Seronoknye attend wedding kat kampung..=)

Ye..mama sangat2 suke klu dapat attend wedding kat kampung mama..sebab utamanya???  tentulah sbb dpt jumpe sedara mara....^__^..selain waktu hari raya, waktu majlis2 kenduri cmnilah dpt jumpe n bertegur sapa ngan sedara2 yg masih duduk kat kampung tuh..ramai jek pakcik makcik n kazen2 mama yg masih duduk kat kampung yg sama..mama ni kan dok jauh..so sesekali jumpe sedara rasa bestla kan..

So time cuti CNY tu kebetulan ada wedding kat kampung tuh..ikutkan mama tk dijemput pon, tp kire mama escort mak mama aci jugaklah ye tak..heheheh..just bwk Zara jek sbb tau die suka tgk pengantin..adik dok diam2 ngan papa kat umah..=p..memang meriah betul wedding yg mama attend tuh..ramai betul tetamu smpai nak parking tepi jalan pon jammed..hihi


Zara dh siap nk pi wedding..

Aksi ntah ape2..=p

Mama pon nk interprame sama..act tk bawak baju kurung pon..main rembat jek mane yg muat lagi dlm wardrobe kat umah tuh..=p

Nenek tgh menjamu selera..banyak sgt menu yg ada..nasi beriyani, soto, rojak, mee goreng, kuew tiaw goreng, cendol, kuih muih, tau fu fa..huuu..mmg meriah ngan makanan!!

Zara tgh mamam..nasi beriyani + ayam masak merah

Suka tgk pintu gerbang pengantin nih..malangnya Zara tak mau pose kat situ..=p

Ada 2 pasang penantin yg bersnding arituh..pasangan pertama berbaju purple

Pasangan kedua plak berbaju hijau..mama amik gmbar dr jauh jekla segan nk dtg dekat2..(guna nset jek so tkleh nk zoom lebih2..=p )

Lepas persembahan kompang (tk amik gmbar), siap ada persembahan tarian..

Macam dayang2 istana pon ada bebudak nih..hehehehe

Zara bergmbar depan pelamin..tp ntah ape angin die tk mau posing betul2 plak arituh

Mama n Zara..tgh tunggu mak mama borak2 ngan sedara mara

Ni mak mama ngan kawan baik die..

Zara dpt sevenier utk budak2..suke btol die dpt 'hadiah'

Zara lagi

Bergmbar ngan kak Sarah..cucu pada kawan mak mama tu tadi..=)


Hahahaha...entry pasal wedding tp gmbar pengantin nye 2 keping jek..gmbar anak dara mama jek lah yg over kan..nk wat cmner..wlupon suke pi wedding2 mcm ni, tp time kat kmpung segan plak nk bergmbar2 sakan..so amik gmbar anak jekla..=p..nway, perasan ke Zara pakai selipar buruk jek..hahahaha..sandal cantek tinggal dlm keta mama..time pegi tuh naik keta nenek malas nk tukar2 selipar dah..

5 comments:

Salina@IbuAqil said...

Cantek pelamin dia.. Hik3!!!
Happy weekend dear & TC!! ;)

sue zainun said...

ok jer..selipar sama warna ngan baju..xperasan sb lebih fokus pd muka zara yg comel

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

wah meriah siap ada joget lagi tu..pelamin pun cantik..kyra suka tgk pengantin tp nk pi tgk kena pakai baju kurung pakai dress x nak huhuhu

Syima ~Mama Kyra~ said...

meriah betul majlis kawin dia..siap mcm2 ada foods bagai..ptt prkg pun jem..hehe
samala cam kyra kami pun suka tgk pengantin :)

mamalieyna said...

cantik dan meriah betul~ lama tak attend majlis kawen ni..

suka header baru..nak buat baru jgk, tp gambar si adik, takde yg best lagi.. ^_^

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016