Aktiviti 1 Muharram..

Salam Maal Hijrah utk semua..=)

Arini rasenye mostly sume bercuti umum kan..mama pon tgh lepak2 kat umah jek ni..Anak dara kesayangan lom bangun tidur lagi..hehehehe..smalam tk tau smpai kol bp die layan kartun sedar2 dah tido sebelah mama..

Nway, arini tk tau lagi nk wat ape..kemas2 umah, basuh baju lipat baju tu basiclah kan..tp selain tuh, tgk pikir2 lagi either nk kuar jenjalan ke tak..smalam mcm berangan nk makan2 kat umah jek..masak cincai2 udahle..Zara pon jenis senang jek..ade nasik, kuah sup + telur dadar pon die dh layan..isunyeeeeee..tk tau apsal arini mama dh rase malas plak..nk pi masak nasik pon malas..hahahaha..kronik tk..mulalah terasa nk bwk Zara lunch kat luar jek..haihhhhhhh..sian adek bby..rasenye mmg die asyik makan 'hasil' air tangan org lain jek sepanjang dlm perut mama nih..kakak Zara pon same kesian..mamanye punye mood dari awal preggy smpai skang dok memanjang MALAS aje..huhu

Ohhh..sementara tunggu Zara bangun tido ni mama pon ade agenda sndiri sebenarnya..dok sibuk tgh survey hotel utk cuti2 mesia aka babymoon kami tahun dpn..yekla, January 2011 tahun depanlah kan..hehehehe..harap sangat2 plan bercuti ni menjadik..mklumlah, few month ni mama n papa masing2 boleh tahan sibuk ngan keja..otak n badan mama ni dhr ase letih n penat sgt2..hope percutian tu nanti leh jadik terapi kembalikan semangat mama nih..ohhhh..destinasi percutian tak jauh mane pon..yg penting, dpt spent masa berkualiti bersama2 family tercinta kan..=D

Oklah..penutup entry ni layan gmbar Zara n family mase bercuti kat Bali bukan February lepas..rindu sgt moment bercuti mase tuh..ntah bile dpt gi ober the sea lagi ntah pasnih..hehehe






9 comments:

♥-- emieysandra --♥ said...

salam maal hijrah buat mama zara sekeluarga ;)

Ummi Eisya said...

salam maal hijrah..nak bercuti..bestnye..cecepat cuti sblm kena kurung nanti..hihii

shila ariff said...

salam maal hijrah lily...biasa le tu lily, kalo duk berdua je..mcm malas je nak masak sbb mkn 2 org je kan..bebudak ni plak mkn ckit je..mama dia plak yg tolong habiskan...

p/s: ingatkan kami je yg tgh plan utk pi bercuti2 mesia next year...hehehe..kami baru book flight ticket ke KK..nnti leh le bgtau kami mana tpt yg menarik utk pi jln2, mkn2, n hotel yg selesa utk tido...hehehe...

ida khairani said...

bestkan dpt holiday..

lily azliyana @ mama zara said...

emieysandra- thanx yek..sama2 kite tingkatkan amalan utk tahun yg baru ni k..=)

ummiEisya- hahaha..sudah semestinya..kena gak gi jenjalan b4 deliver ni kan..klu tk, tunggu adek Zara besar nnti barulah leh gi bercuti2 semula..=p

Shila- best tu nak pi KK..kami klu stakat sandakan ngan kundasang jekla prnah smpai..KK lom smpai lagi..hihi..apepon, jgn lepaskan peluang gi kundasang tu yg penting..dh smpai sabah, WAJIB pi tgk gunung kinabalu kan..=D

Ida Khairani- mmg best klu berholiday..terapi minda tuh...heheh

ieda said...

salam maal hijrah dikk
akak pun duk umah jer nie .. baru nak start enjin lipat baju huhuhuh

Nowwa Fitri said...

Salam Maal Hijrah..akak selalu singgah tapi tak sempat komen la Lily..busy sangat!

Mmmmm..nnt bila baby dah kuar...dh besar sket..gi la Universal Studio..bawak zara & adiknyer jalan2...

Ehmmm..bilala Mama Zara ni nak order cekelat Kak Nowwa dia ni?;)

mama_umar_maryam said...

heheheh..zety pon tgh dok mikir2..blh ke nk cuti2 thn 2011 ni? apepon smt maal hijrah utk lily n family..suke tgk muke lily..berseri btol ;)

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

salam maal hijrah lily :)
moga tahun 1432H ni lebih baik dr thn sebelumnya..amin

sonotnye lah nk bbmoon, berangan gak nak gi sempena anniversary Dec neh, tp cam tak larat jek...harap dpt lah pergi tmpt yg dekat2..at least dpt spend masa sefamily...seblum deliver lil DZ dlm tummy neh.hehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016