Tolong kami rekemen tpt berkelah yg besttttt!!!

::Sticky mode until end of March. scroll bwh untuk entry baru k..TQ!!::


Hee..mama tgh sgt2 terdesak ni..idea tak dtg nak survey tpt piknik yg best..so mama kasi lekat ini entry smpai ujung bulan nih..di harap kawan2 sudi2 la memberi cadangan pada mama yek..=D

Alkisahnye (ececeh..), bulan April nanti family mama nak berkumpul kat KL ni..mak mama n abg yg sulung akan dtg sbb nak berkunjung umah baru kakak mama yg baru balik dari Sabah aritu..so alang2 dh berkumpul ramai2 ni, ingat nak buatla few activities sket..sbelum ni ingat nak cuti 2D1N kat bagan lalang or pd, tp atas sebab2 tertentu, mama mcm nak kansel program tu. N nak tukar pd jalan2/piknik balik hari jek..

Sooo..smalam bincang ngan papa die kata ok gak klu jalan2 ke air terjun or jeram. Die ade sebut janda baik..mama ade laa surf sket2 mlm tadi..kat sane byk resort utk stay bermalam..klu setakat nk lepak siang hari n buat tpt melepak n semayang tk taula plak ade ke tak..then teringat sebelum ni mcm ade kawan2 blogger yg pernah piknik kat air terjun kan..nak cari balik entry korang tu mcm tk smpat.sbb tulaa mama wt entry khas ni..hehe

Kesimpulannye, mama harap dpt info tpt piknik yg best yg tak jauh sgt dr area kl nih (umah kakak mama kat area jlm semarak)..klu ade homestay/resort/pondok yg boleh disewa utk seharian tu lagi best..leh mama kontek utk booking terus..oh..utk pengetahuan, ‘rombongan’ kami nnti terdiri dari 7 dewasa n 6 kanak2 comel..hehehe (yeee..keluarga kami ni kecik jek..mklumla adik beradik cume 3 org)

Ape2 pon, thans in advance pd sesape yg sudi memberikan cadangan yek..mama akan hargai jasa baik korang=D

Gambar sekadar hiasan..hehe


P/s: br teringat skang dh start hujan balik..hopefully april nanti dpt cuaca yg cerah n sedang2 utk gi berpiknik ramai2..=p

25 comments:

~Zetty84~ said...

wah..best nih..
erm..zati x bape taw sgt la area sana..
zati pun baru dok decide ngan hubby nk bawa ank dara weolls g waterfall..
tapi x taw gak kat ne..hehe ;p
psst...bagan lalang kat area butterworth ke akak..? ;p

Ummi Eisya said...

bestnye..bila la nak g waterfall ni..tpi nak sungest tak tahu la kat mane..klu jb ni tahu la..

lily azliyana @ mama zara said...

Zati- uishhh..jauh sgt tu zati..bagan lalang kat area sepang jekla..hehehehe

ummi eisya- tulaa..klu kat jhr sy dh choose air terjun gunung ledang. tp nk kumpul kat jhr bukan sng..masing2 balik kg tak saing2..huhu

norly saliana @ mamazahra said...

lily: salunya kalo family gathering yg balik hari je, family norly suka buat kt sg congkak tp challet yg sebelum masuk ke sg congkak tu...kalo lily berminat, nnt norly bg no fon...

p/s: sowi, gambar challet takde..tp, condition baik tuk tukar baju, solat, baring2..tp, xde tilam bagai la..kena angkut seniri..hehe.tp, tuk gi pagi balik ptg, OK sgtlah..

zai kulim said...

Kalau kat Kulim mmg byk Air terjun @ Lata nie antaranyer>>>

Lata Junjung
Lata Ulu Paip
Lata Bukit Hijau
Lata Sedim @ Arus Deras Sedim

semua mmg best2..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lily..kita x tau kat mana best Area sana..

Kita pon jarang p sana..

so x dpt lah den nk membantu..

hehehe..Sori!! :)

Ain said...

agrotek garden resort, hulu langat....

tengok pict kat blog member ain memang menarik sangat....

nanti kalau dapat link ain share k....

Mama_Aqish said...

hu...hu...bestnyer nak berkelah..kiter hujung bulan depan nak pi Gabai kat Cheras....adeq kata best...

Nana said...

kita ada booking satu chalet kt kemesah belakang zoo negara 17 april ni,wat mini gathering kt situ

ni dia nye blog warisan rimba
http://warisanrimba.blogspot.com/2009/06/warisan-rimba.html

tapi kat situ xde banyak gambar2 menarik2 nk tgk gambar bez2 kt blog dj epoi
http://epoi8787.blogspot.com/2010/03/kemensah-yang-bikin-gua-resah-hahaha.html

klw nk tgk gambar bez2 lagi search je warisan rimba ada ramai blogger wat en3 psl tmpt tu mmg cantik

shila ariff said...

mmm..shila penah pi janda baik..pi 2D1N..mmg best..masa tu pi 1 kelas (DVM coursemate)..kalo stay sana..leh ber'BBQ'..mandi air terjun..chalet pun byk..try le stay for a nite..mesti 'happening' giler...for famili gathering...rite???...

lily azliyana @ mama zara said...

