Mimpi ngeri!!

Huhu..pagi tadi mase tido leh plak termimpi benda mengerikan..bukanla mimpi hantu ye kawan2..or bukan jugak mimpi kena kejar ngan perompak ke ape..tp mimpi ni mengerikan dari aspek perhubungan umah tangga papa n mama..

Ye..mama mimpi pagi tadi (mama kata pagi sbb kol 3am bangun buatkan Zara susu then br smbung tdo balik) yg mama dh berpisah ngan papa..huwaaaaaa!!!! sedey kan..yg buat lagi mengerikan tu bukan stakat berpisah..malahan mama siap dh kawen lain plak tuh..dasyat tol gangguan setan malam td..

Tk ingat ape asal usul mimpi tu, tp bab mama nikah lain tu mmg ingat sungguh lah. ‘laki baru’ mama tu mcm dh berumur sket..siap bg mama mas kahwin rm10555..konon2 org kayalah. Yg sedih tk lame pas mama kawen papa siap dtg umah..then time borak2 tu baru sedar yg mama mmg sayang sgt lagi kat papa..papa siap tanye., Zara mcm mane..leh ke terima papa baru die. Mase tuh mama rase nak jek peluk papa tp tk berdaya sbb konon kan mama dh kawen lain..pastu siap mimpi lagi yg mama dok cerita pasl kitorng ni dlm blog..konon nak bgtau kat sume orglah yg papa Zara bukan Riza Shahril lagi tp dh ade org baru..

Nway, bile terjaga pagi tadi rase mcm bersyukur sgt tu sume cume mimpi..nak jek cerita tros kat papa tp kesian sbb die kan kepenatan baru balik dr shah alam malam td. Entahla apsal leh termimpi bukan2 mcm tu..nk kate tgh merajuk ke ape, tk pulak..baru lepas bersalam2an n bersayang2an seblum papa balik malam td..ke mama ade sebut2 psl tak cukup duit bulan ni sbb tu mimipi kawen ngan org kaya..hehe


Klaa..utk menceriakan balik mood pagi tadi..saje nk letak gmbar kawen ni..biar berbunga2 sket hati di hari Isnin yg suci murni ini..=D.



Letak jugak gmbar kami di hari pertama kehadiran Zara..ohhh..how I LOVE my family soooooo much..=p


P/s: ni 1st time mama mimpi mama ada lelaki lain..klu mimpi papa ade ppuan lain tu mcm dh pernah jugak sblum ni..itu pon bangun tdo ngan psaan nak menangis satu hari sbb sedih diduakan oleh papa wlupon cume dlm mimpi..hehehe

P/s2: Pesanan utk papa Zara (mama tau die akan bc blog ni jap lg)

"Abaikan jekla mimpi bukan2 kite ni yek..mmg mimpi ngeri but yg penting, dlm hati mmg sntiasa ada awak n sayang awk sangat2..nxt time org akan cube kurangkan merajuk, marah2 n rajin2 masak utk awk k..sayaaaaanggggg awk sgt2..(jgn muntah darah..skali skala nk feeling neh..=p )"

17 comments:

DYLA said...

dasat sungguh penangan mainan tido tu....

tapi nasib mama zara yg kawen lainnya, kalau tak mau lagi haru. hehehe

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah dasyat mimpi tu....

wawa:mama faheem said...

ssekali express feeling kt blog best gk kn..nak2 kalo pstu hubby bace..hehe.entry aku pn ada psl cinta..

dalila said...

salam kenal...mimipi..biasalah setan ni suka sgt ganggu emosi kita kan..tk dpt nk robohkn masjid kita di alam nyata, dlm mimpi pon jadi..

YatieJay said...

Nak gelak...takut org kata akak tak betul lak. Makanya, akak cuma tersenyum simpul jek baca entry ni.

Kelakar la mimpi Lily ni! Nak tambah kelakar, boleh lak hubby masuk dlm mimpi tu dan jumpa Lily tanya Zara bole terima tak papa barunya...

Kalau mimpi hubby kawin lain, akak lak akan 'merajuk' dgn dia sebab buat perangai dlm mimpi. Husband akak lak suka nyakat tanya lawa tak 'bini' atau 'gf' dia dlm mimpi akak. EEeeeee...rasa mcm nak cubit2aje dia!

ita cutevirus said...

lily,
ades.... ngeri sungguh mimpi itu... huhuhu..

p/s: smlm time kenduri DEL tu, lily de snap gambor tak?? nak tgk la diorang kawen...

lily azliyana @ mama zara said...

Dyla- dulu dh pernah mimpi dh papa Zara kawen lain..merundum jek jiwa wlupon kes tu jadik dlm mimpi jek..besar sngguh penangan mimpi tuh..=p

Anje- mmg menakutkan..sedey pon ye jugak..hehe

Wawa- haha..sekali skala tkpe..klu selalu sgt kan org meluat plak..=l

lily azliyana @ mama zara said...

dalila- slm kenal yek..thanx dtg singgah..tulaa..mimpi sume mainan setan semata2..but bile terkenang2, kdg2 terkesan jugak kat jiwa nih..=p

KakYatie- sy tadi bangun2 tdo mmg rasa sedey sgt..tp skang bile dh baca entry ni tetibe leh tergelak plak..mmg mengarut btol kan..haha

nway, sy pon klu mimpi hubby ade ppuan lain leh terbawa2 sedey smpai ke luar mimpi..walhal bukan btol kan (insyaAllah..)

Ita- ala..tkde amik gmbar pengantinla..lagipon org ramai sgt + kitorng tk kenal pengantin kan..gmbar ngan mak pengantin jek ada..ekekeke

Nana said...

HAHAHAH lawak btol la mama zara nih
kekekekke
nasib baik mimpi aje...
sweet plak korang berkita & berorang2 hahahah...

nza said...

kak nza pn dpt mimpi ngeri mlm td...br nk wat n3 nie....oh, tak sanggup daku....

Dokter faRyn said...

nauzubillah..


aku pun penah mimpi ada laki lain.

tsk.nauzubillah.

semoga kite berbahagia selamanya dan jodoh berpanjangan ke akhir hayat.

ameen :)

Izan Ishak said...

hi lily...ini mmg mimpi ngeri nih. kalau izan pun izan sedih...

**mimpi mainan tido...yg penting mama tetap sayang papa!

✿ Zetty84 ✿ said...

tu dia..awat la akak p merepek smpai camtuh...
haha, cam lwk pun ade...
slalunyer laki kawen, ni akak lak...
hihi...siap ade mas kawen tuh..
detail punya mimpi..
mmg dasat la...haha...
x pe, mimpi je tuh...
smoga dgn mimpi ni akn menghangatkan lagi hubungan akak n papa zara...!!!!

maya amir said...

lily : selalunye mimpi terbalik.. tu mesti maksudnye pajang jodoh.. saya doakan..jgn pikir2 negatif ok dear:) btw, muka lily masa kawen & skang tak berubah..awet muda laa gitu:)

Nowwa Fitri said...

Lily..ko buat akak gelak golek2 la...by the way tido tak cuci kaki ke Dik Non?Kang suh berbaris bertiga2 kang,gi basuh kaki..hihih..
[bini mejar sudah kasik arahan ek..hihii]

Qistina's Mama n Abah said...

Uiyoo..dasat sungguh godaan setan tuh!

mama_umar said...

hahaha,zt pon penah gak mcm tu,siap terbgn tu rase nk marah sgt2 kt apai,hahah

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016