Survey2 persediaan berpantang untuk mama..pt 2

Okeh..sambung lagi psl hasil 'survey'an mama tadi yek..=p

Selain dr set berpantang Shaklee tuh, mama jugak tgh usha2 mendalah kat bawah nih:





Haha..ade sesape ker tau ape benda nye tuh..kot2 ade yg dah guna lehlah bagi mama testimonial sket..act ini adalah tungku panas versi moden..guna kuasa elektrik, tk payah lagi guna batu2 sungai ke ape nk panaskan atas api dapur kan..nmpak mcm senang nk guna..to be honest, dulu time Zara mama cume harapkan mak bidan jek tolong tungku2 kan mama nih..huhuh..(mmg best klu dpt bertungku ni sbnrnya kan..hangat jek rase badan..) .pastu ade beberapa bulan lepas time borak ngan opismate2 yg asal Kelantan sume citer ttg kebaikan bertungku..mklumlah, org kelantan ni part berpantang mmg bersungguh2 kan..pntang 100 hari, tkleh minum ais sume then ari2 bertungku (tu antara yg mama tahulah). so tgh2 dtg mood nk beli tungku, dpt tau lak psl tungku moden nih..

Meh nak share sket info ttg tungku panas moden ni yek..=)
.
,
Produk ini merupakan inovasi terbaru tungku yang satu ketika dahulu bersifat tradisional kini di perbaharui untuk kemudahan anda, ia sangat baik untuk kesihatan anda sekeluarga.
.
Diperbuat daripada bahan anti-kuman yang mengandungi cecair, tungku moden ini bersih dan mempunyai unsur perubatan yang tersendiri.
.
Fungsi :
.
.
1. Mengelakkan artritis.
2. Baik untuk pesakit strok.
3. Mengurangkan sakit servikal vertebra.
4. Mengurangkan sakit kepala, sakit gigi
5. Melegakan sakit leher, bahu dan belakang badan.
6. Melegakan masalah sengugut (period pain)
7. Membantu mengurangkan berat badan.
8. Mengurangkan masalah lenguh-lenguh lutut dan sakit pinggang
9. Mengurangkan masalah perut kembung.
10. Melegakan bahagian tulang patah
.
Ciri-ciri:
Cecair merupakan air garam bukit dan gel, mudah di bawa ke mana-mana.
Berat = 1.7kg++ setiap satu
.
Siapa yang sesuai memakainya?
.
* orang dewasa 12 tahun dan ke atas.
* wanita yang baru lepas bersalin dan menghadapi senggugut.
* Menghadapi masalah lenguh badan dan angin.
* Juga untuk lelaki sesuai untuk seluruh badan kecuali bahagian kemaluan.
.
Cara-cara penggunaan:
.
Caj tungku selama 5 hingga 8 minit dan lampu khas akan terpadam secara automatik. Bantal akan menjadi panas sehingga 70 - 80 darjah celcius dan ia akan bertahan di antara 2 - 3 jam.


Sumber: http://www.homebisnes.com/bantalpanas/Tungku_Moden.html



Yg ni mcm kompem nk beli kot..tp tgh survey2 lagi few website yg jual sbb harga yg ditawarkan sume berbeza2..lagipon, berminat nk beli sbb leh digunakan even before bersalin..lagi2 skang ni mama dh start sakit2 pinggang sume tuh..dhlah tkde tukang urut kat umah so nilah masenye nk cube keberkesanan tungku moden ni mcm yg disebut2 kat atas tuh ye tak..=p

Stakat ni 2 brg tu jekla yg mama sh survey..pas setel beli 2 nih, nk survey breast pump plak..breast pump mama dulu dh serik nak guna sbb tk best langsung..hahaha..psl breast pump, nk kena tanye 'otai2 bf' dululah b4 beli..tp apepon, mama akan start beli yg manual dulu rasenye..if 'production' dh start menarik nnti br upgrade yg lebih bagus sket..ok ker cadangan diri sndiri mama tu ek..hihi



12 comments:

ieda said...

haaa tungku tuu bagus dikk dah ramai org guna skrg nie :)

