My dearie luvly Zara..

Erm..sejak2 menjak ni, mama tk boleh berhenti senyum bile tgk gmbar2 kat bwh ni. tgkla betapa cerianya zara, manisnya zara, bahagianya zara (tak abeh2 mama angkat bakul anak sndiri..hehe)..semua ni boleh dilihat melalui gmbar tu kan..thats shows how pro the photographer is..(tlg angkat bakul cik linda plak..hehe)..


Sesi kat bwh ni mama amik mgu lepas. The pgrapher of the day is cik linda latip fr Beautkids Photography..act comp leave, so mama mmg seboleh2nye nak buat ps aritu (mama br tau yg aunty linda rupe2 nye kerja fulltime in weekdays. so aunty linda amik cuti jugak ke ari isnin tu..=p..).Sanggup mama bwk zara sorang2 gi taman tasik shah alam tu. Nway, si zara tak brape sihat sbnrnya. selsema n batuk. but ngan hingus meleleh2 tu berjaya gak aunty linda amik gmbar2 yg superb kan. especially gmbar zara tgh berjalan. thats the most precios tu me. sbb mama nak sgt merakamkan aksi2 zara yg tgh2 jalan jatuh ni. nak harap amik gmbar ngan kamera sndiri, tak dptla jwbnye..=)
.
Nway, zara nye mood hari tu mmg tak tentu. mula2 die moody. then bile dh warm sket, die berjalan tak berhenti2 plak smbil ketawa2 bangga. then bile tukar baju die moody lagi. pastu bile ralit sgt berjalan kasut sume pon dh hilang ke mane. last2 nye gmbar sume dh tak pakai kasut dh. papa pon geleng kepala jek tgk gmbar anak dara die (die mmg tau anak dara die susah tol nk pakai kasut). aunty linda nye props pon die tk layan dh. asyik nk merayap jek. mama pon smpai semput2 mengejar zara.heheheh..nasib baik kebetulan adik photographer dtg tlg melayan zara. thanx for both pgrapher n adik yg really did a well done job..!


So layan jekla gmbar2 kat bwh ni yek. Belum dpat full cd lagi. ni pon atas ehsan aunty linda bg barang beberapa keping buat mama n zara. ade 2 keping tu mama cilok dr Beutkids webpage (ni webpage rasmi aunty linda kerja)..yg lain ade lagi kat blog aunty linda..
.
one of my fav pic..zara seems sooo ayu wth the flower kan..


bahagianye mama tgk zara ceria mcm ni (abaikan latar belakng dgn dagu berlapis tu yek..hehe)


meh cni mama sayang sket..mama pon nk interprame dlm gmbar zara..=p
geram tgk zara..


geram..geram..dan geram lagi..

aksi berjalan zara..


this also one of my fav..zara looks sooo sweet kan..

kasut yg entah dah tercampak ke mana..hehe..



p/s: For cik linda latip, a million2 thanx for that wonderful session. It's very pleasure to know u n your sister. both of u sooo happening n kind..sanggup melayan n berpenat lelah mengambil gmbar budak kecik nih..hehe..nway, mungkin kite kat utm dulu prnah terserempak kat kedai makan ker..kat wayang ke..kat danga bay ke..i know u pon kaki dating mcm mama n papa zara ni kan..hehehehe..kem cium kat ur kiut miut son..ghazi yek..

10 comments:

ninieZUERYANNIE said...

hahahha tolong la... comel giler.. weh, nak gak wat gambo camtu kat Qisya.. tunggu Qisya dah pandai jalan aa....

Linda Latip said...

Lily!

Thnks fr the kindest word kat ur blog n mine too :) siap tlg i angkut bakul lagik! hahaha..lg 1 sebab u pnggey i cik..sunuks la dpt klien mcm u ni kekeke..

naty kite anto kan album n cd ye..tp weken ni aunty ade shoot la Zara, maknenye kena la pos gamaknye..

Anyway, dun wori, kami adik badik mmg suke kanak²..ehe tk kisah lgsg zara moody ke kan zara kan..

lgpon, mmg tugas i utk captured the best pics of ur zara ;)

thnks fr choosing me lily!

p/s: ha ah, mmg cuti aritu tuk Zara nye session..ehe tp i emang suke cuti..no prob lah!

lily azliyana @ mama zara said...

ninie- ape slhnye klu wat photoshoot skang pon..klu qisya dh pndai meniarap, duduk or berdiri rase mcm2 post die leh buat..yg penting, klu nk buat ps, ko booked ngan cik linda latip tu tau. then mentioned nama aku.hehehehe..

linda- no prob. bukan susah pon nk ckp perkara yg mmg dh tentu betul kan..=)

Little Angel said...

salam..kalau free drop by la kat sini..
http://cute-littleangels.blogspot.com
baju baby n kanak2...branded..bermutu..pelanggan terawal akan mendapat special diskaun!!

ct RUBI said...

salam lily. lovely pics! & zara dh pandai jalan eh? cepatnya! pandai zara nih! my mu'az tak jalan lagi :p

lily azliyana @ mama zara said...

Ct Rubi..Zara mmg ikut papa die. umur 9++ mth dh pandai jalan dh. so bayang kan la betapa aktifnye budak kecik tu. She definitely a smart kid sbb sume benda yg die buat die berusaha belajar sndiri (mklumla mama jage die sorng2 kkdg takde ms nak tjk ajar sgt..hehe).

Mu'az tak lame lagi pndaila tu. Nanti mesti mama muaz tak terkejar once die dh dapat kaki..=)

Mama Mya said...

cun2 gambo sangat cun zara pun best sporting jek kan :).. saya dah link mama zara yer

mama mya
http://www.quefamili.com

lily azliyana @ mama zara said...

He..mya pon commeeiiiiiii sgt..name pon best (prnah jugak brgan next bby girl nk letak name mya.hehe)..

lagipon, tertarik tgk gmbar2 mya yg lawa2 kat blog aunty linda..tu yg mama zara pon tnpa was2 ikut book 1 session..=)

DYLA said...

zara ni dah pndai jalan ?

10 months kan? nmpak stabil je dia berdiri.

fotogenik la anak u..

lily azliyana @ mama zara said...

Dyla..zara mmg dh pandai jalan. dr umor 9++ mth lagi die dh jalan sndiri..

Fotogenik ker..hehe..ade certain tu pgrapher yg tlg bg gambar zara nmpak cantik..=p

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016