My very 1st photobook collection :: Specially dedicated to my princess ZARA..=)

Ecehhh..tajuk punye nk tulis omputih kan..masuk entry terus bahasa melayu pasar..*abaikan jekla yek..=p *


Nway, spt tajuk yg tertulis nih..akhirnyaaaaaa..photobook yg mama idam2 kan nk buat utk Zara terlaksana jugak..klu korang rajin klik ENTRY LAMA mama ni, photobook utk Zara ni masuk dlm wishlist mama sejak time preknen dulu..tapi sebab kemalasan + kesuntukan masa..tk terbuat2 pon akhirnya..mklmumlah..bukan senang nk coompile gmbar2 lama Zara tuh..berlambakkkk gile okeh folder2 gmbar die..mklumlah, anak pertama..hehehehe *opsss..masuk anak kedua pon gmbar berlambak2 jugak..^--^ *

Klaaa..layan jek photobook yg baru mama terima Jumaat lepas..ni hasil redeem kupon dari Groupon yg mama beli arituh.rm54 jek sebuah..tp mama kena tmbah rm10 utk delivery..yg mama punye ni size 8" x 8" jenis image wrap..Dalam ni 40 pages, so mama just dpt choose gmbar dari Zara baby smpai umur 3 tahun jek..yg lain2 tu KIV dululah..=p


Cover photobook..special utk princess Nur Riza Azzahra..^__^

Antara isi dalam buku nih..gmbar2 mama time preknen + sekeping gmbar scan Zara..time Zara dulu tk wat banyak kali scan so tak banyaklah koleksi scan photo tuh..=p

Saat2 selepas Zara dilahirkan..rindunya moment tuh!!!

Pilih sket2 pic time Zara baby + time majlis akikah n potong jambul

Start plak gmbar2 tahun pertama pembesaran Zara

Gmbar dari pndai meniarap smpai ke duduk sume ada..=p

Ni plak time pndai berdiri n saat pndai berjalan sndiri..=)

1st birthday bash Zara kat Taman Tasik Shah Alam

Antara gmbar2 Zara bila masuk umur 2 tahun

Zara dh mula cheeky2 bum2..hehehehe

Heee..gmbar outdoor phtoshoot ngan kak Zubye ni pon ada..mmg tak pernah bercuci..=p

Zara 2nd birthday kat zoo negara..

Masuk umur 3 tahun..=)

Rambut dah start panjang masa ni + dh mula pandai posing..=D

Moment2 pertama Zara jadik kakak pon ada mama masukkan..=)

LAst but not least, 3rd birthday Zara kat umah atuk papa

Ni last page..campur2 gmbar Zara with mama, papa, atuk n nenek


Itulah antara isi kandungan photobook Zara nih..tkdelah mama nk snap each page kan..=p..yg penting Zara mmg sangat sukeeeeee ngan buku die nih..asyik belek2 jek n kata 'ni buku Zara kan mama..mama beli kat mane??'..hehehe..terbayarlah penat lelah mama dok design n pilih2 gmbar Zara ni bile Zara suke kan..

Ohhh..lupe plak..photobook ni adalah dari Photobook Malaysia yek..harga asal tuk sebuah ni mmg almost rm200 so klu nk yg murah2 mmg kena tunggu deal2 dari Grupon or Milkdeal tulah..cume bab yg leceh sket  nk buat sbb kena choose gmbar then susun2 n design layout sndiri..klu gmbar tk banyak oklah kot..tp sbb gmbar Zara ada beribu2 lemon, tu yg mengah mama membuatnye..dhlah tak kreatip kan so main hentam jekla menyusun2 tuh..=p



p/s: Ada lagi DUA kupon photobook utk diredeem..yg satu on-going mama compilekan gmbar2 percutian kami sekeluarga dari Zara kecik2 smpailah holiday terbaru kat Kuantan arituh..harap siap minggu nih..then kupon yg ke-3 tu plak nk buat project photobook utk Zareef..nk buat baby milestone dari die dalam perut smpailah ke umur setahun nanti..=D..korang plak mcm mane? jenis yg suka cuci gmbar, or sama macam mama..gmbar sume perap dalam laptop jek..hehehehe


9 comments:

littlehumblelynn said...

Cantik sgt .selalu nmpk tp x terbeli pun.nk usha jgk lah nanti.

mummy_ayu said...

so sweet...semua dalam satu...good idea la....

Sue said...

cantik.... sue pun ade beli 2 voucher photobook kat groupon gak. tgh dok compile gambar. tgk zara punye tu baru dtg idea nk design cemana. heheheheh....

ninieZUERYANNIE said...

bestnyer~~

kne wat gk la.. klo nk print sendiri, harapan menggunung tinggi je laa.. haihh..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye..
macam nak buat jer photobook utk Qis juga..gambar Qis pun berlambak..tapi tak juga cuci lagi..nak requestlah dgn hubby utk buat photobook Qis.. :)

Ummi Dania Yasmine said...

wow....me gambar perap dalam CD....

NzA said...

cantiknya lily..tiba2 jatuh chenta tgk semua koleksi tu...teringin juga nk buat ttp tgklh nnti..boleh buat hadiah besday anak nie...

ida khairani said...

ida pun nak beli..sekali dah sold out. huhu..bolehla compile siap2x.. haha!! then keluar promo, beli terus. layout semua and background dah ada software kan? ka background layout semua kita sendiri?

zailamohamad said...

bagusnya Lily..at least nampak hasil selalu amik gambar anak..puas hati kan

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016