LEWAT!! n Dua kali sesi makan di Plaza Ole2x..

Wahhhh..skjap jek kan dah ari Jumaat..mcm tak terasa jek dh seminggu berlalu..belum lagi bile belek2 dh masuk bulan Dec dah pon ni haa..tk smpai berapa puluh hari jek lagi nak masuk 2011…huuuuu..cpt tol wktu berjalan tnpa kite sedari..

Ohhh..ckp psl Dec..mama kerja ngan rase susah ati arinih..sebabnya?? baru jek masuk 3 dec tp dah 2 kali mama dtg lewat ke opis..huwaaaaaaaaa!!! risau2x..2 bulan lepas kan mama slalu ngadu psl bos dah start complaint psl isu kedatangan mama yg tak memberangsangkan..act utk Oct ngan Nov, alhamdulillah mama dh improve dr segi attendence..berjaya adjust mase utk dtg awal ke opis..TAPIIIIII..bulan ni dh start balik dtg lewat nmpaknye..kalau dulu isu dtg lewat sbb Zara meragam pagi2 nak gi taska n mama lewat sbb dok pujuk die baik2 smpai die good mood kn..tp kali nih dh terbalik plak..few days ni die senang sgt nk bgn awal..soooo..bile dh bangun awal tu, leh plak ajak mama borak..ajak mama layan die..mintak itu ini..tu yg tk sedar masuk2 keta dh lewat rupenye..huhu..harap minggu dpn mama dpt adjust balik masa mama..bos bagi chance 2 kali sebulan jek utk dtg lewat..means utk Dec ni mama kena pastikan mama tkde lewat2 lagilah..harap berjayalah kan..tk mau dpt ‘surat cinta’ dari bos lagi..=(

Klaa..tukar topik nombor 2 plak..psl sesi makan2 ni tkdelah menarik sgt pon..tp dh tkde gmbar lain nk share kat blog ni. So tepek jekla gmbar mama makan2 kat Ole2x jumaat minggu lepas..Jumaat tgh hari, lunch ngan kwn2 opis kan Nasi Ayam Penyet AP..best giler AP ni dh bukak kat sek 18 tuh..senanglah mama nak terjah..pastu sblh ptg pas kerja plak, bwk Zara gi makan kat Pak Li Kopitiam..act bwk Zara kuar mase tuh sbb nak carik tudung nk gi dinner..so alang2 kuar mkn sekalilah..mama mmg sukeeeeeee sgt2 klu dpt bwk Zara kuar jalan2..alhamdulillah..klu dgn mama anak dara tu tk byk ragam..nk bwk makan ke, jalan ke, main ke mmg senang..tp klu papa die ade, mulalah manja tk bertempat. Mintak dukunglah..pilih2 tpt makanlah..sabar jekkkk papa melayan..=p




Kawan2 opis mama..Miza, Faezah n kak Siti..

Mama n junior segroup, Nadiya..gmbar spoil dek cahaya kat belakang..

Again..apsal muka mama sememeh semacam nih..huhu

Choc ice blended yg super yummy..punyelah byk smpai melimpah ruah..balance tu siap mama tapau bwk balik opis lagik..=p

Nasi ayam penyet yg sentiasa menjadik idaman hati..sume org pon makan set yg sama harituh..

Ok..ni time makan2 ngan Zara plak..kena carik port best br anak dara ni leh duduk diam lelama..=D

Cayang anak mama..

Choc ice blended yg kedua utk hari yg sama..huhu..jgn smpai kena GDM sudah asyik makan manis jek..

Request from Zara..mee cuppp..kongsi berdua ngan mama

Tmbahan utk tekak mama..roti bakar yg sedappp...=p

Mama n Zara..see..port best yg dimaksudkan kat dpn cermin sebenarnye..ini budak cukup suka klu dpt tpt yg ada cermin2 nih..sng nak belek2 muka perasan comel kot..hahahaha

Mama n Zara lagi..sayang Zara sangat2x!!!.

.

P/s: nak layan Zara puas2 sebelum adek baby die kuar..mklumlah, bile dh ade anak kecik lagi sorang nanti, mesti susah mama nk handle 2 org klu kuar sndiri kan..kena tunggu papa balik gamaknye baru leh kuar meronda..klu skang ni, bosan sket jek mulalah plan nk bwk Zara kuar even weekdays pon..=)


10 comments:

mama_umar_maryam said...

hehehehe, takat ni zt blm brani kuar sorg dan budak tu berdua..mau pensan dulu

lily azliyana @ mama zara said...

Zety- haha..tau takpe..anak sorang leh lagilah..nnti klu dh ada adek si Zara tu rasenye pon tk yakin mama nk bwk kuar sndiri kot..=p

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

samalah lily
zana pun dah 2 kali merah dah..tp nak buat mcm mana time nak keluar rumah tu ler si batrice minta susu ler....suruh buka tv ler .....kalau pass kat papa dia...nanti dia nangis.nak kita gark buatkan...so, kena gark layan kehendak anak tu

belum lagi bab nak bagi anak bulu2 makan....

littlehumblelynn said...

lily

wah..nanti dah ada adik kena adjust car seat siap2..that time zara dah besar,,dah leh tlg pegang botol susu adik!!take care..nampak sarat tuh!!

maya amir said...

best tak nasi ayam penyet die.. i loikee ayam penyet:)

Dilla Ady said...

beznye choc blend tu..wahhh...terasa2 mocha blend kt tekak nih..hihihi..

dilla nih pun sib baik la kerani yg handle attandance tu tak brape concern kt fingerprint kot tak berkajang2 dapat surat cinta dari boss..

nak mandi la, nak duit la, nk tgk tv la, nak susu la, haihhhh....mane la nk sampai cepat kt opis?

nza said...

masa utk zara manja2 dgn mama..nnti dh ada baby trpaksa la perhatian lbh pd baby....

ieda said...

kalau akak lewat , pandai2 lah cover line .. balik lak lewat heheheh :)

Diamilikku said...

betul betul betul...nanti dah ada dua org anak..akan mula rasa malas nak kuar..duk umah lagi bagus..biar lah boring tak hingat pun..sebab memang akan susah nak handle dua org..mungkin masa baby takpe lagi..tapi kalau dah masuk umur aisy macam sekarang...aduhhhh stress ok kalau bawak kuar tanpa peneman...jenuhs nak kepung...dua2 aktif

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

mak aiih, tiap kali nampak gambar ayam penyet jek, terus telan air liur.terus terasa nak mkn gak...alahai...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016