Owhhhh..i MISSSS that moment...!!!

Salam Selasa sume..mama baru start keja arini..semalam comp cuti menggantikan cuti Krismas ari Sabtu aritu..nway, utk hari ni, just nk republish gmbar2 dari satu entry lama..2,3 ari lepas mase kemas bilik mama ada belek album2 lama Zara..tu yg tertengok balik gmbar2 kt bwah ni..

Seriusly, rindu sgt ngan moment2 mase tu..time ni Zara baru jek dlm 10 bulan..baru nk pndai jalan jatuh..gigi pon baru tumbuh beberapa btg..disebabkan mama sgt eksited mase tgk Zara dh pndai jalan, maka ade satu hari tu mama hire pgrapher utk amik2 gmbar2 Zara tgh berjalan..time tu papa kerja, tp ngn gigihnya mama dok angkut Zara pi Taman Tasik Shah Alam nk wt sesi photoshoot..wlu semput melayan Zara, tp sgt berbaloi sbb gmbar2 tu dpt diabadikan utk kenangan mama n family kan..nk harap amik gmbar sndiri, dhlah tak cun..pastu sume pon tak bercuci dok simpan rapi dlm pc jek..=p

Klaaa..enough saying..meh layan gmbar2 lama Zara ni k..=)..gmbar yg kat bwh ni sikit jek sebenarnya nak banding yg dlm album..malas plak nk cari balik cd softcopy gmbar yg penuh tuh..tu yg mama copy gmbar2 bwh dari entry mama yg lama tu jek..heheh..

.
one of my fav pic..zara seems sooo ayu wth the flower kan..



bahagianye mama tgk zara ceria mcm ni (abaikan latar belakng dgn dagu berlapis tu yek..hehe)

meh cni mama sayang sket..mama pon nk interprame dlm gmbar zara..=p

geram tgk zara..

geram..geram..dan geram lagi..

aksi berjalan zara..

this also one of my fav pic..=)

kasut yg entah dah tercampak ke mana mase nih..hehe..

*Photographer of the day: Linda Latip (skang blog dh tak aktif..tinggal fb jek...heheh)



p/s: act malam tadi mama agak kepenatan so tak dan nk wat scheduled entry utk aktiviti2 yg terbaru..skang ni cepat jek rase penat dan letih walhal buat keja tk byk mane..basuh baju 2 round, sidai baju, kemas bilik n ruang tamu + basuh pinggan jek pon dh leh buat mama rase nak tido awal...huuuu...




13 comments:

ita cutevirus said...

biaser la tu lily...
walaupun keje tu nampak sikit, tapi bagi ibu mengandung tu banyak..
kalo diikutkan orang dulu², org mengandung ni langsung tak leh buat ape²...
menyapu pon tak boleh tau...

Nana said...

cantiknye gambar photoshoot
suka tgk gmbr zara yg terselit bunga kt tinge tu mcm main nyorok2 hehehe

ninieZUERYANNIE said...

teringin gak nak wat utk Qisya..

Dilla Ady said...

tembamnye la zara mase kecik2 nih...geram btul tgk!

lily azliyana @ mama zara said...

Ita- huhu..klu mcm tu bestnye la hai..tp klu tak buat kerja umah, sape lagi nk harap ye tak..takkan spjg mase goyang kaki jek..sangap dibuatnye..=p

nana- haah..kite pon suke gmbar yg tuh..=D

Nong- buatlah nong..sebelum adek die kuar buat photoshoot sekali utk die dulu..hehehee

Dilla- mmg tembam..sbb tu geram..rindu giler zaman zara kecik2 nih..skang nk jadik kakak dh ha..=p

YatieJay said...

Rindu kan tengok anak2 kita yg masih kecik dan tak banyak karenah. Akak ni kekadang sampai bergenang2 air mata tengok gambo2 lama naufal (emo lebih!)

Zara kecik2 rambut pendek mcm boy pulak akak tengok. Sekarang dah ayuuuu.....mcm kakak-kakak daaahhh...

Sidratul Muntaha said...

paling suke gambo 1st!
huaha
comelnya zara!!

Ummi Eisya said...

alalaa..comelnya zara..pic pun cantik..memang best bila terkenang waktu anak nak membesar ni..lepas ni tunggu satu lagi lak..

mama_umar_maryam said...

aah mmg lily..klu tgk gamba2 lame anak nih..skg tgk gamba budak ber2 tu blh tertukar2,hehehe

Sue said...

happynyeee zara!!! seronok kan skali skala mengimbas kenangan masa anak2 kecik dulu... ermmm seronok sgt esp time diorang belum tau apa2 lagi..

kakyong said...

gamabr yg 1st tu pernah letak kat header kan...

Sha@Mama Tina said...

comel comel comel

nza said...

sweet moment....akak pn suka kalau belek2 gmbar anak masa kecil2...indah sungguh rasanya....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016