Nyum..nyum..nyum....di Pizza Hut...=)

Minggu ni sekali lagi minggu tanpa papa..mmg sungguh bizi papa nmpaknye sejak 2 menjak nih..huhu..mama? terpaksa REDHA..sebab memikirkan tempoh nak bersalin tk lame jek lagi..biarla papa bz kerja n susah dpt cuti skang ni asalkan time adek bby nk kuar papa ada kat sisi kan..

So, utk menghilangkan kebosanan sndiri, mcm biasa bwk Zara jenjalan lah ape lagi..ari Sabtu ade majlis house warming kwn skolah mama kat Bandar Putri Klang..umah die seberang hway ngan umah yg mama beli tuh..kirenye klu taun dpn mama pindah umah, jadi jiranlah kami..tp semalam mase majlis tkde amik2 gmbar sgt so tkleh tepek kat cni..=p. Ahad plak, act ade 2 jemputan majlis dr kawan2 blogger..first kenduri berkhatan oleh cik Ita cute virus..second double bash bday party oleh mama Zety..klu boleh nk pergi sgt dua2 majlis ni tp segan nk gi sndiri sbb papa takde kan..yg majlis Zety tu kat Bangi so satu hal lagilah tak reti nk drive jejauh klu berdua jek ngan Zara..huhu..so mintak maaplah byk2 pade kwn2 mama yg mane mama tk dpt pergi majlis korang tu yek..insyaAllah, lenkali kite jumpe lagi k..=(

Nway, back to the real topic...

Semalam mama bwk Zara makan2 kat Pizza Hut..kire brekakfast merangkap lunchlah sbb mama kuar umah dlm kol 11 lebih..mmg dah lameeeeeee sgt tk makan2 kt pizza tau..so semalam bwklah Zara kat Pizza Hut Kemuning Utama tuh..kat sane tpt baru so kawasan mmg luas n decoration pon cantek..Zara pon in good mood jek mase tuh so dua2 leh makan ngan tenang..hehehe


Opssss..sebelum kuar umah mesti kena amik gmbar dulu..aksi wajib..hahahaha

Baru smpai mase nih..syok jek Zara dpt dok kat kerusi empuk tuh..=p

Smbil tunggu order, smpat bukak buku nak conteng2..oklah kan..ade jugak aktiviti yg berfaedah ye tak..=p

1st meal yg smpai..mushroom soup..fevret Zara nih..

These are for mama..sukeeeeeeee..lame tak pekena coke n pizza..pizza tu siap request nak set cheezy lava lagi..heheheh

Sedapnye die hirup mushroom soup..=D

Mama pon nk interprame..terpaksa amik gmbar sndiri jek sbb tkde yg boleh diharap..=p
Our meal..saje order spageti utk Zara sbb die suka makan mushroum soup + spageti tuh..=)

See..berselera die makan..spageti berkuahkan mushroom soup..hehehehe

Last but not least..one scoop ice cream utk budak kecik kesayangan..langsung tak bagi mama jamah eskrem tu tau..huhu



Agak2, abeh tak makanan yg mama order sume tuh?? hehehe..klu abeh, mmg buruk lantak sungguhlah 2 beranak ni kan..=p..mama berjayalah makan 3 keping pizza + mushroom soup suku mangkuk gamaknye...balance soup mmg bahagian Zara + die makan spageti tu sket..balance spageti, tapau bwk balik jekla buat makan ptg..hihi...

Pas makan2 pizza..smpat gi jengah warehouse sale Anakku kat Jalan Nenas (ye ke name jalan ni..tk sure plak)..ingat nk beli sket2 brg2 keperluan utk adek bby Zara tp lastly, satu benda pon tak beli..mama sebelum ni mmg tk pernah pon gi mane2 warehouse sale..sbbnye mama spesis 'alah' ngan org ramai n bersesak2 kan..yg Anakku ni sbb dekat jek ngan umah so teringin nk tgk gak..so semalam dhlah ngan panasnye..ngan ramai orgnye..ngan susunan brg bertimbun2 lagi..trosssss ilang mood nk shopping..lagipon papa takde so takut gak kalau at the end Zara meragam lagi mama kelam kabut kan..sekali lagi, mama REDHA balik ngan tangan kosong..tunggulah bonus bulan 12 nih mama ingat nk shopping kat Jusco jek cam biasa..hehehehe