Norly- norly pernah citer dlm blog kan psl cuti2 sg congkak tuh..klu rajin lehla bagi kite link..nak cuci2 mata dulu..hehe

Zai- kulim dh jauh sgt tuh..mungkin nxt time klu ade planning jalan2 ke utara..nway, thanx for the info yek..=)

lily- takpe, kite tunggu jwpn n cdgan dari warga blogger yg lain..=p

ain- thanx ain 4 the info..nnti nak try search kat internet psl resort tuh..

lily azliyana @ mama zara said...

mamaAqish- ooh..baru tau ade tpt nama gabai..klu mama Aqish pergi awal sket kan best..boleh baca review dulu..hehe

Nana- tq nana for the info. tulaaa..ade gak terpikir kemensah. paling dkt ngan kl ye tak..=)

Shila- best ek janda baik..hubby kate pon cantik tpt tuh..shila ade nak suggest mane2 resort tak..=p

YatieJay said...

Tak leh membantu...kat johor ni pun selalu kering idea...hehee....

nza said...

program family yg best nie...xdpt le nk tolong...kalu kt sini G.Ledang best la gak ttp lily nk area KL jerrrkn...

mama_umar said...

klu nk dekat g je tmpt yg nana suggest tu lily..otherwise,kt langat mmg byk port klu nk lepak dan balik hari..zt pon ade makcik yg ade chalet kt sg lopo di langat,blh request nk buat ikan bakar , lauk pauk mkn die blh masak..rasenye penah ltk dlm blog kot,cume x citer byk sgt

@>--ummi zahra--<@ said...

br nak suggest bagan lalang..tapi dah cancel plak..hehehe..mmg best kat situ..
kat area h.langat byk lah macam sg tekala, sg congkak, sg gabai..masuk kena bayar singgit..
kat area langat tu pun rase nyer byk gak macam chalet..
kalo nak jauh skit kat hutan lipur ulu bendul, n9..best gak kat situ..

Cinda... said...

dulu skolah negri sembilan slalu pergi Ulu Bentul..

ada terpndang chalet kat situ.. tapi takde la best sangat biasa2 jek.. lagi best gunung belumut, kluang,johor..

hahah..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

ct xtau lah lily tpt2 area sana..so sorry erk.. klu area png..blh lah jgk rekomen tpt mn yg best nak gi picnic..hehe..

maya amir said...

aramak... kalau area dkt2 kl sana, tak dapeklaa nak nulon..heheh

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

kalu kat kl, kat ulu langat saner banyak sungai tapi dengor criter kat kemensah pun best

E.L.I.Z.A said...

sunway lagoon ok tak heheh..eli xtau la pulak kt area selangor ni kt mana ada waterfall

Sue said...

family gathering? ermmm y not try kat kemensah, belakang zoo negara?

cek sini:

http://kasihaleeya.blogspot.com/2010/03/berkhemah-di-kemensah.html

boleh contact ngan mama kasih aka filla coz itu tempat pakcik dia ke sape tah...

mmg menarik sgt2. kalau i nnt nk buat gatering pon nk g situ je...

nadnye said...

Lily, menarik jugak tu..kalau family nak datang dan bergathering kat sini..
Suggest listkan nama dan tempat sekeliling KL selangor yea untuk rujukan orang lain..
nak bagi cadangan pun tak berapa tahu sangat, tapi yg pasti Bagan lalang pun okay gak, nampak ramai org camping kat situ dan makan seafood pun best

~sall said...

Cuba gi Hotspring Perak....Best gak tempat tu...

Nowwa Fitri said...

Salam...

Lily cuba try pi sini,tapi balik hari jeala..ok gak tempat dia..
Sungai Gabai tu cantik tapi nak naik tangga ke atas tu kalau bawak budak & brg2 tak baper best..PENAT!!!

http://biniaskar.blogspot.com/2010/02/hutan-rekreasi-sgtekala.html

Kalau nak lagi hebat meh akak bagi link waterfall satu Malaysia ni..hahhaah

http://waterfallsofmalaysia.com/


Hah pilih jangan tak pilih...or dalam facebook search for

http://www.facebook.com/pages/Ecotouria-Resort-Sungai-Congkak-Hulu-Langat-Selangor/184120832678?ref=ts

Wah dah macam jadik info counter plak akak ni ek!Hehhee...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016