~Nitto Denko Annual Dinner 2010~

Malas nk type pjg2..tgk gmbar jekla..hahahaha



Date: 27 Nov 2010
(nasib papa Zara balik..klu tk, mmg tk dpt pergi sbb tkde org jaga Zara. pergi dinner pon papa yg tlg antar sbb mama malas drive)


Time: 6.30pm - 12am
(tp mama smpai kol 7.30pm sbb tgu mahgrib kat umah)


Venue: Holiday Villa Hotel, Subang
(hotel biasa2 jek..hihi)


Theme: Elegant Night
(mama?? tak reti nk elegant2..pakai sempoi jelaaaa)


Baru smpai tpt kejadian mase nih..sebelum makanan dihidangkan, smpat posing2 ngan kawan opis dl..=)


Yang ni curi kuar amik gmbar kat hall skjap..mama malas nk kuar kamera malam tuh so tumpang2 kamera org jek amik gmbar..=p


.

.

Malam tuh, menu adalah ala 'chinese style'..kire serve kat meja..slalu klu comp wat dinner, diorang wat style buffet jek..taun ni baru nak ubah suasana kot..heheh..mama suke jek sbb tk payah nak beratur n berebut2 makanan kan..=p. so, antara menu yg ada malam tuh..




Four season as appetizer..

Sharkfin soup yg tak berapa nak asli..rase kiub ayam jek lebih..heheh (tp takpe..klu yg asli lagi mama susah nk telan kot..=p )

Roasted chicken

Ikan kerapu masak stim klu mama tak silap..

Udang goreng butter

Nasi goreng cina

Pencuci mulut..yg dalam mangkuk besar tu tk tau ape name..ade sagu n buah2 dlm santan mcm tu..mmg sedappp..bermangkuk2 mama makan..hihi .

.

Alhamdulillah..kenyang perut malam tuh..makanan sume ok..sedap jek kat tekak mama..selain makan2, acara2 std mestilah ucapan bos besar, persembahan artis, anugerah pencapaian, cabutan bertuah dll. MC malam tuh ialah Bob Lokman..mmg kelakar n terhibur jek bile die jadik MC..=). Artis jemputan plak ade 2 org..yg sorang tu mama tk kenal..penyanyi wanita baru nama Faradila..yg lagi sorang ialah Ali XPDC..time Ali ni nyanyi bebudak lelaki plak yg lebih2 dok keruman depan stage..ramai mat rockers la katekan..hihi (sorry, gmbar sume artis mama takde amik yek...)



Pas makan n before balik, smbung lagi amik2 gmbar ngan kawan2 n bebudak operator..mane yg sempat jumpe jekla..serius mood bergmbar ke laut sket malam tuh..=p

last but not least, kad lucky draw mama malam tuh..agak2 bertuah ke nombor nih??


*



*



*



*



*



*



*



*



*



*



*



*



*



*



*



*


Alhamdulillah, sekali lagi rezeki anak dalam perut..ni kali kedua mama dpt lucky draw sejak kerja comp nih..1st time dulu mase ngandungkan Zara..dpt set memasak Vision..kali nih ngandungkan adek baby plak dpt hadiah 'kecik' sket but still, rezeki kan..rezeki baby yg bawak nih sbb selalunye mmg susah mama nk luck bab2 cabutan bertuah mcm nih..hehehee..

.

Ni dh smpai umah..Zara posing ngan hadiah mama..leh tahan berat hadiah ni smpai budak opis yg kena tolong angkut smpai kereta..leh agak tk hadiah ape tuh??.

.

Yup..hadiahnye ialah microwave oven jenama Samsung...act, set yg mama dpt ni kebetulan sama sebijik yg mama dh ade kat umah..so tk tau lagi ape nk buat ngan microwave 'terpijak' nih..either simpan dulu, or antar kat umah kampung, or rezeki cousin mama utk wedding gift die 3 minggu lagi..=p.

.

Ni plak doorgift utk dinner..simple jek..mug + face towel + beg Nitto...

.

.

p/s: sekejap jek dh 4 taun kerja kat Nitto Denko nih..taun dpn klu still keja kat cni dah leh dpt anugerah utk 5 tahun perkhidmatan plak..heheheheh


9 comments:

Nana said...

beznye ada dinner
kita kt opis mmg xde wat dinner2 mcm ni
klw ada pon company lain jemput
wah bertuah nye nombor naik ek
rezeki tu

ieda said...

ermm seronoknya kalau dinner nie dgn chinese style .. sedap kannn , berbanding malay style tuu .. :)

waaa congrats besar tuuu lucky draw tuu :)

littlehumblelynn said...

tahun nih ntah berapa kali ada annual dinner..opis nih pelik sikit..rasanya ada lagik bulan 12 nih..tp selalunya mcm malas nk pg sbb tiap kali pg mesti sibuk nak balik umah cpt2..teringat anak2!

lily azliyana @ mama zara said...

Nana- dinner setahun sekali jek utk treat staff..nk harap family day ker, jamuan raya ker,mmg takde..hihi..psl lucky draw tu, mmg rezeki kali nih..klu tk mmg tk bertuah selalunye..=p

Kak Ieda- oklah..mmg sedap makanannye..lain dari selalulah kan..=D

Kak Lynn- Bestnyer..mcm tu tkleh panggil annual la sbb dlm setahun byk kali dpt treat dr comp..kitorng mmg mengharapkan yg setahun sekali ni jekla..wlu acara kdg2 bosan2 jek, tp pergi gakla kan org dh buat majlis utk kite..hehehe

Dilla Ady said...

tak penah lagi ade dinner tuk company sendiri..tp kalu hubby nye dari tunang sampai la mase peknenkan acha dapat merasa dinner die..

skang di company baru die,tak tau la ade rezki tak merasa join dinner die..huhu..

beznye lily dapat microwave..dilla pun kalu lucky draw slalunye not so lucky..huhuhu..sedey..

Sue said...

bertuah betul mama zara ni tau. sue seumur hidup cuma sekali je penah menang lucky draw. selama kerja kat sini pulak dah 5thn tak penah pun dpt. hehe

ehhh jual murah2 la microwave tu. hehe sue cop dulu.

nza said...

wow, bestnya semua mknan tu....bertuah lak tu...kalu xmo bawak cni microwave tu...

kakyong said...

makan semua best2...

microwave??!! huhuu, kakyong ni memang dah tak menggalakkan kawan2 guna m/wave.. sbb penyebab kanser adalah dr penggunaan microwave... sbb cara pemanasan gelombang mikro ni tak bagus... nanti lah kakyong share kat blog...

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

sonoknya Co lily ada annual dinner. Co. norly jgn haraplah, juz dinner biasa jek yg ada. besday boss atau farewell dinner jek.jgn harap dpt melaram macam ni.huhuhu

bestnya dpt lucky draw.besaw hadiah tu, rezeki adik baby la tuh.hehehe

p/s: lily ada tak opismet nama Zamri Zailani???rasanya Co. dia nitto gak...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016