Ringkasan aktiviti hujung minggu

Jumaat lepas dlm entry ini, mama cakap konon2 nak duduk berdiam diri kat rumah je kan utk ujung minggu..tp apakan daya, klu dok berkurung ni lemasss semacam jek..hehe..nasib baik kebetulan dpt jemputan dari sorang staff comp mama ni utk gi kenduri kahwin anak die kat dewan banquet MBSA shah alam..act mama mmg rapat sgt ngan makcik nih..teringat dulu mase mama kena tahan wad utk bersalinkan Zara, hari2 makcik ni telefon bertanya khabar n beri semangat spy mama tk takut utk deliver.thats why mama seboleh2 nak attend kenduri kahwin ni as penghormatan utk seorang yg boleh dianggap sbg mak kan..n suprisingly, rupe2nye pasangan pengantin ni adelah kawan sekolah si Ita cute virus..klu Ita dtg hari sabtu tu, mungkin dptla kitorng berjumpe sekali lagi..hihi
.
nway, disebabkan mama cuma kenal mak pengantin jek so mmg tkde langsung ambik2 gmbar pengantin..lagipon dewan tu besar amat..jemputan pon terlalulah ramai. mama pon dpt duduk kat meja belakang2 n pengantin plak nun jauh kat depan. nasibla ade sesi tayangan slide show so dptlah jugak tgk muka pengantin dr dekat..=p
.
.
Mama n Zara
.
Mama n makcik Hajiah..cntik berpakaian serba pink makcik ni..
.
Keadaan dlm dewan yg sesak ngan tetamu..mama tak dan nak ke depan amik gmbar pelamin dr dekat..hehe
.
Kat luar bangunan MBSA...
.
Mama, papa n Zara..=D
.
.
Pas bergerak balik dr kenduri kawen, tros bergerak ke plaza alam central..sbb utama, nak repair handset samsung kesayangan mama..die nye skrin ade prob..nak beli baru takde bajet..lagipon mama mmg sayang nset tu..dah dekat 2.5 tahun pakai..lagipon nset tu wlupon tk secanggih mane, asal leh pakai utk tepon, sms, video call n kamera kire oklah. no tepon kawan2 pon byk tersimpan dlm memori tepon tuh..nasib baik dpt repair ngan harga rm120..suka hati mama tk pyh tukar nset..=)
.
.
Sementara tgu nset siap, gi minum2 kat food court dulu..layan cendol n ABC..=)
.
Zara n harimauuuuu..die yg pilih port ni sbb dr jauh dh eksited nmpak en rimau nih..eheh..
.
Smpat gak Zara naik bendalah ni...duduk eksyen jek tk masuk duit pon..
.
inilah die nset kesayangan mama..antara barang terlama yg mama berjaya pakai..slalu mama ni beli brg lepas setahun tros jahanam..huhu
.
.
Ari ahad pulak, kitorng kuar agak dh petang..sebab utama, nak beli tiket bas papa balik kuantan malam tuh..pastu papa ajak makan kat Pak Li kopitiam kat plaza ole2. after makan, smpat round ke arked permainan kat tingkat atas tu..first time kitorng gi main kat situ..smpat layan Zara main few games. klu nak tau, sejak bercinta dulu mama n papa mmg suka singgah main kat tpt2 mcm ni..saje release tension kan..so bile dh ade anak leh layan anak main plak..seronok gak sekali skala wat aktiviti keluarga mcm ni..ekekeke (lain family lain citarasa..klu ade yg tk suka ktiorng bwk anak masuk arked mcm ni nasibla yek)
.
.
mula2 layan Zara main gendang nih
.
bestlah pulak..mama pon enjoy. 3 round jugak kitorng main..=p
.
Game racing keta plak..bersungguh2 tak papa ajar anak dara die drive..
.
Mmg kitorng masukkan token n suruh Zara main sndiri..nmpak die enjoy, tp skjap jekla dh game over..haha
.
Muka budak ceria
.
my Zara
.
Zara n papa
.
.
b4 maghrib, kitorng dh bergerak balik dh..n spt biasa, Zara mesti akan dpt 'hasil' walaupon tk semahal mane..
.
.
belikan die raket badminton kecik ni..act die yg dok amik bendalah tu n 'psycho' papa suruh beli..tp oklah, murah jek rm4.50 dpt sepasang reket + bulu tangkis plastik..hehehe..psni leh training Zara main badminton plak..boring asyik2 main baling ball jek kan..=p

9 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Btul tu kan..klu dok berkurung jer kat umah rasa lemass..dpt kuar jap pon jadik lah.. :)

Diamilikku said...

elok ahh tu..pas nih zara jadi player badminton ehhhh..hehhehehe...atlit terkenal dan ternama gitu

nza said...

full xtvt tu......

ita cutevirus said...

lily,
huhuhuh... memang kite takde jodoh la time tu.. takpe.. takpe.. next time kite berjimba² berdua² ehehhehe...

elok la tu beli reket sepasang.. leh le zara main badminton ngan mamanye petang²...
mane tau kan, leh jadik pemain badminton professional bile besor nanti...

bak kate orang dolu².. meluntur buluh dari rebungnya..

lily azliyana @ mama zara said...

Lily- btol2x..dpt kuar skjap amik angir segar luar umah pon jaaaadiiiilahhhh..=p

kak su- haha..berangan jek kot..Zara biaselah brg baru mmg die eksited nk main. jap lg dh bosan mau dicampak sume merata..

kak Nza- hee..tula..konon nak duduk diam kat umah tp last2 sibuk merayap jugak

ita- jauh angan2 tu ita..die lom pndai main pon..dhla dok baling bulu tangkis tu ngan tgn. pastu reket plak die buat cm gaya pukul bola hoki..silap2 hb leh patah reket tu nnti gamaknye..hehehe

insyaAllah, nxt time kite berjumpa2an k..=D

shi3la said...

a'ahh perperhal pon mesti nak kener bayar cukai kat anak-anak jugakkkk..kang kalo tak bagi kang nangess..kesian plak...kang kalu kasik selalu asyik mintak ajer...feningggggggg den....

Dokter faRyn said...

hari tu aku keluar jalan-jalan pun nampak raket badminton cute gile.


dah berangan nak belikan untuk aina.


hahahahha :)

Nana said...

amboi sedondon anak banak kale ijau hehe

gini la kan idop PJJ klw asben blk sure nye mrayap je kejenye heheh kita ni xpenah la dok umah klw amrul blk rasa mcm pelik je klw tengahri tu still ada kt umah xkuar2 g mrayap

mariaariffbaby.com said...

huhuhuhu..
kita pun ada nampak raket tomel..
mmg nak belikan for ecah..

but, takut dia main pukul2.
karang dia hempuk kita..tak pasal2 jek

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016