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

kita ada survey gak lily..tp cam tradisional lagi bagus n puas je hehehe...

eT said...

baru tau function dia...
xpenah tau pon...
thanx 4 the info...:)
leh try pasni...

mama_umar_maryam said...

ok sgtla tu tungku camtu,buat sorg2 pon blhkan..hiihi..sonok tgk list lily ;)

Dilla Ady said...

kirenye tungku nih leh letak kt perut, kt kepala eh lily...

dilla dulu ade pinjam atuk hubby punye mat..mat tu panas ade batu2 yang kite leh panaskan pakai karen jugak..

tapi yg tu kite dudukkan, besar2 punggung kite nih la, so tak leh letak kt perut..yg perut dilla pakai tungku cam mikrofon tu..kena kukus dulu..


kalu tungku nih multipurpose, bagus nih lily beli...pas pantang pun still leh guna kan..so, takde la membazir

Sue said...

sue prefer tungku batu :) pastu masa dlm pantang sue prefer bertangas sbb rahim cepat kecut. badan pun sihat sbb peluh2 semua kuar. pasal breastpump tu, 1st nk tya lily mmg decide utk fullybfeed ke? kat opis nnt nak pam jugak ke? then kalau camtu better beli yang elekctrik coz jimat masa dan tenaga. Manual...erm lenguh tangan!! apakata cuba beli spectra3 dulu. harga dalam 300 lebih je. lebih kurang je dgn harga yg manual. pastu kalo nak beli yg murah gak, try to avoid brand yang tak specialist dlm breastpump like an*kku ke..p*reen ke... tak menjana production langsung! tu based on my exp laa...hehehhehhe up to u :)

lily azliyana @ mama zara said...

kak Ieda- mmg bagus ek kak..ni yg makin semangat nak beli nih..hehehe

Adlin- biaselah..ape2 benda pon yg tradistional n versi asal kompem lagi best n berkesan..tp tula..nk bagi senang guna jek tu yg berkenan ngan tungku versi moden nih..=p

eT- welcome dear..benda2 yg baik sama2 kite share kan..=)

lily azliyana @ mama zara said...

Zety- tulaaa.nmpak cam senang nk guna die..buat sndiri pon leh..=)

Dilla- mcm tulah rasenye..nnti dh beli baru leh try dilla..heheheh

Sue-baru 1st time berhajat nk bertungku sndiri sue, tu yg nk beli yg ni sbb mcm cepat dipanaskan n senang diguna..hehehe..psl bf, tak berani nk beli yg mahal2 tros. dulu mase Zara mmg guna brand pureen tu yg hampeh jek hasilnye..huhu

Sha@Mama Tina said...

Sha tertarik dengan set shaklee tu..apa salahnya cuba vitamin kan..tapi jamu sha rasa kena makan jugak cuma mungkin after pantang kot..

Idea nih..bagi org yg tak boleh pakai param pilis segala mcm sha ni..rugi je membeli set jamu homemade..

nza said...

org klantan mmg gigih brpntang + brtungku..lepas pntang mmg rasa bdn chat n ringan je lily...
Bagus gak ada mesin camtu ttp rasanya brtungku secara ori lg brkesan cz tekanan dr batu n tenaga mak bidan dpt kluarkn darah2 kotor kita tu..mcm mesin urut skrg..akak ada gak guna kerusi urut ogawa n food massage tu kt umah...xsama dgn urutan ori....
Apa pn alternatif boleh kita gunakan utk kebaikan kita gak.....

kakyong said...

dah ade testimoni ke yg guna tungku moden ni..

kakyong memang guna tungku besi jer.. turun temurun dari opah punya... ;)
org kata tungku yg dari batu sungai pun bagus...

ida khairani said...

Set berpantang Shaklee

RM100 sahaja untuk penggunaan 40 hari
40 tabs of Vita-Lea, 40 tabs B complex, 40tabs Vitamin C and 40 tabs Zinc
Full Pack RM215 penggunaan untuk 4 bulan

Promo mei- percuma 60 biji Alfalfa, penggalak susu.

http://www.shaklee2u.com (ida)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016