Kakak dah pandai duduk belakang...=p

Ini kisah anak dara kami lagi..hihihi...

Act, dari sejak kecik hinggalah ke besar nih, Zara mmg sangat2 suka duduk kat pangkuan mama wktu dalam kereta..Yg mama pulak mmg lebih suke dok kat seat penumpang depan, compare to seat belakang..so even balik kmpung or pi jauh mane pon mmg terpaksalah mama memangku Zara kat depan tu sbb cam tk selesa nak duduk belakang (kecuali terpaksa sbg cth mama menumpang keta org laen)..If mama drive berdua ngan Zara pon, Zara lebih suke dok kat kerusi depan sbb dh terbiasa kot..bab pakai seat belt tu, mmg ikut mood die..time mood ok, kompem dok diam siap bertali pinggang sume..tp time mood bosan, mmg tk reti dok diamlah..kdg2 siap nk berdiri lagi..nasiblah stakat ni tak pernah lagi kena tahan dek abg polis..huhu..

Nway, bile mama dh pregnen adek bby nih mulalah rase extra penat bile memangku Zara tuh..yekla, perut pon kompem tersepit kan..rase mcm dihenyak2 dek bontot Zara yg dh makin besar tu..hahahaha..so slalu cakap2 kat papa.. " Camnerlah klu Zara dh ada adek ni..silap2 berebut peha mama ngan adek.."..hehehehe..bile soh die dok belakang, mesti tk mau punye..nk gak berkepit ngan mama ni haa...

Apepon, dua tiga menjak ni tgk ade perubahan plak kat kakak Zara..tk perasan sejak bile die dh mula pndai nak dok belakang..kdg tu time amik dari taska die sibuk soh mama bukakkan pintu belakang utk die, taknak dok depan dah..minggu yg baru ni papa balik kan..pon die pilih nak duduk belakang..alahaiiii..suke btol mama..rase 'ringan' peha mama ni daripada biasa..kekekekke..tp..kire Zara ni baru2 gaklah nk biasakan diri dok kat seat belakang tuh..so kadang leh dok diam, kdg dok tertonggeng usha keta kat belakang, n kadang tuh, die bosan dok sensorang, die pndah gak dok depan ngan mama..hehehehe..tkpelah sayang..pelan2 ok..yg penting, adek baby dh ade nanti Zara kena mengalah dok belakang tau..=D


Meh layan gmbar Zara wktu weken baru ni yek..


Seee..dh dok belakang dh..tp still ngendeng2 kat tgh tu kacau papa drive..hihi
.
Papa yg serius drive, Zara yg syok nk bergmbar, n mama yg bizi bodi nk interprame tapi tk berjaya nmpak muka penuh..=p
.
Hah..yg ni baru nmpak muka mama..lebar sungguh rasenye pipi mama tuh..huhu



Act, gmbar kat atas ni gmbar ari Sabtu..kitorng kuar nk pi lunch + shopping brg keperluan kat Giant Kemuning Utama yg baru bukak tuh..smpat singgah makan kat KFC dulu sbb ade org tu dok mengidam..opsssss..bukan mama yek..kali ni papa plak yg sibuk mengidam nak makan KFC..dh lame tk makan katenye..hehehehe


Mama n Zara @ KFC Kemuning Utama

Inilah die orang yg mengidam tuh..hahahaha..wktu ni papa pakai spek sbb mata sebelah die dh mula dijangkiti virus sakit mata mama..huhu

Dari KFC ke Giant, Zara masih setia nak dok belakang..=p

Before start shopping, smpat singgah arked mainan kat Giant n dulu

'Hasil' Zara pd hari itu..Pencil case PRINCESS yg berisi notebook, pencil, pembaris n pemadam PRINCESS..sukelah die dpt tmbah koleksi PRINCESS tu kan..=D

Smpat curi2 amek gmbar bertiga..ni mama dh crop sket gmbar ni..klu gmbar yg asal, lagi nmpak jelas keBESARan mama tuh tau..huuuu



Ok..last but not least, nk tepek gak gmbar2 Zara b4 kuar umah tgh hari sabtu tuh..hehehe..kali ni terbalik plak upload..slalu gmbar2 posing kat umah mama suke letak kat atas kan..=p



