Akhirnya, kami akan berpiknik di...

Hee..ingat lagi tak kat entry INI mama ade mintak pendapat kawan2 utk rekemen tpt piknik yg best dekat2 area KL ni kan..thanx to all yg merespon..wlupon mama tak balas komen satu2, tp berusahalah jugak survey2 tpt yg korang cadangkan tuh..=)

Just for sharing, antara tpt2 menarik yg direkemen oleh rakan2 blogger antaranye:-

  • Sg Congkak
  • Agrotek Garden Resort, Hulu Langat
  • Sg. Gabai
  • Warisan Rimba, Kemensah
  • Janda Baik
  • Sg Lopo, Langat
  • Ulu Bendul
  • Sunway Lagoon
  • Bagan Lalang
  • Kemensah lagi (chalet lain tk tau nama..=p )
  • Hotspring Perak
  • Hutan Rekreasi Sg Tekala
  • Lata Junjung, Ulu Paip, Bukit Hijau, Sedim (sume kat Kulim)


So, akhirnye stelah berpikir2 n berbincang ngan ahli keluarga...akhirnye amik keputusan berpiknik di tempat yg terrrrrrdekat sekali ngan umah kakak mama..mane lagi kalau bukan kat Kemensah belakang Zoo Negara tu. Thanx to Nana aka ibu Damia yg dh cadangkan chalet Warisan Rimba tuh..(nasib bukan contest klu tk dh kena bagi hadiah kat nana nih..ekekekeke). So, insyaAllah klu takde aral, kami akan berpiknik di sana on this coming Saturday. Chalet sudah booked tp kitorng tk bermalam kat sana pon. Just booking utk piknik seharian shj. Mama lom yakin nak bg Zara tdo dlm hutan sbb die ni kan 'special' sket. tkt die ngamuk2 dlm utan tu satu hal plak nak pujuk..hihi

Ni gmbar Chalet Warisan Rimba yg mama 'cilok' dr fb Nana (mintak halal yek cilok gmbar ni cik nana)

Nmpak sungguh tantek kan..harap2 tempat sebenar pon cantik mcm nilah..hihi


Layan lagi gmbar2 mereka yg pernah berpiknik kat sini. gbar2 kat bwh mama copy ngan izin dari blog Jellynajal. Tgk dlm gmbar mcm best utk aktiviti sekeluarga. selain mandi2, leh rehat2, makan2, tangkap2 ikan, main bola dsb..=p












p/s: neves gak sbnrnya nak tunggu sabtu nih..harap janganlah hujan on that day..kitorng nak pulun mandi nih..=p

21 comments:

~Zetty84~ said...

wah..nyamannyer tgk waterfall tuh...
cam tingin nk join...kekeke... ;p
once dah pegi, nanti update secara marathon erk...!!! ;p

lily azliyana @ mama zara said...

Zati- takpe2x..akak survey dl..nxt time Zati turun KL lagi lehla terjah ke sana plak (klu bestlah..hihi)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mmg nampak cantik & nyaman jer tmpt tu..Blh mandi puas2.. :)

ita cutevirus said...

huhuhuhuhu...
nyaman sungguh pemandangannyer... lily, skang ni musim ujan.. tp, doa² la mlm tu tak ujan.. kalo tak air teramat la derasnyer...


p/s: cookies tu nak distribute on this saturday ke?? huhuhuhu.

Nowwa Fitri said...

Mmmm..macam best je tempat ni ek...
Lily pergi dulu pastu buat review ok..hehhe

shila ariff said...

wah..menarik tpt tu lily...mandi manda berhampiran ngn chalet je...ok tak harga nya??..

Nana said...

wah...tempat yang kita cadangkan ek akhirnya menjadi pilihan hehehe..
seb bek bukan contest hahha..klw x dapat adiah dah
ktorg pegi 17hb nanti, hehe xsabar plak nanti tepek gambo banyak2 tau

lily azliyana @ mama zara said...

Lily- boleh mandi puas2 kalau si Zara tak meragam..hihi. harap2 die dpt enjoyla ngan cousin2 die nanti..=)

Ita- cookies tu nak distribute hari Ahad sbnrnya tapi ari Jumaat dh kena amik sbb kitorng tros tdo kat KL dr jumaat. smpat siap kan..=p

Shila- chalet die murah jek. but simplela diorang kata just ade tilam n bantal. oklahh setakat utk tpt rehat2 kan..kitorng amik 2 chalet utk seharian die cas rm70

kak Nowwa- dekat jek ngan tpt akak ni kan. bile2 masa pon leh dtg mandi..hehehe

Nana- tulaa..akhirnye tpt paling dekat yg kitorng terjah..nway, gmbar kitorng mesti tk berapa menarik. sbb adik beradik sume tk mesra kamera..ekekekee

M@L@ said...

cantek ler tpt ni...x penah pegi...lg pon dah lama x mandi air terjun.. time musim panas ni mandi sedap ni...

Qistina's Mama n Abah said...

Amik gambo byk2 ek Lily..mana tau len kali kami leh gi jugak..hehe

lily azliyana @ mama zara said...

Mala- harap2 mmg cantekla kan..kdg2 kite kan sng terpengaruh ngan gmbar2..ekekeke

mamaTina- InsyaAllah..harap2 tak hujanlah haritu..=p

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

memang cantik tempat tu...harap2 lah tempat sebenar secantik dalam gambar tu...

nza said...

bestnya...ni tgh panaz!!!!

Cantik tmptnya tu...

Diamilikku said...

wahhhh bestnya........jeleshnya.............adoi la...bila nak leh pi picnic2 nih...huhuhuhu...

mama_umar said...

wowwi!! hv fun zaar & family!!nnt ltk gamba zara berenang2 yee

SyidaMislan said...

cantiknye, umah kita dekat au3 je.tp xtau pun kewujudan tpt ni

mariaariffbaby said...

yeah..mmg cantik la..

enjoy ur family picnic okay..
nanti update dalam blog yer
=D

Adlina Husaini said...

eh sangat cantik lah..cant wait to hear yur own experience there =D

YatieJay said...

Bestnya berkumpul satu family....Paretns akak jauh sangat kat penang sana...huhuuuu..

Musim2 hujan ni hati2 ye. Selalu kena watch out si zara tu.....

mizzyN said...

lily, nanti aku talipon mlm nie.

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

wah..syoknya tgk waterfall..dah lama tak gi mandi-manda.. nak gi jgk lah..hehe..:)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016