Klaaa..stop cni dulu k..nnti smbung lagi psl aktiviti outing ngan Zara semalam..=p


11 comments:

maya amir said...

heheh..kite sama laa.. allergic tul org ramai2 kat shopping complex..kalau nak beli barang kat jusco, confirm kuar umah awal, kul 10 mesti terpacak dpn jusco..sonot shopping mase tu, tak ramai org:)

Diamilikku said...

akak makan pizza hari sabtu...lamaaa sungguh tak makan...habis semangkuk sup dan tiga slice pizza...tapi rasa macam tak kenyang..selalu ada add onn chicken wings tapi awal2 tu takut membazir terus tak order..nyesal sungguh..kalau tak memang buruk lantak la akak awak ni makan...hehehehehhe :)

Dilla Ady said...

lily pakai suar jeans ye da sarat nih..tak sakit eh perutnye?dilla tak berani lak pakai..

lily num coke da sarat2 nih? dilla mase preggykan acha, langsung tak sentuh air tu..mil ckp nnti baby leh sindrom la ape la...terus takut nk num...sampai kekadang terpaksa curi2 tu pun 2,3 teguk jek..punye la takut..

kalu gi fast food rest camni, automatik darlin' trus order milo satu! hihi..

zara leh geng acha..antu mushroom soup pizza hut!

lily azliyana @ mama zara said...

Kak Maya- tula psl..org ramai kat shoping complex pon kkdg leh buat sy pening..ni lagilah jualan gudang mcm tu kan..wlupon harga murah, tp keselesaan membeli belah tu pon penting jugak..=p

Kak Su- takpe..sekali skala makan ok jek..tk abeh leh tapau bwk balik..hehehehe

Dilla- hehe..tu suar jeans tp maternity punyelah..so pinggang die jenis getah..selesa jek pakai smpai sarat..pasal coke, ok jek minum asal tk berlebihan..selalu org kate tk elok minum gas awal2 preggy sbb die kan 'tajam', takut janin gugur. then tk digalakkan minum air gas sbb kandungan gula tinggi..leh bawa pd GDM (diabetes wktu preggy)..psl bby sindrom ke ape tk pernah plak dgr..=)

shila ariff said...

kami pun dah lama tak lepak kat pizza hut..last mkn piza kat domino's kat ipoh last month...

littlehumblelynn said...

**gulp..telan air liuq nih..lapar :)

nza said...

Mak oiiiii....xthn tgk pizza...lama dh xpekena pizza......

Mkn perut lily membesar mkn cun lak akak tgk.......

lily azliyana @ mama zara said...

Shila- hehe..tula..bile lame tk makan, nikmat sungguh time dpt menghadap tu kan..=p

Kak Lynn- haha..tkpe..dh lunch time pon kan..leh makan kenyang2..

kak Nza- aiseh..makin kembang semangkuk kak Nza ckp mcm tuh..cun ker masalahnye..berseri2 kot lagi sesuai sbb tk sabar nk menimang org baru..=D

firahadifa said...

wahhh.. sedapmya.. tetiba nk order pizza hut.. hehe

kakyong said...

mujur lah dah dpt makan pizza bbrp minggu lepas.. xde le terliur tgk lily makan pizza..

kakyong masa hjg2 preggy dulu. teringin juga nak minum coke/pepsi/.. okay je kalo minum dgn air sbb dah cair kan, xde la manis semanis2 nya..

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

sedapnya pizza...lom kesampaian nak mkn lg.nyum-nyum.

p/s: tatau pun ada warehouse sale kt anakku tu..dulu norly pernah keje kat ctu, xde plak kwn2 bgtau ada sales.huhuhu.tp, kalo ada pun, mmg xdapek nak gi sbb papazahra mmg xsuke gi wrehouse sales neh, xske bersesak...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016