Special pose utk sume..our adorable PRINCESS...
Serba pink yg tak tahan tuh..mmg ciri2 gegirl mesti suka PINK ek..=p
.
Papa's little girl..tgk papa pakai spek yg die pon sibuk nk berspek tuh..hehehhe



Orait..smpai cni dululah..nanti2 smbung lagi citer ujung minggu k..=D


13 comments:

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

wah, kakak Zara dah dok kt belakang lah..big girl sungguh

norly pun tgh train Zahra dok kat belakang, setakat ni hanya separuh jalan jek mampu bertahan...
separuh jln lg, tetap nak dok atas peha gebu mama dia ni.ekeke

Dilla Ady said...

sweet jek zara in pink!

da besar da die ye..bebudak nih kekadang macam paham jek kan lily...

dilla setakat nih tak penah lagi drive berdua ngan acha..die tak leh duk diam..kalu papa takde, konpem tak ke mane2..huhu

nza said...

alhamdulillah makin membesar dia mkn memahami......

Sidratul Muntaha said...

setot dari umur bape yer mmg conquer seat depan tu
so..
mmg dah lama dah tak pangku dia
since dia dah 2 thun kot?
mmg menonong jer duk depan
tpi bab berebut tu lily
mmg ari2 minggu kena rebut dgn budak2 ni
kejap2 abang dia mintak peluk
kejap2 nak dukung
adik dia pun sama
pantang nmpk abg dia menebeng,mulalah dia memekak

OneSimpleMother said...

gud girl kakak zara.. dia tau dah nak dekat dapat adik ni kot.. :)

lily azliyana @ mama zara said...

Norly- haha..slow2 ye tak..Zara pon tgh proses membiasakan diri nih..harap bile adek dh kuar nanti pndai2 lah diorang membawa diri kat blakang tuh..=p

Dilla- Zara dl dari kecik dh biasa bwk die kat umah bbysitter kan..cume mase kecik2 die pndai dok kat bby carseat tuh..makin besar, makin melasak..nak dok sndiri plak...huhu

kak Nza- harap mcm tulah kak Nza kan..=)

Ayu- huuu..gamaknye nanti anak2 kite pon serupa kot..berebut kasih sayang mama..hahahaha

Onesimplemother- harap mcm tula..tros memahami bile adek dh kuar..hihi

Izan Ishak said...

agaknya dia dah faham mama mawak adik dalam perut tu. good girl lah~

tp cam izan ni pun, selalu sgt twin nak duduk depan dua2 sekali..lepas tu sampai tertido plak tu...

nieda said...

zara dah makin independent, nak duduk belakang. bagus. hehe

owh dah buka yer giant tu? boleh terjah nanti. hehe

Diamilikku said...

dia dah mula terasa luasnya dan selesannya duk belakang sebab tu dia duk belakang...
that's y akak invest sket pasang cd player dalam kete..biar dia duk belakang layan kartun....hehehehehhehe

Sue said...

Kemain lg anak dara ni dgn gown n speck dia yea... oh cekak wajib ada! hehehe...

jenuh gak kalo peknen, anak masih nk riba kan. damia pulak suka duduk kat console box tgh2 seat antara driver n sebelah driver. skang ni adik pun sibuk nk duk situ. siapa cepat dia dapat. hehe. geram je

lily azliyana @ mama zara said...

Izan- alahai...Izan dhlah kurus jek..klu serentak 2 org duduk atas ribe lagilah sesak kan..hehehehe

Nieda- heheh..baru seminggu bukak..silalah terjah..oklah utk beli brg n bwk anak main2 kat situ..=p

Kak Su- mmg pon rasenye..br die tau dok balakng lagi selesa kan..kdg siap baring2 lagi..nk pasang CD player, nanti dulu kot..mama n papa die tkde bajet lagi..hahahaha

Sue- hihihi..cekak wajib ade baru complete nak feeling2 princess..=p.

eT said...

bagus kan...
me plak terbalik...my dote dok depan..ibu dia plak kene dok belakang..
kalo x, senak perut ngan bb kt dlm tuh...huhu

TEKA & MENANG

Nana said...

hehehe zara sama mcm damia
skang org suh dpn dia xnak
nk duk kakang (belakang)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016