Zara’s Birthday Outing- Part 2

Ok..sblum smbung citer, meh wish sekali lagi happy bday kat Zara..(ekekeke..poyo sungguh)

.
.
sorila yek..baru ade kesempatan nak smbung citer bday outing Zara aritu..skang bizi ngan kerja kat labla..nway, kalau nak tau, smpena bday die aritu sebenarnya kami telah bawak Zara ke ..

. .
*..

*.
...
*.
.
*.
.
*
.

.
Zoo Negara!!!..terer sungguh si budak Nurool ni teka. Mesti selalu gi zoo negara smpai cam setiap pelusuk tmpat tuh..ekekeke..



Komen dr Nurool. thanx sudi tinggal jejak kat blog akak ye..=)



Act ini bukanlah 1st time Zara ke zoo. Tahun lepas dh pernah bwk die cume masa tu separuh jalan hujan lebat so tak smpat nk tgk sume jenis animals. Memandangkan tahun ni die dh besar sket n most of the animals die dh byk kenal thru buku n tv, so mama mcm eksited nak bagi die tgk animals yg sebenar..and as expected, the most fevret animal Zara ialah GAJAH..adelah dok 5 kali ulang alik gi kandang gajah tuh..hahahaha..smput gak mama nk teman..tp minah sorang ni mcm biasalah, klu tak turutkan kemahuan die mau guling2 atas jalan..=p

Layan aje gmbar2 kami di zoo ni yek..



First animals yg kami jumpe..zirafah si tinggi lampai..


Suka sgt gmbar ni..pasangan anak n ibu agaknye..hihi


En. Gajah yg berjaya menerbitkan keceriaan di hati Zara..


Sungguh khusyukk budak kecik ni tgk binatang kegemaran die..slalu tgk kat buku n dlm tv jek..






Muka tk puas hati org asyik snap gmbar die..hee


Mamaaaaa..gajah!! (ohh..mksudnya mama..tu gajah..bukan mama yg gajah yek..hehehe)


Mama n papa yg tekun melayan anak dara..bp kali ntah round kat kandang gajah tu.


Bonding of LOVE..=D


Amik gmbar reramai dl



Ni after bday celebration..pas celebrate kat one of the hut dlm zoo tu, kitorng patah palik ke main entrance utk beli tiket trem




Papa tgh beli tiket trem


Yeah..naik ketapi


Papa tgh melayan perasaan??


Mama n Zara..spt biasa, mama yg over interprem..haha


Abg mama wth wifey n little Iman


Harimau yg gagah


Pn singa yg tak berapa nmpak mukanye..en singa plak tk kelihatan di mana2..sian Zara tk dpt tgk lion (Zara kenal lion jantan jek..hehe)


Tapir yg tgh tidur..anak buah mama yg nama Fira tu nmpak2 tapir tros cakap “eiii..badak sumbu”..hahahaha..salah orgla cyg..



‘Nenek..tidoo’- Zara merujuk pada si tapir yg tgh tidur..die mmg lom pndai wat ayat..sepatah2 die cakap..hehe


Layan rusa plak




Nmpak tak monyet yg comel itu sdg bertenggek ngan selambanye di atas rusa..=p


Me n my Zara


Kami dan anak dara..


Khusyuk tgk ape ntah masa nih


Si cheetah aka cat yg besar..


Babai sume!!! Masa ni mak n abg mama nak balik dulu..kitorng lmbat sket sbb lom puas round zoo






Act, wlupon naik trem smpai ke tgh zoo tu, tp dek cuaca yg panas kami berasa penattttttt amat. Baju pon dh basah n bermandi peluh dah..so after tgk cheetah kami pon berpisah ngan cik pgrapher sbb ingat nak balik terus. Nway, on the way balik tu, smpat jugak lagilah singgah tgk few animals yg lain. Kesian kat budak2 yg tk puas jalan2 dlm zoo kan. Seronok gk layan budak2 ni tgk animals esp mase masuk children world tuh..kan ade kuda padi, rusa, kambing n arnab2 yg sgt mesra pengguna (eh?pelik jk ayat ni.hihi). diorang pon amik kesempatan beramah mesra ngan binatang2 tu sume. Nway, gmbar2 tk byk sbb mase tu memory kamera dh full. Mana gmbar yg ada pon tk dpt gak nk upload kat sini sbb kamera mama kan tertinggal kat papa..huhuhu..

