Misi TAK berjaya!!!

Malam tadi pas Maghrib mama bwk Zara kuar lagi. Lokasi outing fevret kitorng 2 beranak ni mcm biasala, jj bukit raja..hehe..nway, misi keluar malam tadi ialah nak cari birthday present for papa Zara sebenarnya. bday en hubby next Monday, 5 April. mama ingat nk wat suprisela kat die. nak belikan sumthing diam2 then nnti tinggal bagi jek..tu yg semangat mengusung Zara pi carik hadiah..

Nway, agak hampa sbb ape yg mama carik tk jumpe. tk pyhla citer nk belikan ape yek yg penting mmg tkde yg berkenan di hatilah. dhlah penat berjalan smbil belayan anak dara mama tuh. si Zara sebelum mama bwk keluar br pas menyusu. so smpai2 jj die dh terlentok dh. terpaksa plak mendukung die ke hulu ke hilir sbb bile dh ngantuk konpemla die tkde mood nak berjalan sndiri. plak tu dh penat2 jalan kat bwh baru sedar wallet tertinggal dlm keta..kenaaaaa balik patah balik ke parking..huhu. then turun bwh semula cadang nak gi makan. ingat nk terjah food court mcm biasa tp tetibe si Zara dh tunjuk ke KFC..so demi utk menaikkan semula mood Zara berjalan2, mama pon layanlah die makan KFC malam tuh..


Zara yg dh ketiduran wktu smpai kat jj. tudung mama tu mmg die angkut dr umah..sibuk nk pakai jugak tudung mcm mama..
.
1st step naik naikkan mood Zara bg die naik kuda nih. mase naik tu nmpak die suka. tp pastu still mintak dukung lagi..
.
Layan Zara makan KFC. menu gi KFC utk Zara ialah fries n ayam OR. dulu ade nasi ayam skang dh takde..tk best
.
Habis seketul ayam OR Zara makan (tolak kulit ngan tulang..hihi)
.
Yessss..pas makan KFC barula mood die berbunga2 n nak jalan sndiri..=p (tgk baju n seluar Zara..die yg pilih sndiri nk pakai bj tuh..mama pon layankn jela)



So pas abeh makan, round sekali lagi jusco n kedai2 kat luar tu. but still tk berjumpe ngan ape yg dihajati. so dh dekat2 kol 10pm tu mama pon ajak Zara gi tgk2 brg die plak. boleh plak die ter'sangkut' kat rak mainan Fisher Price. plak tu yg die dok main n tekan2 tu sume mahal2 belaka. Mama tkde bajet la Zara nak belikan menan mahal bulan ni. so pas usaha pujuk memujuk berjaya dilakukan, ajak die kat rak satu lagi, mainan Disney plak. belikan jugakla satu toy stereng utk die. budak2 kat suka main stereng..hehe


Try test mainan kat sini...
.
Akhirnya, kat sini jugak mama belikan toy utk Zara..murah sket..hehehe
.
Stereng mainan utk Zara..menarik jugak. byk button leh tekan n keluar bunyi n lampu2. pasni leh berlakon bwk keta ye Zara..=p
.
Explore menan baru...



Kesimpulannya, hadiah yg dihajati utk papa tk dpt beli, tp si Zara plak yg dpt hasil malam tu. rezeki dielah nmpaknye. tak tau smpat beli ke tak hadiah papa sbb arini dh jumaat. malam ni papa dh balik dh. tpt kerja mama ni plak bukan mcm goverment. jumaat tgh hari rehat pendek juga bagi staff ppuan. staff lelaki jek dpt rehat smpai 2.30pm utk solat jumaat..huhu. klu tk smpat, means kena beli ngan papa jugakla. tk jadikla plan nak mensuprisekan die tuh..=p
.
.
.
p/s 1: konon2 nak buat suprise tp dok tulis dlm blog. tak ke kemungkinan papa Zara akan terbaca jugak kan..hihi

p/s2: sgt bersedih ngan kehilangan Allahyarham Din Beramboi. mama adalah pendengar setia drama sebabak n sawancara die kat pagi di Era. mcm tak sangka selama ni die yg sihat, then berlawak mcm nak rak, tetiba dicabut nyawanya. mmg mati tu tak mengira masa kan. bile2 jek Allah leh amik nyawa kita..sgt insafff..

18 comments:

ita cutevirus said...

da rezeki zara.. ala, lagipon tak lame lagu zara kan nak turns 2??

ibu 2AZ said...

sedapnyer zara mamam kfc..dpt menan baru ye..epi lah kan die..hehe

awak, kite dah share kat blog psl transfer factor..kalo nak cube bitau..hehe

lily azliyana @ mama zara said...

Ita- hehe...betul gak kan..kire hadiah besday in advance la tuh..(lokek punye kes..=p )

Ina- thanx sharing info yek. mcm nak try sbb selalulah mcm lemah2 badan walhal anak br sorang..huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mmg rezeki Zara ler nampaknyer dpt menan baru... :)

>> Takziah wat keluarga Allahyarham..
Al-Fatihah!!

ibu 2AZ said...

awak..kite dah jwb kat blog kite..
itulah..ina phm..sbb ina pun dpt ase..letih2 bdn nih..kakak buat air kat opis nih arituh ckp sakit lutut kite bg die cuba..5hari..alhamdulillah..die kate ok..tidur pun lena..so bgn ase cergas bdn..

maya amir said...

last2 zara yg dpt:) betul..sgt2 terkejut dgn pemergian Din Beramboi..:(Al Fatihah

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

sila lawati blog saya..ada tag dikenakan utk anda! tq..

nza said...

rezeki zara, dpt mainan n dpt mkn KFC lak.....

Cinda... said...

yeah yea.. menan.. kite punye ada x?

Sue said...

zara dpt menan.. yeayyy!!!!

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

zara ada menan..adam pun nak gak..!!

kina pun sedeh din berambaoi meninggal. sama2 lah kita sedekashkan al-fatihah. aminnnn

Nana said...

dengar lily cite pun dah rasa penat..
sangat paham mcm mana kita sorang2 kuar bawa ank, klw dia tido tepaksa la dokong sorang2
what ever pun kita ibu hebattt!! hehehe

YatieJay said...

Seronoknya tengok Zara makan seketul ayam sampai habis! Alangkah bagusnya naufal pun mcm tu....

~Zetty84~ said...

wah...sonotnya zara dpt menan...!!!
dapnyer aunty tgk zara mamam KFC tuh...

norly saliana @ mamazahra said...

rajinnya awak dok dokong zara.sy xlarat nak dokong zahra tuh.kalao kuar berdua ngn zahra je, norly sanggup usung stroller sbb xmo dokong zahra.hehehe :))

tiap kali kuar ngan anak, mmg wajib ada habuan tuk dia kan.same je kite.hehehe..kalo kuar, tak sah kalo xbelikan zahra apa2.tp, kte jarang sgt beli menan sbb zahra xreti nak jaga.huhu

Qistina's Mama n Abah said...

hehehe..papa punya birthday..Zara plak yg dapat hadiah..camner ni zara?

kakyong said...

lama tak singgah jengah zara...

~mama danish~ said...

beshnyer zara, dapat mkn kfc n mainan lg...
x pnh lg jln berdua ngan danish, mau satu shopping complex dia tawaf..x sanggup ida...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016