Bersama yang tersayang..

Ahad lepas, hari outing bersama2 kesayangan mama..ikutkan mmg mood masih takde gara2 tonsil tu..tp papa pujuk gak ajak pi jalan2..so, kuarlah kami n kali ni pi Jusco Bukit Raja..dulu, jj bukit raja ni tpt fevret hangout anak beranak..tp sejak pindah umah dh bertukar pi jj bukit tinggi jek sbb lagi dekat kan..=p

Aktiviti hari tu biasa2 jek..penuh gak org shopping sbb dh dekat chinese new year kan..mama just smpat pi beli sandal baru utk nenek + sehelai dress kat Voir je..tp dpt dress tu tros bertukar mood jadi lebih gumbira ok..hahahaha...jarang2 sekali beli dress labuh ni tetibe nmpak arituh terus berkenan..yg penting MUAT ye...so dan2 tros beli wlu tak tau nk pakai wat gi mana pon..hihi

Past jalan2, kitorng singgah makan kat Nandos..jarang makan kat cni sbb slalau lagi suke Kenny Rogers..tkpelah..sesekali ubah selera ye tak..


@ Nandos..Slalu org suke sos2 Nandos ni kan tp mama tak berapa suka..maybe sbb mama tak tahan masam kot..huhu

Mama yg pucat lesi + Zareef yg masam mencuka..=p

Order meal for two..dpt air oren yg sedap nih..sedap mmg sedap tp bergas sebenarnya..abeh, tonsil makin teruk minum air perit2 camni..hoho

3 sidedishes..amik nasi, old style chips ngan coleslaw..

2 set quarter chicken..ayam sedap tp portion macam kecik kan..=p..selain ni, ada jugak peri wedges + ceaser salad..sume dlm 1 set

Beria2 kakak makan n beria2 gak muka papa menyuap..heheheh

Budak suka makan ayam..=p

Adik dh lama sket baru nak ceria..


Zareef skang kurangggggggg sgt nak makan nasi..bagi fries2 mcm ni suke pulak die..huhuhu

Si kecik mama..makan betul2 ke main2 tu dik..=)


Pas makan, smpat bawak anak2 main jap kat playland..time diorang kat playland nilah mama dok sibuk try baju bagai kat Voir tuh..hehehee..mcm biasa, anak2 papa yg tunggu..then lepas tu baru mama join main kat game arcade plak..seronok rasenye sesekali layan Daytona, metal slug ngn family..teringat zaman dating2 ngan papa cume bezanya dulu spent time berdua..skang, spent time berempat..=D..apepon, gmbar kat game arcade takde sbb mama ngan papa sama2 sibuk mengabehkan token kan..hehehehehe


Gmbar kat playland jek ada beberapa keping..nmpak kakak Zara seronok btol main kat situ kan..

Si comel mama yg sorang ni pon apa kurangnye..tp die tk boleh pajat tinggi2 lagi so main diam2 kat bwh je k cyg

Adussss..nmpak jelas dahi berlebam tu kan..huhu

Mama with kakak..nk balik dah time nih..=)


Alhamdulillah..dptlah satu hari yg ceria bersama2 ngan keluarga tercinta..lupelah sekejap kisah bad mood psl opis sume tuh..apepon, tonsil mama pon skang dh beransur sembuh..barulah lega nk menelan..cume kebizian kat opis masih lom menyusut..harap terus diberi kekuatan dan kesabaran melunaskan sume tanggungjawab yg ada nih..insyaAllah..=)

6 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

kite peminat tegar nandos, hehe
sedapnye..!!!
terbayang2 dah ni ;)

Izan Ishak said...

izan pun jarang sekali ke nando's. org kata best ye..

dpt luangkan masa dgn yg tersayang mmg best kan lily...

ninieZUERYANNIE said...

alaaa lily, kejap je zareef dh besar.. hencem boy sgt! kakak zara plk makin sweet.. bhgia tgk ko ngn ank2..

NzA said...

best kalau outing dgn family..terapi minda juga tu lily...

kakyong said...

Alhamdulillah, dpt jugak jln2 dgn family kan.. xde la terperuk di rumah je mcm kakyong ni..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila lebih prefer kenny rogers sbb ila suka ada blackpaper sos

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016