Apepon, we have a great time on that day..wlupon ada ketika Zara meragam mintak dukung, kepenatan dsb..but part tgk animals mmg nmpak die enjoy..penat mmg penat, smpai ‘pengsan’ bile smpai kat umah..but hati puas dpt gembirakan birthday girl of the day..thanx to my family, papa Zara and cik2 pgrapher yg dh sama2 memeriahkan siri birthday outing Zara kali ni ye..i LOVEEEEEE u alllll!!!

19 comments:

✿ Zetty84 ✿ said...

Erm..bestnyer tgk..
happy jerk erk..
smoga zara trus sihat dan cerdas...!!!
psstt..mintak la adik kat mama..!!!

(≧◡≦)

lily azliyana @ mama zara said...

Zati- hahaha..Zara tu mcm lom ready jek nak ber'adik'..manja ya amatttt..=p

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnyer celeb. kat Zoo negara..
Ktorg x pernah lg bawa Qis tmpt2 cam ni..
Kita pon sonok..klu tgk budak2 happy..

Apapon..moga Zara membesar dgn sihat yer!! :)

Dilla Ady said...

waaa...tak terpikir pun nk wat kt situ..bez btul la lily..

walaupun takde any celebration tuk zara, tp sambut kt zoo nih pun da such a good memories la..

mmg bez..suke tgk gambar2 nih sume..

@>--ummi zahra--<@ said...

wah seronok nyer zara..happy birthday yer zara sayang..aunty doakan moga zahra dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..ameen..

mama tisya said...

bole ek bw msk makanan luar kt dlm zoo...??tisya pn tk smp lg zoo padahal ari2 lalu dr keramat-gombak

Norly Saliana a.k.a Mamazahra said...

syoknya zara gi zoo!!!
zahra lom penah gi lagi...jelesnyee...
boleh ke wat beday kat zoo?
ingatkan zara gi air terjun kemensah tu...rupanya gi zoo...bestnya dpt tgk animals...

M@L@ said...

g zoo ruper nyer.. happy btul anak dara tu yer... budak2 kan suker tgk haiwan...mmg sartegik betul tpt yg awak bwk..

shila ariff said...

sambut besday kat zoo...sambil2 zara belajar mengenal animals....

lily azliyana @ mama zara said...

Lily- Zara mmg sgt2 sukekan animals. ABC ngan 123 die lom nak minat sgt tp klu part animals, tgk gmbar dlm buku spjg mlm pon boleh..sbb tu smgt nk bwk die masuk zoo..hehe

Dilla- yup..mmg very memorable that day..tp penatnye tkyah ckplah..hihi

ummiZahra- thanx aunty 2 the wish..=D

mamaTisya- boleh bwk foods dr luar..kite siap emel customer service zoo negara lagi nk tnye psl benda2 ni sume..haha

lily azliyana @ mama zara said...

Norly- boleh celebrate kat zoo..n leh pilih either nak celeb kat restoren or bwk foods sndiri..mmg pihak zoo pon benarkan cume tulaa..tiket nak masuk mahal sgt..hehe

Mala- Zara mmg suke sgt haiwan tu yg terfikir nk celebrate kat zoo jek..=)

Shila- betul2x...at least ade sumthing +ve yg die belajar on the special day kan..=D

Dokter faRyn said...

bestnyaaa! tak sabar nak bawak aina jalan-jalan jugak :)

Ummi Eisya said...

bagus gak sambut birthday kat zoo..leh jadi doktor haiwan ke..hihii

lily azliyana @ mama zara said...

Dr Faryn- hehe..best kan klu dpt bwk anak jalan2..kite pon leh enjoy sekali..=)

umiie eisya- aminnn..dulu mmg cita2 mama die jadik dokter haiwan...tp sbb malas masuk matriks tk pasal2 amik bidang lain plak..ekekekkee

ita cutevirus said...

lily,
patut la theme cookies nak animal.. nak celebrate kat zoo negara rupenyer... huhuhuuhu...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah tantek2 la gambo2 nyer....mesti zara happy giler kan

nza said...

best tu smbut besdy kt zoo.....budk2 mmg suka animals....

Syuhada Kamal said...

lama tk jenguk sini..bnyk yg miss..hepi belated besday to zara..dh besar dh die..jd good girl ye..seronoknye dpt jalan2 ke zoo..tgk animal..:)

nadnye said...

alamak tgk gambar nie dah lama giler tak go zoon nie..best

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016