'How to train Your Dragon'- I likeeeee...

Petang tadi smpat menonton movie 'How to train Your Dragon' bersama Zara n papa kat tgv jj bukit tinggi..Ingat tak ramai org sbb citer ni mcm dh lama kuar wayang..tak sangka full jugak dlm wayang tadi. luckily masih ade couple seat yg kosong utk kami 3 beranak berhimpit2..hihi

Nway, mama sangat sukelah movie nih..so sweet..so menghiburkan..mama mmg suka citer ada binatang2 lagi2 kalau ade yg comel2..dlm movie ni td dok suka tgk si naga night fury bernama 'Toohless' yg berjaya dimanjakan oleh seorang pemuda viking bernama Hiccup..watak2 naga lain pon cumel2. wlupon muka ganaz tapi masing2 ade titik kelemahan n boleh dijinakkan..hehehe. Zara? die mcm biaselah..kadang ok, kadang merengek mintak jajan n air..tp ok lagi..yg penting, mama dpt tgk movie n dari awallan hingga akhiran..=D

Antara gmbar2 sneak preview citer comel nih..







Klaa..layan pulak gmbar2 kitorng nih yg smpat disnap sblum masuk movie kol 4.30pm tadi. gmbar blur sbb pakai nset papa..kamera tak bwk leh tertinggal plak kat umah


Posing ngan Zara kat dpn tgv.die berminat sungguh ngan poster Toy Story 2 ni..nnti movie ni kuar kite gi tgk k sayang..=) .
Mama n Zara lagi
.
K.A.M.I..=)
.
Smpat layan Zara main horse ni skjap
.
Budak Zara sibuk makan jajan..=p
.
Smpat singgah minum petang kat SR..mama order choc ice blended..
.
Antara menu minum petang kami- blueberry cheese cake
.
Zara ngan peace satu jari..heheh
.
Main ngan belon biru yg jumpe tengah jalan..slamber jek minah ni dtg pungut..kikiki
.
Teruja tgk orang ramai kat jjbt..=)
.
.
So, sape2 lom tgk citer ni bolehlah bwk family ke panggung wayang berdekatan yek..dijamin besttttt..hee

7 comments:

Qistina's Mama n Abah said...

rajinnya tengok wayang. Sha lom pernah bawak Tina tgk wayang tau..pasal sha tak suka tgk wayang hehehe...

lily azliyana @ mama zara said...

mama tina- haha..dh mak bapaknye kaki wayang maka anak pon kenalah angkut skali masuk wayang..itupon pas ada Zara tgk citer2 yg agak2 sesuai utk bebudak jek..tk berani nak bwk die tgk citer yg ala2 ganaz tkt die tak suka n terkejut ngan bunyi kuat sgt kan..=p

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestlah Zara dh reti nntn wayang..Ktorg pon mmg cadang gak nk bawa Qis tgk wayang..tp bimbang gak..Qis ni jenis yg mudah terkejut..x leh dgr sora besar2x...Ktorg ni pon ni kaki wayang gak..Tp kena tunggu Qis besar cam Zara lah baru leh bawa dia ni nntn..dh lama sgt x nntn wayang..

Diamilikku said...

hurmm alesha tak minat plak citer nih..puas pasang nak bagi dia tgk kat cd..langsung tak layan..dia nak alvin n the chipmunk jer..haiyyaa susah tul lah minah nih...suka nak menari n menyanyi....

nza said...

kalu anak sorg mcm lily boleh la g tgk wayang ttp kalu dh sederet mcm kak nza mmg susah la ckit...hu.hu.hu..

lily azliyana @ mama zara said...

Lily- btol tu..better tunggu Qis besar sket. Zara pon dhs etahun lebih baru berani ajak masuk wayang..=)

Kak Su- Zara citer ni pon biasa2 je.mama die yg over suke citer nih..hihihi.yg penting asal die duduk diam dlm wayang dh kire ok..leh mama n papa feel sket ngan movie tuh..=p

Kak Nza- enjoy selagi boleh kak Nza..nnti kalau dh menambah sorang lagi, kompem2 kena stop balik aktiviti tgk wayang ni sbb ade anak kecik kan...huhu

mama_umar said...

yeay,citer nilah 1st wayang kitorg tgk dgn Umar and mmg double thumbs up laa =)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016