Aksi terlampau dalam kereta??

Haha..konon2 bagi tajuk kasik suspenlah..=p

Act arini nak cerita pasal anak dara mama ni jek.sejak 2 menjak ni, mama suka sgt amik gmbar Zara dlm keta masa amik die balik dari nuseri..kalau dh parking kat luar umah tu tak sahlah kalau tk kuarkan kamera dulu before bwk die keluar kereta..sebabnya?? time balik dari nuseri nilah mood Zara sgt tip top..senang sgt nak suruh die senyum or posing2 sket. mklumlah, klu ikutkan Zara ni kurang 'mesra kamera' mcm papa die..so time2 mood die baik ni syokla mama amik gmbar..kekekkee..

Ni antara gmbar2 yg mama smpat carik balik dr dlm kamera..tk dan nak carik sume sbb curik update pas solat subuh ni.jap lagi nak siap gi kerja plak..=p

Ok..gmbar bwh ni sbrnya nak amik gmbar Zara tgh menikmati eskrem. tetibe bile die nmpak mama punye tin biskut baru beli, trosss nak makan biskut dan2 tu jugak. itulah kegemaran die skang..nak makan biskut jek kejanya..heheh






Yang ni plak Zara posing ngan belon biru die. Kebetulan belon tu ada dlm keta so sibuklah die mintak nk main..layan kan jekla..=D






Haa..ni gmbar kelmarin..mama sibuk amik gmbar Zara mamam cupcakes. act saje beli cupcakes tu utk bagi pengasuh2 Zara kat nuseri..pastu ngan selambenya mama 'cilok' sebijik utk anak dara mama nih..hehehe.tetibe tgk cake tu cantik tu yg rase nk satu jugak. kire kongsi ngan Zara jekla..=p





And last but not least, gmbar2 terbaru Zara dlm kereta..gmbar semalam ni..baru pas balik dr McD drive thru belikan die kentang goreng n big mac utk mama..huhu..nilah die mslh bila umah dekat ngan mcD..asyik nak berulang jek ke sana jek kejanya..cmner mama nak kurus...haihhhh






Klaa..mama stop dulu..nak gi siap2 gi kerja..act saje jek letak gmbar Zara utk korang cuci mata..lately kebizian melanda so asyik tk smpat nak upload citer yg pjg2..


p/s: Zara mmg skang taknak langsung pakai baby seat dlm keta..nasib baik nuseri sekangkang kera dr umah..n thats why kalau keluar berdua ngan Zara pon mama tk berani bwk die jauh2. kalau kuar ngan papa, mmg mama riba jek die..tk mau duduk seat sndiri..huhu

11 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Pandai nyer Zara posing..
Comel2 jer gaya dia..
Aunty nk biskut cikit..blh?? :D

Diamilikku said...

sib baik alesha till nak duduk baby sit dia..nak2 pulak biarkan adik dia ngan dia kat belakang kan...(tapi untuk long distance je lah)...dekat2 semua tak perlu...

lily azliyana @ mama zara said...

Lily- jom dtg umah Zara..ada bertin2 biskut nanti..hehehe

kak su- itulah..klu Zara nak duduk dlm babysit, dh lama leh drive balik kampung or drive ke kuantan berdua ngan die..ini klu tkde papa, mmg tk bergerak jauhla kitorng. stakat di area2 shah alam bolehlah lagi kan..shah alam jalan tk berapa sibuk..huhu

shila ariff said...

sonok tgk gmbor2 zara yg hapi je ni...hah, skrg ni tgh risau mcmana le keadaan hazim nnti bila dihtr ke nurseri...dulu, zara pun susah gak nak sesuaikan diri kat nurseri baru kan??..zara ambik masa berapa lama ye???

Norly Saliana a.k.a Mamazahra said...

alololo...pandainya daq zara neh posing.
comel jek.geram jek, cam nak cubit2 jek pp dia neh..
lagi2 kalo zara senyum meleret, comel sgt2..

rambut zara dah panjang & lebat.kiut banget.jeles neh, rambut zahra maseh nipis & pendek.huhuhu

psst: zahra pun sama, takmo dok carseat.ngengada nak pakai seatbelt cam org besar ^__^

mama_umar_maryam said...

amboih zara..kemain dlm kete lentok sane lentok sini,hihih,cute..samelah lily,umar pon dah pndg dah carseat die tu..kdg2 je tibe2 dtg angin nk dok situ

lily azliyana @ mama zara said...

Shila- sian Hazim kena antar nuseri ek.slalu dh biasa dok ngan nenek kan..Zara special case..mmg lmbat nak biasekan diri ngan org baru..sebulan lebey gak br die ok arituh..=p

norly- hahaha..panjang ker..itu jekla yg dpt after 2 tahun umor die..tk cukur padahal tp mmg spesis rmbut tk lebat kot..heheh

mamaumarmaryam- akhirnya dh tukar nama pena yek..tp pjg sketla kan nak tulis..kekekeke..Zara tu tgh mood baik lehla die lentok sana sinih..klu tak, umang aiii..susah disuruh bergmbar..=p

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah macam2 aksi terlampau zara ek...pandai beraksi depan kamera gitu...suka la t-shirt hijau yang zara pakai tu...tomei bangat

azzul said...

pandai betul dia bergaya dpn kamera..mcm2 aksi gitu..so sweet.

lily azliyana @ mama zara said...

MamaAqish- hehe..time mood baik jek die nak posing2 cenggitu..klu tk, takdelaaa..=p

azzul- timing kena masa ni..org tgh happy, ape kite suruh buat pon die ikut buat..=D

nza said...

mcm gaya ada...

sama la lily, rumah kak nza dekat MB n KFC....emmm, apa lg selalu jengah le......

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016