Bile mood memasak dah ilang..anak2 jd mangsa temankan mama..

Huuuuu..dua tiga menjak ni mood memasak mcm dh ilang..kt opis dh bertmbah bizi sebb sorang groupmate nk resign so bile balik mcm dh penat sgt..kadang klu tk masak mama tapau jek makanan bwk balik, tp kelmarin..sekali lagi angkut anak2 makan kat kedai..tp untuk bwk anak2 keluar ni, kena pastikanlah tpt nye selesa utk diorang..so kali ni mama ajak diorang dinner kat kopitiam yg dekat2 kawasan umah..

Kopitiam ni ada 2 kawsan tpt makan..yg tpt biasa tu jek, n satu bilik berekon..so bwk diorang masuk bilik ekon tuh..kebetulan mmg takde org lain..so sukati diorang lah nk bising2 ker..jerit2 ke..main ketuk2 meja ker (si adiklah ni..hehehe) etc..=p


Kakak Zara mmg pantang klu bwk makan kat luar happy sokmo

Kakak nk amik gmbar mama tp gegarr...tp mcm kurus sket plak muka mama time ni kan..ekekekekeke

Ok..jgn tetripu.ni gmbar sebenar..takde maknanye dh kurus sket..hahahaha,,,opsss,,adik mamam ape tuh..kunci keta ker???

Ini budak mmg suka btol ngan kunci keta mama..kotorlah cayang..huhuhu

Mama n kakak..gbar senget..malas nk snap2 balik

Heee..kosong kan kat kawasan ni..suke jek zara makan smbil main2 kat cni

Nasi ayam hainan..utk Zara share ngan adik sekali

Untuk mama..chicken chop rice..ayam licin tp nasi tk habis..byk sgt

Soya utk kakak..cendol utk mama..sedapnye cendol tu tau..=p

Adik muka takde perasaan..tak kisahlah dik asalkan tak meragam yek..

Gmbar goyang..sesi kakak menyanyi menghiburkan adik smbil adik respons main tepuk2 tangan n meja..^__^



Thanx anak2 sbb sudi temankan mama yg kepenatan n kemalasan ni yek..nnti mama upah masakkan sup kentang kegemaran korang tu pulak k..mmmuahhhhhh3x...!!!!..=D

8 comments:

Diamilikku said...

bagus lily..kalau akak surrender...tak larat ooo nak kepung anak2...memang give up..lebih baik masak maggi makan kat umah dari nak berlarian dan makan dalam kepenatan ngan bebudak nih....hehehehe

mummyseri said...

Lily, kalo kite penat ,x msk gak..yg pntg beli je mknn untuk budak dua tu je mkn..hehe sama dorang pon suke sop kentang ayam..

Izan Ishak said...

bagus betul adik tak meragam mama bawak makan kat luar ye. kakak zara pula dah boleh diharap tgk adiknya...

littlehumblelynn said...

LILY

samalah kita ..sjk awal tahun..balik keja makan kedai aje..mmg x masak..

balik memanjang lambat..mmg x sempat nak masak..kesian hubby & anak2

weekend je lah nak masak pun..

ibuafiqahhuzaifah said...

hari sabtu suka buat camni..
kuar bertiga..
makan2 sambil g main playground
lepas tu beli brg skit
dan balik..
budak2 haruslah dalam troli sbb
kalu kat luar haruslah berkejaran saja!

Salina@IbuAqil said...

Aqil pun suka kalo dibwk mkn kat luo.. ;D

zailamohamad said...

anak-anak zaila pon laju je kalau ajak makan kat luar..huhuhu

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

kalau lin before pick up anak2 pi tapaw dulu heheh nk makan bertiga ngan anak2 kat luar alamat haru biru hhehehehe....tabik la lily ..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016