Yang best dan tak bestnya hari/weekend ini..

Pagi ni nak membebel tnpa gmbar lagi..hihihi

Hari ini Jumaat..hari yg ditunggu2 oleh kebanyakkan org bekerja ye tak..tk terkecuali utk mamalah..sgt suka nak tunggu hari ni habis kerja sbbnya..

- spt biasa, hari jumaat hari papa balik shah alam. Wktu ni lah br dpt berkumpul sama2

- bile papa balik, maknanye dptlah semula kamera kesayangan mama tuh..bolehlah akt mengambil gmbar n mengupdate blog berjalan spt biasa..=p

- nak berehat n berehat n berehat..minggu yg sibuk ngan kerja n spt biasa melayan Zara di umah..die kn spesis tdo lewat..so setiap hari bekerja mmg rase mengong jek kepala mama. Klu weekend leh qada’ tido smpai siang..hahaha

- leh main puas2 ngan Zara..Zara mesti suka tk payah gi skolah..hehe



nway, dlm yg best2x tu, masih ade yg tk bestnya hari ini..

- aircond kat umah rosak lagi. Act aircond tu mcm ade bocor sket tp org yg dtg service asyik tk dpt detect mana leakingnya..ni br 2 bulan masuk gas dh kosong balik. So klu berdua ngan cik Zara pon dh panas…apelah lagi klu tmbah ngan papa

- bile dh panas mulalah mood akan merundum..harap2 tkdelah episod merajuk2 or tk puas hati sbb benda kecik nnti..hihi

- wlupon papa balik, tk episod jalan2 or makan2 best mungkin tk dpt dilakukan kerana sudah tgh bulan..duit byk habis sponsor family masuk zoo aritu..ekekekee.so mknenya duduk berkurung kemas umah jekla mama Zara oiii..

- kerja pon tk best harini..kitorng ade skill level examination jap lagi..ingat dh kerja tk pyh amik peksa upenya kena jugak..huhu

- mesin dlm lab tgh rosak.bos plak dh mintak data..so adelah rase sket2 risau n tak senang hati sbb kerja bakal tk setel lagi hari ini..


Apepon, utk sume kawan2..slamat memempuhi hari last bekerja utk minggu ini, n selamat berhujung minggu k..tunggulah entry2 basi dr mama k..hahahha (gara2 br nak dpt pic hari ni fr papa)

13 comments:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

lily gi gatsby tak????leh jumpa kat sana nanti k

ita cutevirus said...

huhuhuhu... siannyer la lily... takpe.. takpe.. jadik cam ita ek.. bersama²lah kite menjadi penunggu di rumah.. huhuhuuh...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mmg bosan kan klu duduk
umah ujung minggu.. :)

mama_umar said...

ya ya..sometimes wekend yg dtg itu worse dari hari bekerja..heheh,tp xper,ekon tu cpt2 repair k

nza said...

weekend kak nza skrg dh xde maknanya lg...hu.hu.hu...

lily azliyana @ mama zara said...

mamaAqish- huhu..tk join pon. aritu terlmbat alert so tk smpat nak buat entry..korang enjoy k..ada sket2 rase terkilan gk ni sbb tk dpt join..huwaaaa..

Ita- akan ku paksa jugak papa Zara kuar umah..paling kurang bwk Zara main kat playground jadilah ye tak..kdg2 lemas gak klu satu hari terperap kat umah..=p

Lily- btol2x..klu ikut hati rase nak berjalan sakan jek wktu weekend..tp apekan daya..duit kena simpan gk..haha

mamaUmar- tula..dhlah kena berkurung kat umah. aircond bilik plak rosak..nk manja2 ngan en hubby pon leh spoil mood..ekekeke

kak Nza- sian kak Nza..nk manja2 ngan anak n husbnd pon masing2 sibuk ye..huhu

Cinda... said...

sy memang tunggu ari jumaat jek ari2.. hahhaa... x kesah dok umah ke jln2.. yang penting weekend x payah runsing pasal keje kejap..

dah busan ngan keje.. tapi x keje takde duit.. huhu :))

YatieJay said...

Happy weekend! ; )

Semua working mom mmg tertunggu2 weekend sebab dapat spend masa dengan family...apatah lagi Lily yg dapat jumpa hubby hujung minggu aje!

lily azliyana @ mama zara said...

Cinda- betul3x..kalau tk pasal duit rase malassss jek nak keja kan..hehehe

kakYatie- klu dpt jumpe husbnd, pastu dpt merayap jalan2 laaaaaaagiiii best..ekekekeeke

[-suziey-] said...

ala xpe la..ekon rosak kipas ade..kalu paans mandi la slalu..berkurung kt umah pn best jgk..berehat yg penting brsama yg tersyg..slmt weekend:)

mariaariffbaby.com said...

kita pun selalunya tunggu sangat ari ni (ari jumaat)
but suddenly...jadi hari yang paling sentap sangat!
sadis

azzul said...

mmg best ari jumaat sbb sok ble bangun lmbt kan..tp bab ekon awk tu mmg betui tak best sbb skang cuaca panas waktu mlm..umah sy takde ekon nopal mmg berpeluh je asyik kena tuka baju

maya amir said...

hujung minggu yg membosankan buat saya..huhu.. anyway, happy wiken buat lily:)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016