Bile ‘mak kucing’ berjumpe ngan anak kucing..

First of all, thanx sgt pade kawan2 yg sudi bagi respon ttg isu TADIKA semalam..masing2 ada bg pendapat ttg pekara tu n mama appreciate sgt2 sume pendapat korang..buat mase ni, mmg lom wat final decision lagi either nk mendaftar ke tk..kena bincang lagi sekali with papa + nenek Zara jugak..kenapa nenek Zara??sbb die pon org penting dlm idup mama..kebetulan next year mungkin nenek akan byk habiskan mase kat umah mama..insyaAllah, start bulan Feb mungkin nenek akan duduk sekali ngan mama smpailah mama bersalin..then 2 bulan jaga mama dlm pantang..pastu smbung lagi sebulan sbb nk jaga adek baby yg mase tu masih sgt kecil utk dihantar ke rumah bbysitter..sian nenek kan..anak dh besar pjg die jugak kena amik port tolong jaga..buat mcm mane..anak bongsu die punye nasib kena ber’PJJ’ ngan hubby tersayang..last2 terpaksa menumpang kasih n belas mak sndiri gak..=(..apepon kesimpulannye, klu nenek ada kat umah mama, of kozla die akan soh Zara dok umah gak stay ngan die..n mama act suka jek klu nenek dok ngan Zara sbb nenek ni bukan jenis jaga ‘kosong’ jek..tp mesti siap ngan ajar2 Zara skali mcm ajar baca, mengira n alif ba ta..cume tulah, klu dh dok umah tuh, tk dptlah Zara bergaul n bersosial ngan rakan2 sebaya lagi..haihhhh..tu yg mama kate kena bincang ngan papa n nenek gak..

Opssss..tajuk lain, tp intro dh melalut panjang ke lain pulak..huhu..

Ok2x..back to the topic k..act nak citer psl ‘mak kucing’ nan sorang nih..sape lagi klu bukan si Zara..Zara ni mmg pencinta haiwan yek kawan2..n salah satunye dh tentulah cat ngiau ni (haha..zara panggil kucing mesti sebut cat ngiau)..aritu mase balik kampung Rengit, tk jumpe plak ngan kucing betina yg nenek bela tuh..silap2 hb dh ilang, mama lupe nk tanye. So time balik umah atuk Pt Raja baru Zara berkesempatan lepas gian main ngan cat ngiau..itupon bukan cat ngiau belaan atuk, tp belaan nenek sedara Zara yg dok sebelah umah..mmg byk giler kucing die, dekat 20 ekor kot..siap ade umah kucing lagi..

Meh layan gmbar Zara ngan cat ngiau die..



Zara bergmbar depan ‘rumah kucing’..heheh..dh name org kampung..sempoi jekla umah kucing tu kan..

.

Kt bwh umah kucing tu ade plak reban ayam isi anak2 ayam.. makin sukelah Zara..dpt tgk cat ngiau, n dpt tgk ayam jugak..jakun wehhhh budak nih..

.

Nenek papa yg sgt rajin melayan satu2nye cucu kesayangan..=p

.

Haaa..yg ni kami pi cilok sekor anak kucing bwk balik umah..punyelah suka si ‘mak kucing’ dpt melayan anak kucingnye bermain..heheh

.

Smpai tertiarap2 dpt tgk anak kucing main2..act mama bagi lidi + ikat ngan plastik utk Zara main ngan anak kucing tuh..mase ni si anak kucing dh berjaya ‘tangkap’ plastik kat lidi tuh..=p

.

Ohhhh..smpat posing ala princess kat mama..

.

Ptg tu gak kitorng bergerak balik ke shah alam..tk smpai 15 minit masuk keta Zara dh terbongkang kepenatan dah..n part paling best, die dok n tido kat belakang..lapang gila rase riba mama nih dok depan sorang2..hehehehe.

.

P/s: ade jek video Zara tgh layan anak kucing tu main..tp malas nk upload sbb upload vid kat blog ni kompem lembab giler..huhu


8 comments:

ieda said...

ooo zara suke kucing rupenya .. ermm bukan main layie .. siap terbaring2 haaa ..:)

tapi kan for advice dari akak .. kalau boleh jgn dibiarkan anak2 kecil kita terlalu rapat dgn kucing nie ,sbb boleh menyebabkan asma .. nie dari kawan akak lah .. dia cakap masa kecik2 dulu dia memang terlalu cayangkan kucing .. sampai selalu cium2 , tidur punn ngan kucing dia sampai kena asma .. sampai ke besar nie dan dah berkahwin asma dia masih kekal ..

anak2 akak minat jugak kucing tapi akak x pelihara sbb akak geli dan salah satu faktor risaukan bulu dia lah kan ..

lily azliyana @ mama zara said...

kak ieda- huuu..bukan stakat kawan akak..ni mama Zara ni pon same gakla..mmg 'antu' kucing dari kecik..siap gomol2 n cium2 kucing sume..tu yg kena athma gak tuh..mcm Zara ni kire under control lagi sbb sesekali jek die dpt main kucing coz tk dan nk membela..lagipon die stakat main n tgk2 jek berani..time kucing tu nk gesel2 ngan die lari jugaklah..hihi

nza said...

so sweet tgk zara dgn kucing tu....

Nowwa Fitri said...

Comey..bilala mama Zara nak order cekelat ni...heheheh

Diamilikku said...

alesha suka kucing jugak..tapi still takut2...aisy langsung cannot go..siap buat aksi geli geleman kalau kucing meh dekat...

Dilla Ady said...

leh geng nih..acha pun suke nyeow jugak!

chomel la posing pwincess tu!

Sidratul Muntaha said...

zara dah besar..
dia phm mama dia tak larat tu.
huhua.
sori tak respon psl isu tadika tu
mgm tak thu nak kata ape sbb belum tempuh lagi..

maya amir said...

suke kucing eh zara.. kalau airell, die gi buli kucing tu..bile kucing tu datang dekat..nangis..adehhh...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016