena tinggal..hu.hu.hu...

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm lily..

syoknya..best dpt berkmpl ramai2kan. amboi faezah elai tu..blh thn seksi ner..tak ada ker pakai tiub ker apa..sah2 nmpk cam bra jer kan...

Mrs. Adz said...

amboi..glamour la..sempat lagi jumpa geng blogger ye

shila ariff said...

hai lily...thanks bg phone no.
wah..meriahnya mes nite tu..
time ni le kita berkesempatan bergaya ala2 datin gitu kan...heee...

Linda Latip said...

lily, lama nye tk jengok sni..ampun dan maaf dipinta seraya dgn selamat hari raya yg dah habis pn..ehehe almaklumla kalau pasna blog kami pn setahun sekali hapdet..mmg skrg susah tul nk ade msa senggang..

Zara pn dh nmpk big girl! huhuhu besnye la kan...pipi makin naik..comel! bile nk jumpe lg ni..ehe

Anyway, mama n papa bukan besar tp bahagiaaaa..ehe..kenmain lawoo attire mama ye..lip lap bling bling uuu..ehe

The Queen Of My Heart said...

MANA ZARA NYER...X DER PLAK PIC DIA KALI NIH...HEHE... :D

NICE COLOR...BEST NYER DINNER N DPT JUMPA PELAKON LG...CANTIK GAK FAEZAH TU...BUT SEXY SGT LAH...DPT LAH YG LAIN TU CUCI MATA ERK...AHAKS... :)

arifinrahim said...

Salam,
fisihing bay resort ni tempatnya pada saya simple je. bolehlah kalau nak berehat2 dengan keluarga..
bilik yg saya menginap tu mmg takde TV.. tak pasti pula jenis bilik yg lain mcmana.
kalau nak mkn kat kafe resort je lah. Gerai makan lain jauh sikit.
kalau nak tahu lanjut cuba jenguk website rasmi http://www.fishingbayresort.com

selamat bercuti ;)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Salam kenal...awak ada ye masa malam dinner TUDM tu...actually saya kerja kat hotel tu n malam tu saya salah seorang yang kena jaga table vvip tu...biasanya kalau ada vip event macam ni memang saya kena turun padang la kalau tak just buat kerja office je...

sayangnya baru jumpa blog ni...kalau dah kenal sebelum ni bleh gak jumpa malam tu....hehehe

lily azliyana @ mama zara said...

Zati- haha..skali skala biar mama n papa jerk interprame dlm blog..=p

Kak Nza- hee..Zara kena tinggal. mama tunaikan kewajipan escort papa die..=D

MamaDanish-tulaa..seksi sungguh kan. klu pkai tube ke, inner ke nmpak cantik la sket...=p

MrsAdz- itu bukan geng blogger. geng blogger nye cik shila arif tuh. dulu kenal ngn shila kat wedding kwn kitorng ni..hee

lily azliyana @ mama zara said...

Shila- klu badan kurus mesti lagi best nak bergaya sakan..hehe

Linda- tkpe linda..kami paham kebizian anda..hehe..nway, bahagia sgt2 la tuh smpai badan mengembang semacam yerk. org lain kurus kering tu pe citer plak..hehehehe..

MummyQis- Zara low profile kali nih. citer psl die tkde..hehe..nway, mmg seksi minah tu. suka la mamat2 lain tumpang tgk kot..=p

ArifinRahim- thanx for the info yerk. ade jugak jenguk website tu. tp saje nk tanye pendapat org yg dah de experience ke sana. lagi memuaskan hati..hehe

MamaDamia-la..yeker..betul tu. kalau tk leh la berjumpe kat sana kan. nway, salam kenal jugak dr saye. awk jumpe blog sy dari mane ni..=p.

mama_umar said...

laa,nk tgk korg dancing,hehehehe

mizzyN said...

o ada gosip artis skali pula - faizah dgn mejar, hehehehe.

ninieZUERYANNIE said...

lily.. x tahan tol ngan ayat ko nih "lawak btolla dgn mama n papa yg kaki bangku ni kena menari plak..".. aku try nak imagine cane korg menari.. tp ko dulu kan penari skolah.. heheheheeheheheh.. x ngaku ye???

ninieZUERYANNIE said...

lily.. lupe nak ckp, tudung ko cantek!

mizzyN said...

baru perasan

zaliyana!
zaliyana!
zaliyana!

ulang 180 kali

lily zaliyana

AchiQue said...

wow pink!

watie said...

waa sonotnye amat meriah sekali :)

E.L.I.Z.A said...

wah mengerlip (bhs penang- xreti nk eja ;P) lip lap lip lap..glamer gitew!

syoknya dpt jmpa faezah..tu bf dia ke?cantik la dia..pemalu ek..tgk drama dia mcm ala² ganas je minah ni heheh

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016