No PIZZA @ PIZZA Hut???

Hmmm..3 minggu kebelakangan ni, seminggu sekali mesti ada bwk anak2 makan luar..1st week arituh pi makan Ayam Penyet..last week kat Kopitiam..semalam plak pi Pizza Hut..cume bezanya semalam bukan mama yg ajak, tp si kakak Zara..ape kes ntah tetibe sibuk ajak mama 'makan kat kedai' smpai merajuk2 bile mama cakap makan kat umah jek..huhu


Si adik yg kebosanan tunggu makanan smpai..=p

Si kakak yg over happy sbb gi makan kat kedai

Adik mama suap sup + roti jek..=)

Ni 'lauk' kakak..nmpak tak menyelerakan ek..hahahaha..tp itulah fevret die..bolognaise spaegeti pastu curah kuah mushroom sup..^__^

Mama order ni jugak..baked meatball..1st time cube..heheh

Seee..very the berlemak2..mama amik meatball with carbonara sauce..tp tulahh..yg berlemak mmg sedap kan..agagagaga

Mama and adik..hmmm..gmbar buruk sbb guna smartphone 'cap ayam' papa jek..=p

Mama and kakak..

Pas makan, kakak ajak main kat playground sebelah pizza ni plak..

Adik naik kuda goyang2..

Haihhh..sian adik..sibuk mintak lepas nak berjalan tp mama tak bwk kan kasut..at the end..mama biar jugakla die berkaki ayam sekejap..dh merengek2 nk merayap..huhu


Kali ni, mencabar gak nk layan budak2 ni makan sbb si adik tk mau dok diam..tp still terkawal jugakla..still masing2 dpt makan smpai kenyang..=p

Nway, tajuk entry tu mama saje jek letak..mestila ada pizza kat pizza hut kan..cume kami jek yg tak order pizza..ntah..semalam tekak tak mau makan roti2 nih..singgah pizza hut tu pon sbb dh tak de idea nk bwk anak2 gi makan mana..main terjah jek..hihihi

5 comments:

ieda said...

akak dan anak2 punn jarang layan pizza nie .. huhuh
sbb hubby x berapa sukeee , nak wat camneee ;)

ch@ said...

bestnyaaa makan kat kedai, mesti kenyang si zara tu makan kan? kemain lagi dia posing. zareef jgn katala, sesi nak mengeksplore.

nota: kita lbh sng mkn kat rmh, delivery, hahaaa. nak kejar oni pun sng. kuikui.

Salina@IbuAqil said...

Owh pandai x nk mkn kat umah nak mkn kat luar yer.. ;)

mamalieyna said...

hehe...anak pun dh pandai mintak mkn kt luar ye..alaa ok je, bkn hari2 kan..sesekali, best jugak layan mkn kt luar..^_^

Syima ~Mama Kyra~ said...

kita suka sgt mkn pizza..tp lum lg try baked meatball..nnt nk try ler..sedap eh?

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016