Sesi tonton NARNIA di malam Ahad..=)

Disebabkan papa Zara cuti seminggu n mama plak tak kerja ari Isnin semalam, so amiklah kesempatan kuar meronda malam Ahad arituh..Niat di hati nak pi beli mama nye maternity wear + carik hadiah kawen utk kazen mama kat Jusco Bukit Tinggi..so dah alang2 tu survey skalilah tiket utk citer "Narnia- The Voyage of the Dawn Treader" nih..aritu kan konon nak bwk Zara tgk movie ni kat JJ bukit raja tapi tk kesampaian sbb org ramai kan..akhirnye, dapat gak tgk n lagi best, tgk sama2 ngan papa pulak..=D..kitorng amik tayangan biasa jek tapi beli couple seat utk dok bertiga..




Overall komen psl citer Narnia yg ketiga nih..kire memuaskan hatilah pada mama..wlupon cume tinggal Lucy ngn Edmund as pelakon utama..Prince Caspian sgt hensem..n spt biasa gak, mama sgt suka ngan watak si singa Aslan tu wluponn die muncul kejap2 jek dlm citer nih (dh name pencinta binatang, watak binatang gak yg mama suke kan..hahahaha)..Ada gak watak2 baru ngan part2 yg kelakar..Apepon, antara Narnia 1,2 n 3..mama still rase Narnia yg first gak yg paling best..wktu pertama kali diorang discover negara Narnia yg penuh magik tu..=p. Narnia yg ketiga ni mama rase second bestlah..hehehehe

Klaaa..abeh citer psl Narnia..mcm biasa kena gak tepek gmbar2 sampingan baru lengkap entry mama ye tak..=p


Aksi sebelum kuar umah..ni Zara saje wat muka ngada2 lah nih..hihi


Mase nih baru nk posing bebetul..=)


Pas beli tiket, saje bwk Zara posing kat cni..act Zara ingat kitorng nak pi tgk movie princess Repunzel ni lagi..nasib baik time Narnia start die dh tak tanye2 psl PRINCESS die dah..hehehe

Sementara tunggu wayang start kol 10.45pm, cari brg kat JJ dulu..mcm biasa, dpt lagi 'hasil' PRINCESS dari mama..huhu

Ronda kat tingkat bawah plak..Zara teruja ngan pokok krismas yg penuh lampu2 nih..=D


Ngan mama plak kat pokok krismas yg lain..mama sibuk posing, die sibuk belek buku PRINCESS..=p

Gmbar last malam tuh..mama yg sibuk nak gak bergmbar kat poster Narnia nih..hehehehe..mase nih dh abeh tgk movie tu pon..kaunter wayang pon dh tutup..



p/s: Nasib baik Zara tk buat peel mase tgk Narnia nih..khusyuk die tgk smpai abeh..bile dh abeh tu die plak sibuk cakap "besttttttt citer Nania"..hihihihi....


14 comments:

Nana said...

bez x cite ni?
semalam ingt nk tgk narnia
sekali amrul tanya
narnia 2 dah tgk ke?
klw xtgk xyah la tgk narnia 3 ni hehehe
tp kita tingin nk tgk kang klw tgk tkt xpaham sebab xtgk part 2

nieda said...

pernah tgk narnia 1 je dulu..kemain lagi zara tgk movie.

ZanaNordin said...

tak berapa best ker lily?
cancel ler camnie...beli dvd jer ler...

nak tunggu TRON keluar plak ler

[-suziey-] said...

best eh cite ni..tu la tgk mcm best..bole la layan..zara pn behave je ek..

Diamilikku said...

best ehh???
akak mcm tak minat citer2 mcm nih..
tapi tgklah..nak bawak alesha gi jugak one sweet day...

Ummi Eisya said...

zara dah banyak kali tgk wayangkan..eisya ni aku lum pernah bawak lagi..takut dia tak nak masuk je..tapi bestkan citer nania ni.aku pun suka..

waaa perut dah besar..cute..teringat time prgnt..rindula..tapi oooo tidakkkkk..hihii

shila ariff said...

wah...kami pun dah tgk citer ni last saturday...tapi tayangan petang le...hazim tgk tak sampai habis pun...setengah citer je dia tgk then layan zzzzzz....hehehe...

Dilla Ady said...

alahai jelesnya la dapat tgk wayang...dilla tak berani lagi la nk bawak acha gi tgk wayang..takut2 die ngaruk, membazir jek kena kuar cepat..

sedangkan makan kt luar pun tak bape behave lagi, ni pulak nk bawak tgk wayang..huhu..

maya amir said...

best ek narnia nih lily?

ieda said...

wahh kena pi tgk narnia nie .. x sabar lak .. ermm biler erkkk :))

lily azliyana @ mama zara said...

Nana- hehehe..tkde kaitan pon Narnia 2 ngan 3..Narnia 2 diorang just nk tolong Caspian rebut balik takhta..yg Narnia 3 nih totally psl citer lain..Caspian pon dh jadik raja dah..=p

Nieda- kite Narnia 1 tgk kat wayang..yg 2nd tgk DVD sbb mase tu Zara kecik kot..tkleh pi wayang..heheh

Zana- ehhh..ok lah citer nih..cume compare ngan yg 1st suke yg 1st lagi..yg ni 2nd best..Narnia 2 paling tk minat..=p

Suziey- klu suke tgk citer fantasi2 mcm ni lehlah layan..hehehe

Kak Su-oooo..sy mmg minat citer mengarut mcm nih..tu yg ok jek nk layan..nk bwk Alesha, better tgu kartun ke ape kot..budak2 klu tgk kartun semangat sket kan..=)

lily azliyana @ mama zara said...

UmmiEisya- kena try dulu bwk baru tau..Zara mase 2st time bwk dulu pon fail..masuk kali kedua n seterusnye baru lulus tgk wayang..=p

Shila-hehe..tula..x sangka die leh layan smpai abeh..dhlah tanyangan malam kan..ingat die nk tido upenye segar bugar..

Dilla- lom cube lom tau...1st try mmg kena korban duit sketlah kan..hehehe..mane tau Acha terpegun tgk skrin besar tu trossss die behave tgk wayang smpai abeh kan..=p

kak Maya- sy mmg peminat citer2 mcm ni so kire oklahh..boleh layan..=)

kak Ieda- takpe..Narnia ni baru lagi kuar wayang kan..ade mase lg nk gi tgk..hehehe

mama_umar_maryam said...

siyesly xpenah tgk narnia nih..siap tnye student lagi best ke x..pastu diorg kate klu xpnh folo xyah tgklah nnt pening.heheheh

Nowwa Fitri said...

Handsome kan Caspian...tapi kali ni mmg best...tgk yg 3D lagi best...;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016