Rojak!!!

Rojak 1:

Arini mama masuk lewat ke opis..gara2 BANTAL BUSUK Zara..!! hahahaa..mcm mane ntah ari ni leh lupe nk bwk bantal tu sekali..sbb Zara gud mood jek nak gi taska pagi tadi kot smpai die sndiri pon lupekan bntal tuh..tp bile memikirkan seharian nk tinggalkan Zara kat taska, maka mama pon berkorban wktu bekerja pi patah balik umah semata2 nk amik bantal busuk bertuah tu..umah n taska takdelah jauh mane pon..tp amik mase nk seberang2 simpang, nak bukak pintu gate, pintu umah, naik turun tangga lagi..kire lame jugaklak kan..last2 fingerprint lewatlah arinih..nmpak sgt sayangkan anak dari kerja kan smpai snggup buang mase demi bantal busuk kesayangan anak..=p

Rojak 2:

Malam tadi papa Zara dpt balik sekejap ke umah..actually arini Rabu die ade meeting kat KL..so malam tadi amik kesempatanlah overnite kat umah..Zara punye suka papa die balik semalam..tapi sayangnye, mama plak yg keletihan terlampau so mlm tadi pas amik papa kat komuter Batu 3 n makan2, mama tros terlelap..papa n Zara yg byk habiskan masa sesama..sori yang!! apsal ntah letih sgt semalam..pagi td jek bgn awal sket borak2 ngan papa smbil siapkan nescafe panas + roti bakar wt papa alas perut sebelum gi meeting..hehe


Papa n Zara wktu makan2 malam tadi..=)

.

Rojak 3:

Semalam selamat dh minum air gula kat klinik..Adusssss..seksa giler ok nak abehkan secawan besar air gula tuh even dh selang2 ngan air kosong..mase Zara dl mama kena gak minum air gula ni tp mase tuh dpt air perasa anggur.kali ni mmg air gula kosong..berair2 mata mama nak bagi perabeh minum tau..dah ujung2 tuh mmg rase nak muntah sesangat tp tarik napas panjang2 sbb takut kena repeat balik secawan yg lain..huhu..kali ni, dokter amik darah satu tabung kecik kat urat lengan..dulu amik darah kat ujung jari jek pastu tros dpt result..kali ni result kena tunggu report dari lab..

Selain tuh, dokter cptkan jugak appointment mama utk next check-up..if BP masih tinggi, before 28 weeks mama dh kena start makan ubat darah tinggi..n dokter kate mmg KEMUNGKINAN BESAR lah yg mama akan bersalin secara induce jugak kali nih...huwaaaaaaa....!!

Rojak 4:

Act entry rojak arini mama buat sbb takde modal nak citer psl lain..hehe..nk citer psl dinner comp, tp gmbar baru nak transfer dari kawan mama..leh plak malam dinner tu mama malas nk bwk kuar kamera..harapkan kamera kawan2 jek..dh tau diri tuh blogger tak berapa nak tegar, lenkali rajin2 kanlah diri amik gmbar sndiri ye tak..=p

Rojak 5:

Ohhh..sebelum terlupe..nk ucapkan TERIMA KASIH banyak2 pada Kak Yong yang sudi buat blog review utk blog picisan mama harinih..terkejut n terharu bile tetibe ade entry pasal mama plak arini kat blog Kak Yong..hehehehe. harap dgn blog review dari mama tuh, lebih ramailah yg sudi2 dtg menziarah n berkawan ngan mama yek..=)

.

.

p/s: Dok tulis2 rojak nih, tetibe trosss terasa nak makan rojak betul plak..bolehhhhh???hihi

.

.

10 comments:

shila ariff said...

dalam byk2 rojak yang aku 'makan' aka baca...hehehe...bab rojak induce tuh yg aku ngeri!!!..sakit oiii bab2 induce nih!!!...satu mlm tak tido pasal tahan sakit...tak mau dah!!!..

p/s: kuatkan semangat ye lily..insyaAllah, semuanya akan selamat...

[-suziey-] said...

haaahah ingt kan nk story mkn rojak..ekke:p

haih demi bantal busuk lmbt pn lmbt la..xpela demi anak tersayang jgk..

uish induce tu..sakit tu..take care yek

lily azliyana @ mama zara said...

Shila- huhu..sbb tu kite pon ngeri sbb dh ade pengalaman induce mase bersalinkan Zara..pon sbb yg sama, BP tinggi...nk wt cmnerkan..klu berterusan mcm ni, induce pon inducelah asal bby selamat keluar..=(

Suziey- heee..tau takpe..yg penting keselesaan anak kat nuseri..klu tk amikkan, kompem satu ari terbyg2 Zara nnti..

littlehumblelynn said...

lily

induce anak ke 2 tak azab macam anak sulung :)
jangan risau!!

Nana said...

adeh
rasa nk muntah ingt pengalaman mnm air gula
eii serius
mmg muntah masa mula2 mnm
sekali dia xleh baca result kena mnm lg skali!

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

untungnya, minum air gula siap bleh selang-seli ngn air kosong. kt klinik norly buat tu, hampeh.sampai meleleh air mata nak kasi perabih satu mug air gula tu..huhuhu.seksa!!

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

untungnya, minum air gula siap bleh selang-seli ngn air kosong. kt klinik norly buat tu, hampeh.sampai meleleh air mata nak kasi perabih satu mug air gula tu..huhuhu.seksa!!

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...
This comment has been removed by the author.
Farah Rahim said...

Salam Singgah - hopping dari blog Kakyong ;)

Sy pun orang area2 Batu Pahat jugak (Parit Sulong)

Oh ada pulak minum air gula ada perisa2 - anggur lagi tu. Rasanya kalau "dokter amik darah satu tabung kecik kat urat lengan" tu mungkin untuk hb1Ac. Ni bacaan lebih tepat untuk kadar gula/glukos dalam badan kita (purata selama 3 bulan)

Apa pun mengandung dalam keadaan mencabar memang perlukan kesabaran. Rajin-rajin makan ubat (kalau kena makan ubat nanti) :)

ibuafiqahhuzaifah said...

lily,

harap dipermudahkan bersalin kali nie ya..kesian awak sampai minum air gula...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016